Залепете тапет в ъглите на просто решение на трудна задача

За най-практичните и достъпни материали за довършителни работи на стени, много наематели се отнасят към тапети, които поради тази причина се използват много често. Това е достатъчно лесно да се работи с тях. За съжаление, не цялата повърхност на тапета може да бъде поставена. Често е трудно да се обработват ъглите, особено когато те са неравномерни. С помощта на няколко трикове ремонтът ще стане по-качествен.

Характеристики на работа с тапет в ъглите - страховете на начинаещи майстор

За много неопитни майстори е трудно да се залепят две платна дори на равномерни стени. И да се направи тази работа в ъгли, които имат дефекти и нередности става доста трудна задача. Много от собствениците на жилища казват, че е по-удобно да лепира материала върху плоска, равна повърхност, но когато възникнат проблеми при обработката на мястото за свързване на стената, проблемите започват.

Поставянето на тапети за начинаещи е усложнено от страха и невежеството на нюансите

Поставянето на тапети за начинаещи е усложнено от страха и невежеството на нюансите

За да поставите тапета правилно, опитни занаятчии препоръчват следните правила:

  • Не залепвайте цяла ивица материал върху търна. Повърхността на стените може да изглежда доста равномерно, но на тях често се образуват гънки и изкривявания. Това се дължи на факта, че някои платна се разширяват по време на нанасянето на лепилото и след сушенето се свиват.
  • Не можете веднага да залепите материала в ъглите на стените, тъй като те имат неравности. Преди работа е необходимо да се изравни линията до ставата и да започне повърхностната обработка от нея.

Има два основни начина за залепване на стените:

  1. 1. Нанесете две ленти, които се припокриват една друга и след това направете изрязване по линията в средата. Премахнете излишните части от картините.
  2. 2. Залепете една ивица, като изведете нейните ръбове на втората. След това се припокрива и второто платно.

Подготвяме стените за залепване - работим лесно

По правило стената не е идеално равна повърхност за ремонтни дейности. Към очевидните му недостатъци са неравна мазилка, петна от старо лепило или боя и изпъкнали краища на фитингите. За да лепете тапета в ъглите, трябва подгответе стените преди да приложите материала.

Процесът на обработка се състои от няколко стъпки:

  • началния етап;
  • шпакловка;
  • праймер.
Ключът към перфектното тапетиране (а не само в ъглите) е внимателно изравнената повърхност

Ключът към перфектното тапетиране (а не само в ъглите) е внимателно изравнената повърхност

В началния етап на подготовка на стените за залепване, трябва да премахнете старите бельо и лепило, както и всички пирони, винтове и винтове. Железни елементи могат да бъдат върнати на площадката след изсъхване на новите тъкани. Това е важен етап в работата, тъй като качеството на работата му ще зависи от това колко твърдо ще бъдат завършващите решения.

Замазката изпълнява две функции: оправя стените и им дава по-светъл цвят. По време на замазката вътрешните повърхности на помещението са покрити. За лепене на материала за довършителни работи без никакви проблеми и кърпата е плоска, е необходимо да се нанесе специална дебела композиция по стените със специални инструменти. Покрийте всички завои и пукнатини, като изравнете повърхността с мистрия за строителството или мазилка.

Грундът е необходим за осигуряване на по-здрава връзка между стените и ивиците. В допълнение към силното свързване на материала, това съединение защитава повърхността от увреждане от гъбичките и вредните бактерии. Плътните грундове допринасят за допълнително изравняване на стената.

Ние обработваме стени - разбираме как да смесим

Всички повърхности трябва да се третират с шпакловка и грунд преди залепването. Смесвайте стените напълно, изравнявайки нанесените слоеве със строителни инструменти. Съставът трябва да бъде избран въз основа на каква стена да се обработва. Най-известната шпакловка е акрилна смес. Той е универсален и подходящ за работа с всякакви стени. Покритията с акрилни замазки задържат по-силни и много по-дълги. Поради тази собственост, поправките могат да се извършват по-рядко.



Както беше посочено по-рано, грундът е необходим, за да се запази тапетът по-силен и по-дълъг, не изоставайте. Освен това можете да избирате специални антисептични формули, които предотвратяват развитието на вредни микроорганизми. Най-често за ремонта, много майстори избират акрилен грунд. Той изсъхва за около пет часа и няма силна остра миризма. Този грунд е подходящ за всички видове повърхности, с изключение на метални повърхности. Те може да станат ръждясали с течение на времето.

Не смазвайте материалите - проверявайте: по-добре е да нанесете както грунд, така и лепило

Не смазвайте материалите - проверявайте: по-добре е да нанесете както грунд, така и лепило

За повърхността на дървесината е най-подходящ алкиден грунд. Акрилният състав също е разрешен за обработка на дърво, но това е за предпочитане. Алкидният праймер, за разлика от акрилната смес, изсъхва до петнадесет часа.

Как да покрием вътрешните ъгли - прилагаме самите тапети

Преди да започнете ремонтните работи, подгответе необходимите инструменти и материали. За залепването ще ви е необходимо следното:

  • ролки тапети с необходимата дължина;
  • лепило тапети PVA или други, подходящи за работа;
  • валяк;
  • четка за боя;
  • парцали за отстраняване на изпъкнали лепила;
  • устройство за изравняване и изглаждане на платното;
  • линия;
  • Измервателен лентомер;
  • нож;
  • стълба.

Етапи на работа:

  1. 1. Нанесете ролка или четка на стената в ъгъла, като се опитате да не позволите повърхностните зони да преминат.
  2. 2. Нанесете лепило върху тапета.
  3. 3. Залепете лентите, които се припокриват с предишната и покрийте материала от другата страна с около пет сантиметра. Изгладете тапета и изтрийте излишното лепило с кърпа.
  4. 4. Следващата лента е залепена. Работете и: глазете повърхността с лепило и натиснете тапета.
Следващата технология: не бързайте да следвате инструкциите

Следващата технология: не бързайте да следвате инструкциите

При залепване на материала е много важно внимателно да натискате и изглаждате дрехите, така че под тях да няма въздушни мехурчета. За да направите това, трябва постоянно да преглеждате тапета с четка или специално устройство.

Залепваме тапетите по външните ъгли - разбираме сложността на процеса

Шевовете между платната в стаята често се оказват много забележими. За да избегнете това, работата трябва да се направи много внимателно. Има две опции за залепване на ленти. На първия:

  • Повърхността на ъгъла е напълно плоска. В тази ситуация, лепене на тапета, обвиване около завоя с четири сантиметра и натиснете.
  • Следващата лента, лепило или припокриване.

С втория вариант:

  • Първата лента от материал е залепена така, че около ъгъла да се образува припокриване с около пет сантиметра.
  • Залепете втората лента, така че леко да покрива предишната.
  • Прикрепете венеца вертикално и го плъзнете с нож, като срежете припокриването наполовина.
  • Най-горният слой ще изчезне сам и ще го свали със собствените си ръце.

Този метод е подходящ за материали, които не се деформират при свиване при сушене. В резултат шепът не се разпръсква, разкривайки повърхността. За някои старомодни хартиени ленти, припокриването е най-подходящо, тъй като след нанасянето на лепилото те са много омекотени и деформирани.

Тапетите могат да украсяват всяка стая. Ако желаете, можете да изберете хартия или миещ се довършителен материал. Ремонтът на стаята със собствените си ръце, а именно етикетирането на кърпите е сложна и отговорна работа. Ако следвате горните техники и простите правила, то може да се направи бързо, като се избягват дефекти, след като материалът изсъхне: въздушни мехурчета под платно, изкривявания, акордии и компресия на хартиената мрежа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам тапетите в ъглите?Как да лепирам тапетите в ъглите?
Поставяне на тапета с тапетПоставяне на тапета с тапет
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Какво е течен тапетКакво е течен тапет
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Закупуване на тапети за стени, какво трябва да знаетеЗакупуване на тапети за стени, какво трябва да знаете
Как да избера точния цвят на тапетаКак да избера точния цвят на тапета
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
» » Залепете тапет в ъглите на просто решение на трудна задача
© 2021 BggeHat.com