Херметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работи

Специални уплътнителни съединения се използват за запълване на слотовете и кухините между перваза и рамката на пластмасовите прозорци, фиксиране на насип. Също така при конструкциите на прозорците изпълняват функциите на шумоизолатор и нагревател. След това ще ви кажем кои формулировки се използват на закрито и кои са подходящи само за употреба на открито.

Херметиците - са различни, но задачите изпълняват същото

Модерният строителен пазар предлага голямо разнообразие от всички видове материали, използвани за ремонт и подобни дейности. Това се отнася за уплътнители за прозорци от пластмаса (PVC). Под такива състави се има предвид пластична пастообразна смес, създадена на базата на определени полимери. Всеки уплътнител за прозоречни фуги замръзва, когато се полага върху повърхността, която ще се обработва, поради което се образува специален влагопропусклив и херметически слой. Последният надеждно защитава пластмасовите конструкции от температурни промени, атмосферни влияния, придава атрактивен вид на прозорците.

Уплътнителите са предназначени за вграждане на склонове, различни празнини и допълнителна шумоизолация

Уплътнителите са предназначени за вграждане на склонове, различни празнини и допълнителна шумоизолация

Уплътнител за пластмасови прозорци е:

  • силикон;
  • полимер;
  • акрил;
  • бутил;
  • полиуретан;
  • Тиокол.

Всички тези състави могат да се използват за запечатване на склонове, различни пропуски, останали върху прозореца (PVC и конвенционални дървени) конструкции след монтажа, за допълнителен шум и хидроизолация. В този случай уплътнителите от различни типове се характеризират със свои собствени свойства на якост, лепило и други качества на изпълнение. Нека се опитаме да разберем кои смеси са оптимални за работа с пластмасови прозорци.

Уплътнителни съединения за външни работи - изберете в зависимост от времето на годината

Акрилните смеси в повечето случаи се използват за подобряване на инсталационните фуги, които се намират извън помещението. За домакинска работа не е практично да ги използваме. Уплътнителните прозорци с акрилен уплътнител предпазват PVC продукти от вредни ефекти от дъжд и сняг, както и от ултравиолетовите лъчи. Съставите, които ни интересуват в замразена форма, имат пореста структура. По тази причина те не работят на закрито. Порестата повърхност на шевовете лесно абсорбира изпарението от жилищните помещения. След известно време акриловата замазка започва да потъмнява и губи уплътнителните си свойства.

За уплътняване на външните шевове се използва също и бутилов уплътнител. Това е гумено съединение, изработено от полиизобутилен, описано с висока еластичност и еластичност. За човешкото здраве такива смеси са абсолютно безопасни. Те имат повишена устойчивост на слънчева радиация, могат да работят при екстремни температури (от +100 до -55 ° C). Важно предимство на бутиловите съединения е практически 100% плътност на парите. Това ви позволява да ги използвате не само за запечатване на дървени и PVC рамки, но и за възстановяване на изолационните стъкла.

Тиоколовите смеси са създадени на основата на полисулфидните специални съединения. Поради това уплътнителят може да се втвърди при всякакви метеорологични условия. Той е гарантирано да се хващат при висока влажност, ниска температура. Най-често тиокарбонови съединения се използват в случаите, когато прорезите са запечатани при дъждовно време или през зимата. Приблизително подобни свойства и има полиуретанов уплътнител. Тя безпроблемно се придържа към всякакви основи. Те запечатват шевовете между дървените и металопластните рамки. По желание, полиуретановата смес (строго след пълното й втвърдяване) може да бъде лакирана или боядисана в желания нюанс.

Изборът на уплътнител за външни фуги зависи от сезона

Изборът на уплътнител за външни фуги зависи от сезона

Какъв уплътнител за външни шевове може да се нарече най-доброто? Всичко зависи от времето на годината, когато се попълват пропуските и се изчистват склоновете, какви специални изисквания се предлагат на персонала на монтажа. Ако работата се извършва през есента или зимата, препоръчително е да се използват тиоколни, полиуретанови съединения. В зони с големи температурни разлики се препоръчва използването на бутил-уплътнители. Акрилните смеси позволяват минимизиране на финансовите разходи за запечатване на външни шевове.

Полимерна и силиконова замазка - идеална за вътрешна употреба

Вътрешно, всеки от описаните по-горе уплътнители може теоретично да се използва. Но често това просто не е необходимо. Вие ще плащате за имоти, които абсолютно не са необходими. За уплътняване на прозорците в жилища и къщи е по-разумно да се избере полимер или силиконов уплътнител. Първата от тях често се нарича течна бяла пластмаса, тъй като е направена на базата на PVC полимери, характеризираща се с висок вискозитет и забележителна адхезия към пластмасови изделия. Този състав, след запълване на празнините, създава монолитна структура с прозореца.

За работа на закрито, най-добре е да изберете полимер или силиконов уплътнител

За работа на закрито, най-добре е да изберете полимер или силиконов уплътнител

Трябва да се отбележи, че бял уплътнител на основата на полимерни вещества не може да се използва в ситуации, при които има сериозно натоварване върху сглобяемите шевове. Съставът няма достатъчно якост. В такива случаи вероятността за разкъсване е висока. Друг недостатък на полимерни замазка - висока цена. Това е основателно. Hermetic има наистина високотехнологични характеристики. Тя не може да струва евтино.

По-достъпен и в същото време ефективен при приложение е бял силиконов уплътнител за прозорци. Изработена е от органо-силиконови компоненти, които дават на готовия продукт отлична адхезия и висока еластичност. Такава замазка по време на работа не променя цвета си (остава бяла и 10 години след третирането), тя не се свива. Работата със силикон за прозоречните отвори е много проста. Запечатването на шевовете с негова помощ ще бъде извършено от всеки майстор. Съставът на основата на силикон е лесен за нанасяне, той се залепва добре и бързо. Минимални проблеми и гарантиран резултат от хидроизолация и запечатване на шевовете.

Силиконов уплътнител - най-добрият замазка за използване в жилищни помещения. Той надеждно запечатва прозоречните шевове и също така намалява риска от размножаване на микроорганизми и появата на мухъл.

Силиконовият уплътнител, освен всичко друго, намалява риска от плесени

Силиконовият уплътнител, освен всичко друго, намалява риска от плесени

Обърнете внимание, силиконът е от два вида - неутрален и киселинен. Няма значителна разлика между тези съединения. Киселинният уплътнител за PVC прозорци след употреба произвежда едва забележима миризма на оцет. Този аромат бързо изчезва. Неутрално силиконово съединение за пластмасови конструкции и дограми от дърво няма чужда миризма.

Корекция на слотовете - правилно действие от собствените ръце

Разбрахме кои замазки се използват най-добре за външна и вътрешна работа. Сега ще опишем подробно как са запечатани модерните пластмасови прозорци. С особени затруднения при извършването на тази операция няма да срещнете. Ако склонове от пластмаса вече инсталирана, снабдена със строителна лента, гъба, специална спринцовка за прозорци, салфетки и всякаква удобна капсула, в която изливате вода.

Запечатването на отворите на прозорците се извършва най-добре стъпка по стъпка

Запечатването на отворите на прозорците се извършва най-добре стъпка по стъпка

Процедурата за запечатване на шевовете е, както следва:

  1. 1. Подгответе PVC-склонове и рамки за предстоящата процедура. Почиствайте ги от прах, мръсотия, за да увеличите коефициента на сцепление на пластмаса. На границите на празнините поставете лепенка. С него, след завършване на работата, можете лесно да премахнете останките от шпакловка без проблеми. Въпреки това, използването на скоч лента е опция операция. Решете сами дали имате нужда от нея или не.
  2. 2. Разтворете силиконовия уплътнител, я въведете в спринцовка, насочете инструмента под остър ъгъл в слота. Екструдирайте състава. Дюзата на спринцовката веднага ще изправи шева на сглобката (но само ако я държите строго под остър ъгъл).
  3. 3. Излишъкът от замазка, който се появява на повърхността на пролуката, трябва внимателно да се заглади с пръст, преди да се навлажни във вода. Важно е максимално да се разпредели уплътнителя възможно най-дълго по шева. Не трябва да има дори най-малките кухини.
  4. 4. Използвайте салфетка, за да изтриете замазката от пръста си. Вземете гъба, навлажнете я, внимателно отстранете излишния уплътнител от повърхността на шева. Извършвайте операцията много внимателно. Замазката на шпаклата не трябва да се повреди. Гъба гъба в резервоар с вода често. Тогава няма да се прилепи към основния слой на шева на сглобяването.

На Съвета. Поставете отворите на прозорците на етапи. Първо, лекувайте една малка област. Отстранете уплътнителя от него. След това преминете към следващата секция. Замазката замръзва достатъчно бързо. Ако веднага запълните голяма пролука в дължината и областта, може да нямате време да изравните количеството на композицията качествено.

Окончателна работа - почистване на склона и рамката на прозореца от шпакловка. Премахнете лентата, ако я използвате, отстранете остатъците от уплътнителя. Малък нюанс: обезмасляване и почистване на отворите на прозорците не може да се извърши с разтвори на ацетон. Те оставят добре видими петна и петна върху PVC структури. Препоръчва се следите и рамките да се почистят с бял спирт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подмените пломбата на пластмасов прозорецКак да подмените пломбата на пластмасов прозорец
Използване на платна в дървена къща на пластмасови прозорциИзползване на платна в дървена къща на пластмасови прозорци
Бърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца pБърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца p
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Пластмасови прозорци значението на професионалната инсталацияПластмасови прозорци значението на професионалната инсталация
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Монтаж на прозорци от метал-пластмасаМонтаж на прозорци от метал-пластмаса
Относно екологичността на PVC дограмаОтносно екологичността на PVC дограма
Гаранция за качество на пластмасовите прозорциГаранция за качество на пластмасовите прозорци
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
» » Херметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работи
© 2021 BggeHat.com