Модерна подова боя как да направите правилния избор

Боя на пода

При извършване на ремонтни работи, особено с използването на висококачествени и скъпи технологии за довършителни работи, собственикът очаква, че ще използва резултатите си дълго време. Но в някои случаи това не е възможно. По-специално, това твърдение се отнася до полу-повърхност, която е много по-податлива на механично действие от тавана или стените. Традиционно, за нейната защита се използва подова боя, която днес се представя в голям асортимент. Освен това на клиента се предлагат различни импрегнации и грундове, които подготвят повърхността за довършване.

Видове бои за подови настилки от дърво

По отношение на степента на прозрачност и дълбочина на проникване боите за нанасяне върху дървения под са разделени:

  • по прозрачен;
  • дисперсия;
  • непрозрачен емайл.

Основната характеристика на прозрачната боя е, че тя е практически невидима. Въпреки това, с директната си функция, този инструмент прави добре - боята предпазва дървената повърхност от вредните ефекти от влага и износване.

Когато се полага върху гладък и идеално плосък под, прозрачната боя е наистина невидима. Но това дава възможност да се възхищаваме на естественото дърво и невероятната му структура. В места с естествена хетерогенност дебелината на слоя глазура ще бъде различна, което само веднъж отново подчертава образеца, който се формира при изрязването на дървото.

Най-популярните материали днес са дисперсионните бои за дървения под, които са с различна степен на прозрачност, богат цветен диапазон, отлична смесваемост и отлични екологични и работни характеристики.

Като разтворител такава боя съдържа вода и като линкер - производни на акрилатите. Резултатът е надеждно покритие, което прониква дълбоко в пода, за да бъде обработено и не образува водоустойчив филм. Това позволява на дървото да диша, но не и да се срутва под въздействието на влага.

Емайлираните бои, които се използват за секс от незапомнени времена, се състоят от синтетични багрила на базата на нитроелементи или могат да бъдат маслени бои на базата на сушене на масло. Търсенето на това защитно покритие намалява все повече и повече всяка година. Не трябва обаче да го пишете, тъй като боята в емайла може да дойде по-удобно. Благодарение на непретенциозността си и достъпната цена, тя ще се превърне в добра възможност за регистрация на икономически обекти.

Бои за бетонни подове

Подът, изработен от бетон, е често срещан в частното строителство. Но, въпреки своята сила и съпротива срещу различни щети, такова завършване е трудно да се нарече красива. Само подходящо избраната боя ще подобри външния вид на пода, ще направи цвета си по-привлекателен и значително ще улесни грижата за него.

цветова гама

Избор на цвят и качество



Като се има предвид, че най-често бетонен етаж се намира в мазета или гаражи, както и балкони и тераси, той трябва да бъде с висока степен на здравина. Но не забравяйте за красотата, защото в оригиналната си форма тя е лесно замърсена и има не-представителен външен вид.

Боята за боядисване на бетонния под може да бъде:

  • акрил;
  • епокси;
  • уретан-акрил;
  • акрил силикон.

Широката гама от предлагани цветове ви дава възможност да изберете тона за почти всеки интериор според вкуса на собственика на стаята.

Характеристики на различни видове материали

Акрилната боя е добра за употреба, но трябва да се прилага на два слоя. Заслужава да се отбележи и неговата висока устойчивост на къс контакт с влага. В допълнение, акрилите могат да бъдат гланц, мат или полу-мат. И като разтворител, може да служи обикновена вода или специален агент. Покритата с акрилна боя повърхност ще бъде готова за употреба след 2 дни.

Основните компоненти на акрилово-силиконовите бои са акриловия кополимер и силиконовата смола. Такива състави могат да бъдат разредени с вода до 20-30, а един литър боя ще бъде достатъчна за обработка на 5 квадратни метра. метра от подовата повърхност.

Подово покритие

Полимерна боя за бетонни повърхности

-алкидни бои се състоят от алкидна смола. Нанесете композицията на 2 слоя с почивка между оцветяването от 24 часа. Пълното втвърдяване на повърхността на такъв под е настъпило след няколко седмици.

Уретано-алкидната боя е най-устойчива на абразия, което гарантира дълъг период на експлоатация. Палитрата, предлагана на клиентите, е доста богата и способна да задоволява вкусовете на дори най-взискателните клиенти. В същото време, си струва да си припомним, че повърхността на пода винаги ще е лъскава.

Епоксидни бои винаги са двукомпонентни, т.е. това означава предварително смесване на компонентите преди нанасянето на формулата. На повърхността като основа трябва да се нанесе слой боя, предварително разреден с 20 вода като грунд. След това се поставят още 2 слоя.

Производителите предлагат широка гама от цветове, а цветовете им са много различни - от наситени и светли до пастелни и деликатни. Благодарение на това дори и сивият и грозен секс може да бъде красив.

заключение

Придобиване на висококачествена подова боя - далеч от най-важното действие. Резултатът от завършването зависи от това колко правилно е подготвена повърхността на основата. Ето защо, ако сте нов в този бизнес, трябва да придобиете опит или да получите предварителна консултация с професионалист.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избираме какво да покрием с дървения под в къщатаИзбираме какво да покрием с дървения под в къщата
Акрилна, гума, епоксидна и полиуретанова боя за бетон, която е по-добра?Акрилна, гума, епоксидна и полиуретанова боя за бетон, която е по-добра?
Как да нарисувате лигавицата в стаята ефективни методи за защита на дървотоКак да нарисувате лигавицата в стаята ефективни методи за защита на дървото
Традиционна техника за ремонт боядисан подТрадиционна техника за ремонт боядисан под
За да покрием дървен под, ние избираме конструкция със защитни свойстваЗа да покрием дървен под, ние избираме конструкция със защитни свойства
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
Боя за подова на сорта и техните характеристикиБоя за подова на сорта и техните характеристики
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Избор на боя за съвети за ремонтИзбор на боя за съвети за ремонт
» » Модерна подова боя как да направите правилния избор
© 2021 BggeHat.com