Как да лепи пластмасов ъгъл на тапета защита на ъглите на стената с декоративни ъгли

Наскоро пластмасови панели станаха много популярни, които са залепени за ъглите на стените. Изглежда, че пластмасовите елементи са много красиви, но тяхната задача е не само в декорирането на стаята. Чрез залепването на ъгъла на арката, в отворите на прозореца, върху тапета, можете да ги предпазите от механични повреди. В тази статия ще ви разкажем каква е целта на ъглите от пластмаса върху тапета, кое лепило е по-добре да се използва за тази цел, както и как се извършва самото залепване.

Пластмасови ъгли - защо са необходими

Преди залепване пластмасови ъгъл към тапета, е необходимо да разберете защо това се прави. Първо, това е прекрасна декоративна украса, която ще даде на стаята необичаен и оригинален облик. Погледнете тези продукти на тапета е много хубаво и стилно. Освен това, благодарение на разнообразието от цветове, можете да вземете точно такъв ъгъл, изработен от пластмаса, който хармонично се вписва в дизайна на стаята. Между другото, гамата от такива стоки е много голяма, тъй като на строителния пазар можете да закупите продукти за външни работи, интериор, направени за дърво, цветни и дори перфорирани.

Пластмасовите ъгли за тапети изпълняват не само декоративна, но и защитна функция

Пластмасовите ъгли за тапети изпълняват не само декоративна, но и защитна функция

В допълнение към декорирането на помещението, пластмасовите панели изпълняват защитни функции. За тази цел повечето от тези елементи са инсталирани. Външните ъгли са най-податливи на замърсяване, както и механични повреди. Достатъчно е само да докоснете тапета, да го избършете, така че в крайна сметка да станат безполезни. Особено такива промени са забележими в тесни коридори, където понякога се изисква да се прехвърлят домакински уреди, мебели и т.н. Ако освен това има деца или дори повече домашни любимци, без пластмасови панели в ъглите, които просто не можете да направите.

Адхезив за пластмаса - толкова по-добре е да залепите ъглите към тапета

Изборът на лепилни съединения за залепване на пластмасови ъгли до тапети от всякакъв вид е много голям. Има четири основни групи стоки:

  1. 1. Течна пластмаса
  2. 2. Силиконов уплътнител
  3. 3. Лепило на основата на полиуретан
  4. 4. Течни нокти

Всички тези видове лепила се класифицират като еднокомпонентни. С други думи, тя е напълно готова за използване смес, която не се нуждае от разреждане с вода или други вещества. След като сте купили лепило, което се прави по правило в кофи или тръби, можете веднага да започнете да работите.

Преди всичко, нека да говорим за такова популярно лепило като течни нокти. Това монтиращо лепило днес е много търсено, тъй като има много положителни качества. Лепилото е идеално за закрепване на ъгъла на PVC по качествен и надежден начин върху всеки тапет, дори и с подчертан релеф.

Всички предимства на сместа се осигуряват от състава на лепилото, който включва различни добавки и пълнители. Пълнителят е калциев карбонат, както и фино гранулирана глина, която има висока степен на пластичност. Използването на такива добавки в допълнение към основното лепило осигурява готовата смес със свойства като отлична адхезия и бърза настройка. Освен това монтиращото лепило запълва всички пори и кухини, което напълно ви освобождава от въздуха под пластмаса. Друго положително качество на течните нокти е възможността за избор на цветова палитра. Така че има сиви, бели, кафяви и тъмни нюанси на лепило. Това значително опростява процеса на избиране на течни нокти под цвета на ъглите или тапетите.

Този адхезивен състав е разделен на две групи, които се различават по свойства и основа:

  • Акрилно лепило. Можете да лепете ъглите на тапета с този водоразтворим състав, който не излъчва неприятни миризми и вредни вещества по време на обработката. Единственото нещо, което трябва да запомните - лепилото за акрилни тапети запазва всичките си положителни характеристики само при умерена влажност. В противен случай ъглите след известно време ще бъдат обелени от повърхността. Можете да използвате тези прекрасни инструменти, като например "Лак за захранване Облицовки" или "Instant-монтаж", които са били специално разработена за лепене на пластмасови цокли, корнизи и ъгли на тапета или друга повърхност.
  • Неопренови лепила. За разлика от първата група, това лепило е органично разтворимо. Поради това, тапетите могат да се обработват дори и в помещения с висока влажност, включително и тапети в кухнята или банята. На извитите повърхности, например, арки, трябва да поставите изключително неопреново лепило, защото има високо ниво на сцепление. Сред недостатъците може да се отбележи появата на характерна миризма, която не изчезва в продължение на няколко дни.

Течните нокти, подобно на други монтажни лепила, се предлагат в специални цилиндри. За да лепирате добре пластмасовия ъгъл, трябва да използвате допълнителен инструмент - монтажен пистолет. Ако говорим за повърхността, върху която е приложено лепилото, то трябва да бъде внимателно почистено от замърсявания и мазнини. Прилагане на сместа в ъглите на стените, можете да поставите пластмаса, която за няколко минути да се хване на тапета. Въпреки това, за да изсъхне напълно, е необходимо да изчакате около 24 часа.

Течните нокти се полагат с помощта на специален монтажен пистолет

Течните нокти се полагат с помощта на специален монтажен пистолет

Друга възможност е да използвате силиконов уплътнител, за да залепите пластмасата към тапета. Не може да се каже, че това е най-успешното решение. Факт е, че уплътнителите не взаимодействат толкова добре с пластмасовите панели, така че може да се получи пилинг с течение на времето. Особено, ако ъглите непрекъснато се удрят или докосват. Някои майстори обаче използват точно такъв инструмент, защото се различават в най-малка стойност.



Най-добре е да изрежете пластмасовите панели с табуретка. Разрезът ще изглежда красив и чист, дори ако трябва да го изрежете под всякакъв ъгъл.

Освен това има различни видове уплътнители, включително тези на неутрална основа, осигуряващи доста добра адхезия към тапетите. Киселинните разтвори не се препоръчват да купуват. Така че, можете да използвате силикон, наречен Бартън, който може да изненада с висока якост и качество на залепване за много дълго време. Естествено, такава смес струва малко повече от своите колеги, но в сравнение с монтажа и полиуретановите лепила все още е по-евтино.

Няма специални характеристики при работа със силиконови уплътнители. Отново искате да почистите тапета, както и внимателно да ги изсушите. Самият уплътнител се нанася или с ленти или с точки. Пет минути след прилагането на пластмасата върху тапета, той вече ще ги схване. Последното изсъхване ще настъпи след пет дни.

Следващата композиция, на която е необходимо да се фокусира вниманието, е течната пластмаса. Незабавно е да се отбележи, че този състав е предназначен за залепване само на елементи от PVC. Това означава, че дървени первази на стените с помощта на течна пластмаса не можете да прикачите. Сред предимствата може да се отбележи високото ниво на адхезия, както и бързото сцепление на панелите с тапетите. Има някои недостатъци. Първо, това е тясно ограничение на действието, както вече беше казано. Друго неприятно свойство - за да премахнете лепилната смес, която случайно падна върху тапета, можете да използвате само специален химически реактив. Ето защо е необходимо да работите много внимателно и внимателно.

Полиуретанът е още един прекрасен тип лепило, способно да хване пластмасов декор с хартиени тапети. Трябва да се отбележи, че не всички полиуретанови съединения могат да залепят пластмасовите части. Така че инструкциите към продукта винаги показват обхвата на това лепило. Можете да си купите лепило, наречено "Supercontact", което ще гарантира надеждно свързване. Освен това, капитанът може да коригира и коригира ъгъла, ако е приложен към тапета, не е напълно правилен.

Сред отрицателните точки трябва да се откроят неприятна остра миризма, както и доста висока цена за стоките. Отново трябва да прочетете внимателно инструкциите, защото само тогава можете да сте сигурни, че избраното лепило е подходящо за обработка на тапети под пластмасата. Но ако сте купили подходящото лепило, можете да сте сигурни, че ъгълът ще се залепи към стената плътно, ще бъде много трудно да го откъснете.

Има някои особености при работа с лепило: след като нанесете лента от лепило от тръбата, ще трябва да изчакате около 20 минути, за да се втвърди. Ъгълът може да бъде натиснат до тапета само след изтичането на това време. Само тогава ще постигнете максимална ефективност на лепилото.

Залепете пластмасата върху тапета - как е направено

След като решихме какъв вид лепило за пластмасови ъгли ни подхожда най-добре, можете да продължите директно към залепването.

Цялата технология на процеса може да се опише чрез следните действия:

  • Отрежете пластмасата. Ъглите се продават в ивици с различни дължини. Необходимо е с помощта на обикновен нож да се прекъсне излишъкът.
  • Нанесете уплътнител или лепило върху тапета и натиснете ъгъла към тях. Ако се използва полиуретан, изчакваме, докато съставът се втвърди.
  • След като притиснем ъгъл към стената, ние го изглаждаме с надлъжни движения на ръцете за равномерно разпределение на адхезивната маса. За тези цели е подходящ сух парцал или коничен валяк.
  • Специална лента за боядисване, която фиксира пластмасата, след като я развърже, след като лепилото се изсуши напълно.

Сега знаете как да лепете ъглите от пластмаса на тапет. Няма никакви трудности, най-важното е да изберете правилното лепило. Но няма да имате проблеми и с това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да лепи винил тапет?Как правилно да лепи винил тапет?
Залепете тапет в ъглите на просто решение на трудна задачаЗалепете тапет в ъглите на просто решение на трудна задача
Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Как да лепирам тапетите в ъглите?Как да лепирам тапетите в ъглите?
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
Как да поставите таван первази в кухнята?Как да поставите таван первази в кухнята?
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
» » Как да лепи пластмасов ъгъл на тапета защита на ъглите на стената с декоративни ъгли
© 2021 BggeHat.com