Избор на боя за съвети за ремонт

бои за ремонтКогато решат да направят ремонт, изборът на подходящ цвят е само началото. Дори основната бяла боя се предлага на пазара с голямо разнообразие.

На първо място, не забравяйте, че финалът не е непременно по-добър, ако изберете скъпа дизайнерска марка материал. Повечето от информацията по този въпрос са преувеличени. Телевизията се използва за популяризиране на марката и производителя, така че те се таксуват за себе си. Но това не означава, че продуктите задължително трябва да отговарят на вашите очаквания. Ако погледнете Великобритания, тогава цветовете на нейното производство са научно изследвани, показват добри резултати. По този начин, ако решите да изберете боя на производителя на тази страна, тогава вероятно ще намерите добър продукт на по-ниска цена.

Много бои от Lucky Paint, които са популярни сред професионалните декоратори, имат приемлива цена. Въпреки това, компанията, която ги произвежда, може да не е толкова известна, колкото тази, която често се среща в рекламата по телевизията. Ако производителят е по-малко популярен, това не означава, че неговият продукт е по-лош.

Повечето хора знаят разликата между гланц и емулсионна боя. Традиционно се смята, че боите на базата на масло осигуряват висококачествени покрития, а емулсията на водна основа има суха и матова консистенция. Това обаче се основава на традиционните идеи. Днес има възможност да се купят маслени бои, които имат блясък, подобен на полу-лъскава емулсия. И напротив, емулсионните бои се предлагат в матирана версия и лъскавият ефект е объркващ.



Емулсионните бои изсъхват по-бързо и не миришат толкова остър, за разлика от маслото. Освен това те са изненадващо сходни. И двата вида бои се състоят от пигмент, който се съдържа в свързващо вещество (масло или вода). Това вещество е добре смесено преди употреба. Смолата често се добавя към формулировката. Той е част от всички маслени бои, откъдето идва и блясъкът. Колкото по-голямо е количеството на смолата, толкова повече блясък.

Въпреки това, гланцността се получава главно с правилното съотношение пигмент и стягане. По отношение на продукти като боядисване на масла и бои на водна основа. Това обяснява защо е възможно да се направят маслени бои полуматочни. Коефициентът, наречен PVC или обемната концентрация на пигмента, сравнява количеството пигмент в свързващото вещество и като правило се изразява като процент. Боите с много високо PVC (високо съдържание на пигменти) имат гладка матова повърхност при нанасяне и гланцови повърхности с ниска PVC. Това е така, защото по-ниското съотношение на пигмента позволява повече светлина да проникне, за да се отрази от повърхността и да създаде лъскав гланц ефект.

Маслените бои са по-трайни от еквивалентните на водна основа, тъй като боите с високо съдържание на пигменти не се придържат добре към боядисаната повърхност. Има начини да се справите с това. Използвайте например грундове или грундове. Най-често боите с гланц се използват за довършване на открито. Трябва обаче да се отбележи, че някои гланцови мастила са подходящи както за употреба на закрито, така и за външно ползване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Magniflex качество и удобни матрациMagniflex качество и удобни матраци
Линолеум под ламинат за какво да обърне внимание при изборЛинолеум под ламинат за какво да обърне внимание при избор
Колко струват ламинат 32 и клас 33 и тяхната инсталацияКолко струват ламинат 32 и клас 33 и тяхната инсталация
Каква боя цвят таван преглед цена и качествоКаква боя цвят таван преглед цена и качество
Atlas concorde sinua плочки за кухнята и не самоAtlas concorde sinua плочки за кухнята и не само
Как да изберем добри строителни материали в магазинаКак да изберем добри строителни материали в магазина
Избираме функционални продукти от компанията ColomboИзбираме функционални продукти от компанията Colombo
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
Принадлежности коларцПринадлежности коларц
Как да изберем екип за ремонтКак да изберем екип за ремонт
» » Избор на боя за съвети за ремонт
© 2021 BggeHat.com