Свойства и видове уплътнители

Свойства и видове уплътнители

Уплътнителите са строителните материали, необходими за изолацията. При отсъствието им няма да се извършват ремонтни дейности, поради което изборът им трябва да бъде разгледан най-внимателно.

 Класификация на уплътнителите

1. При готовност за употреба: еднокомпонентна, подходяща за директна употреба - няколко компонента, трябва да се смесват всички компоненти в ясни пропорции;

2. По вид на основа: акрил-уретан-силикон-полисулфид.

Характеристики на силиконовите уплътнители

Силиконовите уплътнители са подходящи за повечето работни места, отговарят на изискванията за напреднали строителни материали, а уплътнителите от различен вид имат тесен фокус в въвеждането. Например, акрилните уплътнители са предназначени за вътрешна употреба и не са подходящи за външна изолация на прозорци, врати и др.



Силиконови лепила имат такива характеристики като устойчивост на ултравиолетова izlucheniyam- добра адхезия на базата на различни видове, включително и при липса на прилагане gruntovok- липса на отговор на атмосферно корозивна среда и висока термична и usloviyam- morozoustoychivost- толерират температури от -35 до + 65 градуса.

Ако разгледаме състава на силиконовите уплътнители, те се основават на силиконов каучук. Често към състава се добавя добавка, която увеличава якостните характеристики и има тиксотропни характеристики - уплътнителят не тече от вертикалните равнини.

силиконови лепила непременно добавя вулканизиране компонент, който има два вида: неутрален (оксим, амид, амин, алкохол) и "оцет" по време на вулканизацията са ацетат вкус. Всеки вид има свои собствени недостатъци и плюсове. "Ацетокси" най-евтините лепила но негодни за употреба в изолационни материали или повърхности, които са способни на взаимодействие с оцетна киселина, като мрамор, алуминий, камък. Неутралните се използват за всякакви самолети, но тяхната цена е много по-голяма.

Колко правилно е да изберем уплътнител

Трябва да бъдат избрани уплътнители, които да работят не само с качествата си, но и с областта на изпълнение. Ако уплътнителят е необходим за кухнята, банята или басейна, трябва да се използват уплътнители с противогъбични свойства.

В процеса на придобиване е необходимо да се запознаете с указаната от производителя информация, а именно: вида на уплътнителя, възможните приложения, времето на втвърдяване, плътността, възможното нанасяне и работната температура.

Е, ако имате нужда от картина за вана, посетете eto-vannaya.ru. Само там е всичко, за да се създаде шик баня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепи пластмасов ъгъл на тапета защита на ъглите на стената с декоративни ъглиКак да лепи пластмасов ъгъл на тапета защита на ъглите на стената с декоративни ъгли
Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?Какъв силиконов уплътнител трябва да избера?
Херметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работиХерметически за пластмасови прозорци избираме композиции за външни и вътрешни работи
Санитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезияСанитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезия
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Топлоустойчив и топлоустойчив уплътнител за камини и печкиТоплоустойчив и топлоустойчив уплътнител за камини и печки
Ламинат уплътнител как да избере най-добрия състав?Ламинат уплътнител как да избере най-добрия състав?
Модерна подова боя как да направите правилния изборМодерна подова боя как да направите правилния избор
Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
» » Свойства и видове уплътнители
© 2021 BggeHat.com