Климатични системи в жилищни помещения

Климатични системи в жилищни помещения

От термичните свойства на сгради стени количество топлина зависи от сграда се губи в студения сезон, постоянна температура в неравномерното нагряване на отоплителната система, защита от прегряване през лятото, и на условията на курса влажност се със стена повлияване на топлинно екраниране качества.

Режимът на температурата и влажността на помещението се оценява чрез измерване на температурата и относителната влажност на въздуха в помещението и температурата на повърхността на обграждащите конструкции и е лесно и лесно да се повлияе на микроклимата в помещението чрез инсталиране на климатични системи.

Използва се психрометър за измерване на температурата и влажността.

Вътре в помещението влажността на въздуха зависи от влажността в атмосферата, интензивността на отоплението, климатизацията, вентилацията.

Операторите оценяват тежестта, степента на охлаждане на сградите, разработват мерки за намаляване на обмяната на въздуха в рамките на толерантността. В многоетажните панелни сгради се обръща внимание на запечатването на фуги, запълването на отворите на прозорците, балконите и т.н. В тези сгради правилното функциониране на вентилацията е важно място. Така че в долните етажи вентилацията работи за отстраняване на вредни примеси (ако има такива), а в горните - за осигуряване на вентилационни работи. Вентилацията със свеж въздух намалява образуването на въздух и предотвратява проникването на долните етажи.



При контролирането на панелните конструкции се обръща голямо внимание на херметичността на ъгловите фуги, местата, където са фиксирани плочите за балконите.

При изпитване всяка шарка се изпитва за пропускливост на въздуха на три места по дължината. За оценка най-лошият резултат е от три измерения.

Покриващите свойства на заграждащите конструкции се проверяват с помощта на инфрачервено лъчение. Това ви позволява да идентифицирате дефекти, хетерогенност на параметрите.

Понастоящем строителните проекти най-често използват термични образни методи за наблюдение на състоянието на топлоизолацията на сградите, отоплителните системи и др.

Високоскоростните термични визуализатори ви позволяват да преобразувате инфрачервеното лъчение в електрически сигнали, след това в нормално видимо изображение. Изображението показва всички скрити дефекти на строителните конструкции, като пукнатини, слабо запечатани шевове, райони с лоша топлоизолация и др.

Към днешна дата, както в жилищни, така и в индустриални помещения за принудителна климатизация, а именно за поддържане на температура, влажност използват климатици. По своя капацитет и обем на предавания въздух се разделят на битови и промишлени. Могат да работят както за отопление, така и за охлаждане на стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Snip 23-01-99 Сграда КлиматологияSnip 23-01-99 Сграда Климатология
Snip 20405-91 отопление, вентилация, климатизацияSnip 20405-91 отопление, вентилация, климатизация
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Защо пластмасови прозорци пот?Защо пластмасови прозорци пот?
Подово отоплениеПодово отопление
Графика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвораГрафика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвора
Изчисляване на отоплениетоИзчисляване на отоплението
Отделение за отопление, вентилация и климатизацияОтделение за отопление, вентилация и климатизация
» » Климатични системи в жилищни помещения
© 2021 BggeHat.com