Боя за подова на сорта и техните характеристики

Боя за подове

Когато започнем ремонтите, особено с използването на скъпи и висококачествени технологии за довършителни работи, очакваме да се радват на резултатите от него повече от една година. За съжаление, това не винаги е възможно. Такова изявление се отнася, на първо място, до полу - повърхността, която е предмет на най - голямо механично въздействие в сравнение със стените и тавана. Качеството на покритието на дървените повърхности зависи както от техния оригинален външен вид, така и от продължителността на употребата без надзор. Традиционно те използват боя за подове, за да ги защитят.

На пазара има десетки производители от различни страни, които предлагат не само бои и лакове за довършителни работи. Асортиментът от продукти включва различни грундове и импрегнации, необходими както за защита, така и за подготовка на повърхността за нанасяне на декоративния слой. Освен това, за най-добра съвместимост на покритията, много производители произвеждат цели продуктови линии, които осигуряват целия технологичен процес на довършване на дървения под.

Дълбочината на проникване и степента на прозрачност на дървения под е разделена на:

  1. прозрачни покрития
  2. прозрачен или дисперсия
  3. непрозрачен емайл

Прозрачна защита

Основната характеристика на първата е, че те са практически невидими. За какво тогава са необходими? Разбира се, за да се предпазят дървените повърхности от влага и износване.

В допълнение, много прозрачни лакове и глазури се наричат ​​толкова много конвенционални. При нанасяне върху плоска и равномерна повърхност е много трудно да забележите такова покритие. Но естественият материал е красив, което не позволява постигането на идеална повърхност.

В места с естествена хетерогенност, дебелината на слоя глазура е различна, което само подчертава уникалния образец, образуван при отрязването на годишните пръстени на дървото.

Боите на водна основа са най-популярната тенденция



Най-популярните и затова представлявани от най-широкия асортимент на съвременния пазар са бои за дисперсия. Като различна степен на прозрачност, цветова гама, както и голяма степен на смесване забележителни екологични и експлоатационни характеристики, дисперсионни акрилни покрития считат любимите формули на пазара на бои.

Водата се използва като разтворител в дисперсионни водни бои, а акрилатите и техните производни се използват като свързващ агент. В резултат на това полученото покритие прониква дълбоко в обработения дървен под, без да образува водоустойчив филм. Това позволява на изходния материал да "диша" и дори да събира влага, но да не се срутва под неговото влияние. И след прекратяването му "изсъхва" до състояние, съответстващо на влажността на околния въздух.

Емайлирани материали

Емайл типове бои

Избор на боя за пода

Непрозрачните покрития включват синтетични багрила на базата на нитро-емайли, както и маслена боя за дървени подове на базата на сушене на масло. Търсенето на този тип материали постепенно пада, но не е достатъчно, за да се отхвърли напълно.

Благодарение на нетърпението си и ниската си цена, непрозрачните емайли все още се използват широко в дизайна на производствени или икономически съоръжения. Специална особеност на нитро- и маслени бои е пълната защита на дървената повърхност от влага, пара и слънчева светлина върху нея. Това се дължи на образуването на непрозрачен водоустойчив филм с дебелина до 1 милиметър.

Водонепропускливостта обаче означава, че въздухът няма да премине през непрозрачното покритие. Това означава, че естественото дърво, покрито с маслена боя, не може да диша. Освен това тази особеност на синтетичните емайли прави допълнителни изисквания към качеството на покритата повърхност. Преди да се нанася масло или нитро боя, е необходимо да се осигури максимална сухота на повърхността и нейната идеална чистота. На пода не трябва да има нередности или пукнатини. Само в този случай можем да говорим за трайно водоустойчиво покритие.

Друг важен недостатък, който влияе отрицателно върху използването на непрозрачни покрития, е техният неекологичен характер. Особено се отнася до бързосъхнещ нитро-емайл, характерен мирис на който се усеща няколко дни след пълно изсъхване.

Не по-малко устойчива специфична миризма на маслена боя също продължава дълго време - докато покритието изсъхне напълно, което може да се отложи за няколко дни. Поради тази причина качеството на водната емулсия се използва все повече за боядисване на пода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полиуретанов лак за пода най-добрите марки, правила за прилагане на дървесина и бетонна основаПолиуретанов лак за пода най-добрите марки, правила за прилагане на дървесина и бетонна основа
Избираме какво да покрием с дървения под в къщатаИзбираме какво да покрием с дървения под в къщата
Как да боядисваме дървото с избора и правилното нанасяне на бояджийски материалиКак да боядисваме дървото с избора и правилното нанасяне на бояджийски материали
Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?
Какво представлява саморазливната подова смес?Какво представлява саморазливната подова смес?
Модерна подова боя как да направите правилния изборМодерна подова боя как да направите правилния избор
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Отоплително оборудване и климатична техникаОтоплително оборудване и климатична техника
» » Боя за подова на сорта и техните характеристики
© 2021 BggeHat.com