Предимства на клинкер тухла

Предимства на клинкер тухла

Широката гама от строителни материали на съвременния пазар дава възможност да се изберат най-подходящите опции за съотношението цена / качество. Това важи особено за тези собственици на недвижими имоти и разработчици, които искат да изградят наистина надежден и траен обект. На техните услуги - иновативни продукти с уникални експлоатационни свойства, способни да издържат дори на силни руски условия на работа.

Едно от тези новости е тухла от клинкер. Едва наскоро е широко разпространена на вътрешния пазар, междувременно в Европа тя се използва активно в продължение на две столетия. Сега в нашата страна има все повече и повече фенове на този материал, той се използва за декорация на фасади, павета на пешеходни пътеки и различни обекти на ландшафтен дизайн. Клинкер стъпки от "5 фасади" и други елементи на озеленяване също са много популярни. Както може да се види, обхватът на клинкера е доста широк. Но какви са неговите предимства пред аналозите?



Основната причина, поради която тези продукти започнаха да изместват традиционните материали, е тяхната висока здравина. И това не е изненадващо, защото те са резултат от търсенето на технология за производство на изкуствен камък. Клинкер е наистина близко до твърда скала, тя може да издържа на значителни сътресения, не се поддава на износване и не губи привлекателен външен вид. Това стана възможно благодарение на необичайна процедура за калциниране на глина. В началото на 19 век холандски започна да гори тухлите на много висока температура (около 1100 градуса по Целзий), което води до крайния продукт, придобит по-малко ценни свойства за изпълнение.

Друго предимство на клинкера е неговата устойчивост на замръзване. Това качество е особено важно за нашия климатичен регион, където строителните материали трябва да издържат на много цикли на замръзване / размразяване. Тези условия разрушително засягат повечето от известните материали, но клинкерът на руските студове изобщо. Освен това, той е отличен изолатор, не позволява водата да преминава, но в същото време "диша". Единственият недостатък на продукта е неговата висока топлопроводимост. За да се намали тази цифра, производителите правят структурата си по-порьозна. Въпреки това, с намаляване на плътността, уникалната му сила също се губи.

Заслужава да се отбележи и привлекателният вид на материала. Той е боядисан в приятни естествени нюанси, а гладката му повърхност е силно декоративна. Ето защо клинкера използва, включително, за фасади, употребата му дава възможност за дълъг период от време, за да се даде на сградата чист добре поддържан външен вид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщатаВидове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщата
Обличане на къщата в клинкер фасада полагане и монтаж на плочки по стенитеОбличане на къщата в клинкер фасада полагане и монтаж на плочки по стените
Как да избегнем измами при купуването на клинкер тухлиКак да избегнем измами при купуването на клинкер тухли
Каменният камък и неговите свойстваКаменният камък и неговите свойства
Бетонов бетон или керамика за строителството?Бетонов бетон или керамика за строителството?
Керамични плочкиКерамични плочки
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Апартаменти в нови сградиАпартаменти в нови сгради
Без цинк без циментБез цинк без цимент
Имот в нова сградаИмот в нова сграда
» » Предимства на клинкер тухла
© 2021 BggeHat.com