Кои фугите да изберете за личен опит за подови плочки

Така че, сте избрали плочки за пода и стени, извършени полагането. Поздравления. Този етап е завършен успешно. Но все още има много работа. Време е да се премине към процеса на сглобяване или, както се нарича по друг начин, процесът на нанасяне на фугиращата смес. Той ви позволява да качете и бързо да прикривате малките дефекти, които са били допуснати по време на инсталацията.

Това повдига важен и важен въпрос: как да изберем фуги за керемиди и дали този етап наистина е необходим?

Характеристики на керемида

Запълване на шевовете

Херметичността и хигиената на повърхността зависи главно от избора на фугата, особено от нейния цвят и свойствата, които тя осигурява, както и от добре подготвената работа на специалистите за запълване на шевовете. Ако изобщо не използвате фугиращия разтвор, в допълнение към получаването на отломки и прах в пукнатините, малки насекоми могат да се заселят там.

В този случай вероятността за появата на гъбички се появява още повече, когато влагата навлиза в необезопасените стави. Ето защо, въпросът: какъв вид фуги за избор на плочки - остава винаги отворен. Без него просто няма начин!

Смилателната смес е хомогенна цветна маса на циментова или полимерна основа. Това е основният материал за фугиране на фуги между плочки. Самото фугиране има свойството да прехвърли повърхността към артистичен ефект и завършен вид. Също така, когато променяте цвета си, е възможно да промените външния вид на лицевата повърхност.

Същата съвършена смесица е прекрасно препятствие да се вмъкне в шев между плочките на плочките не само вредната влага, но и прах, отломки и други чужди обекти.

Видове смеси на зъби

Пълнител за плочки

Видове фуги

Преди да се определи работата с тези смеси, е необходимо да се преодолее процесът на избор на фугите за керемида: цимент или епоксидна (едно- или двукомпонентна). Епоксичните миксиращи смеси са предназначени повече за бани, басейни и помещения с висока влажност. Но тъй като те струват доста пари и голям брой потребители не знаят за съществуването си, мистрия се прави от сухи смеси на циментова основа.

В същото време кое е по-добро, всеки решава. Тук по-скоро значението е колко удобно е за вас лично да използвате тази или онази смес.

При избора, на първо място, трябва да се ръководите от целта и вида на фугирането.

Латекс, лакове, импрегнации и цимент обикновено са част от качествени продукти. След като се запознаете с характеристиките на материала, който харесвате, трябва да определите дали е оптимален за вашия случай.

  1. Силиконовите уплътнители са специално предназначени за запълване на проблемни зони в облицовката. В същото време не трябва да забравяме, че е възможно да започнем работа по запечатването на ставите не по-рано от ден след полагането на плочките.
  2. Суха смес, която се превръща в работен материал с вода или течен латекс, е това, което представлява циментовата паста.
  3. Пазарът също така представя готови аналози, които не бива да се отглеждат, но цената там е значително по-висока.

Също така при фугиране на базата на циментови смеси може да се добави пясък. Необходима е за шевове с ширина повече от три милиметра. Шевовете с по-малка ширина при добавяне на пясък към сместа не се нуждаят. В този случай самият производител посочва целта на своята фуга за определена ширина на шева. Ето защо е възможно да се определи каква фугираща смес да се избере за пода, като се знае крайната дебелина на фугата.

Също така, някои видове плочки от тези два вида могат да се използват както за покрити, така и за непокрити плочки.

Но трябва да внимавате, защото не можете да използвате фугиращата смес върху повърхности, които са лесно податливи на драскотини, например като мраморни плочки.

Не забравяйте за свойствата на циментовата фугираща смес, която има своите недостатъци, като недостатъчна устойчивост на влага от почистващи препарати.

Освен това има и друг значителен недостатък: цветната скала на тези видове фуги е много оскъдна. За предпочитане, съставът на основата на циментовата смес е бял или сив. В този случай епоксидна смола и втвърдител често са част от епоксидната фугираща смес. Но химическото въздействие и механичното увреждане на тези материали са доста добре поносими, така че ставите в крайна сметка стават по-стабилни.



Едно от най-важните предимства е, че епоксидни фуги имат свойството да запазват цвета си до петдесет години. Ето защо те струват повече в сравнение с техните колеги. Но тази фуга се характеризира със специфична структура, така че с нея работят само експерти, работещи с вискозни материали.

Епоксидната фугираща смес се използва, когато шевът е по-дебел от шест милиметра. Ако шевовете са на плочката са с ширина по-малко от посочения диапазон, а след това да го използвате, няма смисъл, тъй като по силата на нейната плътност той просто няма да бъде в състояние да проникне в такива тесни процепи.

В строителните магазини има възможност за закупуване на фуги с добавяне на латекс. Но след работата, извършена на тяхната повърхност, ще е необходимо да се приложи специален лак, устойчив на влага, който е специално предназначен за фугиране. С нея, тя ще стане по-устойчива на влага и, много по-дълго, ще запази цвета си.

Изборът на цвят на шевовете на облицовъчната плочка

С правилния и последователен избор на цвят, шевът може да бъде снабден с облицована повърхност в най-красивата форма, показваща всички качества и достойнство, както и скриване на малки дефекти по време на полагане на плочките. Но изборът на цвят зависи не само от вашите лични предпочитания. Съществуват редица фактори, които значително влияят върху крайния резултат, като например цвета на другите елементи в стаята.

Разбийте с искри

Разбийте с искри

Най-класическият е решението, при което фугата се купува в съответствие с най-тъмните нюанси на оцветяването на плочките, но в никакъв случай не е по-тъмно. Можете да направите обратното, тоест, ние избираме най-светлия нюанс на плочките и да вземем същия нюанс на фуги.

Как да изберем цвета на фугиращия разтвор зависи от индивидуалния случай и личния вкус на купувача. В този случай е важно да знаете кога избирате цвят, малко, но значимо правило:

Ако фугиращата смес има лек нюанс, тогава визуално плочките на повърхността ще се слеят. Ако напротив - тъмно нюанс по отношение на плочката, след това подгответе за ясен и остър геометричен модел на цялата повърхност.

Това е последният метод, който е чудесен за малки плочки. Той също така съвпада перфектно с мозайката. Панелът с мозайка и плочата с фотоапарати имат нужда от избор на цвят в тон с облицовката, но най-добрият начин за излизане от ситуацията е да се получи обичайната прозрачна безцветна фуга.

Ако вашият избор падне върху прекалено контрастираща фугираща смес, тогава трябва да проверите дали то е оцветено в плочката. Следователно, във всеки случай, трябва да изчакате момента, в който зърната се изсушават, защото имат свойството да променят цвета си. Ако варовицата е оцветена след изсушаване, в най-добрия случай трябва да се изостави или просто да се използва специален течен пълнител, който е необходим за отваряне на плочката преди действителния процес на свързване.

Таблица на цветовете

Таблица на цветовете

Ако се изгубите в гората с цветове и нюанси и не можете да решите по никакъв начин, а след това без колебание, дайте предимство на бялата фуга. Лесно се вписва в повечето съществуващи плочки. И не забравяйте, че тя трябва да бъде устойчива на влага във влажни помещения.

Заслужава да се отбележи, че за подове бялата фугираща смес не се вписва, тъй като скоро ще изглежда мръсна и не може да се представи. В този случай препоръчваме да използвате фугираща смес в цвят близка до цимента.

И най-добре е да се консултирате с продавача в строителния магазин за сметка на това, което фугите да изберете за пода. Просто не забравяйте за кафявите и сиви нюанси.

Преди да изберете конкретна фугираща смес, трябва да отговорите на няколко въпроса. Например: колко добре тази фугираща смес абсорбира влагата, силата й и водоустойчивостта, нивото на сцепление със субстрата, нивото на свиване на сместа до сухо. Каква фугираща смес да изберете за баня, основно е възможно да се научите, отговаряйки на горе посочените въпроси. Можете директно да ги присвоите на продавача, който ще ви помогне да изберете сместа за изстъргване на плочки. От този избор зависи от периода на висококачествена работа на покритието на плочките.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пълнеж за плочки как да избирате?Пълнеж за плочки как да избирате?
Как да изтриете шевовете на плочките?Как да изтриете шевовете на плочките?
Независимо полагане на плочки върху технологията на пода на процеса на сглобяванеНезависимо полагане на плочки върху технологията на пода на процеса на сглобяване
Как да поставите плочката на подаКак да поставите плочката на пода
Как бързо и качествено да избърсвате шевовете на керамични плочкиКак бързо и качествено да избърсвате шевовете на керамични плочки
Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?
Как да поставите плочката на пода подробни инструкции и съвети на професионални майсториКак да поставите плочката на пода подробни инструкции и съвети на професионални майстори
Запечатване на фуги между подови плочиЗапечатване на фуги между подови плочи
Как правилно да мистрия плочките в банятаКак правилно да мистрия плочките в банята
Какво да измиете керемидата от фугиращия разтвор след ремонт Практически съветиКакво да измиете керемидата от фугиращия разтвор след ремонт Практически съвети
» » Кои фугите да изберете за личен опит за подови плочки
© 2021 BggeHat.com