Кои да изберете един разтвор за плочки в банята на плюсовете и минусите на различни композиции

Не е трудно да си представим това, което трябва да бъде варов разтвор за фуги на плочки в банята - водоустойчив смес не бива да пропускате дълбочината на водата на лигавицата. След това ще разгледаме какво може и трябва да бъде избрано за защита на финала.

Основните видове фугиращи вещества - какво предлагат продавачите

Най-подходящият материал за покриване на стени и подове, а в някои случаи и на таван - керамични плочки. Въпреки това, никога не са изправени елементи са поставени толкова плътно, че абсолютно да изключи наличието на шевове. Поради това, фугирането е необходимо, както за защита от влага, така и за декоративни цели, за да се изгладят преходите между плочките. Производителите до момента предлагат различни смеси, но като цяло те могат да бъдат разделени на три вида субстрати: цимент, епоксидна и на базата на течно стъкло (прозрачно). Често продавачите получават силиконова фугираща смес за шевове, но това са фактически уплътнители, които се използват за покриване на периметъра на готовата площ и ставите с водопроводни инсталации, а не на всяка плочка в банята.

Най-голямо разпространение и достъпност са циментираните фуги

Най-голямо разпространение и достъпност са циментираните фуги

След това можете да различите състава на допълнителните компоненти. По-специално, латекс се добавя към цимента за трайност и по-добра устойчивост на влага, като такива смеси се считат за най-надеждни. Това съединение е отлично за тесни връзки, а за широките експерти препоръчваме закупуването на фуги с добавяне на пясък. Продават се както готови продукти, така и сухи, на прах, които трябва да се разреждат с вода или прикрепения течен латекс. В епоксидна фугираща смес Пясък също се добавя като пълнител, а двукомпонентен набор задължително съдържа втвърдител.

В допълнение към обикновените видове варов разтвор съществува на базата на фуран смола, която най-често се използват в индустриални лаборатории и работилници с високо ниво на стерилност. Подобен вариант може да се използва в къщата, но декоративният състав е спорен поради черния си цвят.

Плюсове и минуси на цимент и епоксидни съединения - това, което трябва да се има предвид

Много хора предпочитат най-евтините, когато избират микс. Това е удобно в случаите, когато козметичните ремонти се извършват често и не се изисква специална трайност, защото има възможност да се спестят пари. Несъмнено, в това отношение циментните фуги, особено тези, покрити с вода, са по-удобни. Наред с други неща, е много лесно да се покрият шевовете, без дори да имате умения. Ако искате, можете да изберете правилния цвят. Липсата на циментови съединения - такива шевове са лесно изложени на замърсяване. И не издържат теста на домакинските химикали.

Епоксидните фуги са по-скъпи, но по-трайни

Епоксидните фуги са по-скъпи, но по-трайни

Ако говорим за дълголетие, без съмнение е предимството епоксидни фуги. Те са необходими, когато може да има доста тежки условия за работата на покритието. По-специално, това се отнася за кухня престилки, домашни сауни, където парогенератори за баня. Дори и душ кабина без задни стени трябва да бъде изключително надеждна, за да се избегне влагата, влизаща под подложката. Въпреки това, епоксидни смеси са доста трудни за прилагане, тъй като е нежелателно да се оцветяват много плочки по време на процеса. За тази цел се използва специално устройство, подобно на спринцовка за сладкарски изделия. Друг недостатък на този избор е доста високата цена.

Коя смес да дадете предпочитание - няколко съвета

Ако говорим за това, какво да изберем, за да предпазим от влага в плочките, трябва да знаете какво имате нужда. Ако искате висока степен на декоративност, по-добре е да инвестирате и купувате епоксидно съединение с добавки с различна степен на блясък, както и с перфориране на маргарита. При скъпите плочки тези фуги ще изглеждат много по-добре, отколкото с цимент. Има обаче известен риск от оцветяване при шиене на шевовете на горепосочената скъпа облицовка и след това ще трябва да използвате специални химикали, за да отстраните епоксида, което може да доведе до увреждане на плочките.

Има епоксидни съединения, в които производителят въвежда добавки за позлатяване или сребро.

Циментовите смеси се изтриват толкова лесно, колкото са приложени. Освен това е възможно да изберете правилния цвят, както вече споменахме. Те изглеждат естетически приятни и лесни за избор на опция за всеки дизайн. Също така си струва да обърнете внимание на списъка с връзки. Някои формулировки съдържат фунгицидни вещества, които предотвратяват появата на гъбички, което е много важно при условия на постоянна влажност. Силата на циментова замазка за фуги е значително по-ниска от тази на смолата, така че е трудно да се каже какво варов разтвор за плочки в банята по-добре. Но ако поставите обикновени плочки, уверете се, че циментовата смес с добро качество ще се оправдае.

Готовият микс е по-добре да се вземе в тези случаи, ако сте сигурни, че ще го изразходвате напълно. В противен случай е по-добре да се използва сух състав и да се разрежда на порции като баня завършва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите шевовете на плочките на подаКак да почистите шевовете на плочките на пода
Пълнеж за плочки как да избирате?Пълнеж за плочки как да избирате?
Как бързо и качествено да избърсвате шевовете на керамични плочкиКак бързо и качествено да избърсвате шевовете на керамични плочки
Какво представлява мистрия?Какво представлява мистрия?
Уплътняване на фуги между плочки съвременни методи за запечатване на фугиУплътняване на фуги между плочки съвременни методи за запечатване на фуги
Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?
Кои фугите да изберете за личен опит за подови плочкиКои фугите да изберете за личен опит за подови плочки
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Остъклена хидроизолацияОстъклена хидроизолация
Техника на запечатванеТехника на запечатване
» » Кои да изберете един разтвор за плочки в банята на плюсовете и минусите на различни композиции
© 2021 BggeHat.com