Традиционна техника за ремонт боядисан под

Боядисан под

В съветския период на нашата история, спомената от общия дефицит, живописът на пода беше единственият начин за подреждането му. Въпреки огромния избор на подови настилки, произвеждани от съвременните производители, боядисаният под все още остава един от най-популярните варианти, особено в къщи и вили. Боядият етаж може да бъде много красив поради играта на цвят и възможността за използване на декоративни елементи.

Избор на боя

За да нарисувате дървения под не донесе разочарование, много е важно да изберете подходящите бояджийски материали. При избора на боя е необходимо да се вземат предвид не само цветовите предпочитания и дизайнерските особености на помещението, но и натоварването на пода, както и материала на довършителните подови настилки.

Нека разгледаме основните варианти на лакови материали на пазара:

  • Уретанови-алкидни емайли. Те могат да нарисуват бетон или дървен под. Те са подходящи не само за жилищни помещения, но и за гаражи, мазета и търговски зали. Това е идеалното решение за настилки с умерено интензивно движение. Те не са подходящи за боядисване на повърхности с голямо натоварване.
  • Полиуретано-акрилатни емайллакове. Те се използват и за бетонни и дървени фундаменти в жилищни и обществени сгради. Те имат леко изсъхване и не миришат. Най-трайното покритие се получава при използване на грундове.
  • Течни пластмаси. С тяхна помощ можете да превърнете подовата настилка от всякакъв материал. В основата на боята е поливинил хлорид, придаващ на композицията отлични хидроизолационни свойства. Отлично за помещения с висока влажност, както и за мазета и стълби.
  • Полимерни емайллакове. Тези покрития могат без преувеличение да се наричат ​​универсални, тъй като те са подходящи както за вътрешна, така и за външна работа. С тяхна помощ можете да боядисвате дървения под, основата от бетон, азбесто-циментови плочи, циментова замазка и др. Те са изключително устойчиви на абразия и химически агресивни вещества. Покритието е красиво и естетично.
  • Боядисана за бетонни подове. Такива формулировки се препоръчват да се използват, ако е необходимо да се боядисва бетонен под без покритие. По-често те се използват за помещения с интензивно натоварване - в гаражи, производствени цехове, складове и др.

Боядисване на бетонни подове

За правилното боядисване на бетонния под не е достатъчно да се избере подходящ емайл за тези цели. Силата и естетиката на готовото покритие до голяма степен зависят от това колко задълбочено е извършена подготвителната работа.

Преди да рисувате пода, трябва да оцените неговото състояние. Бетонната повърхност трябва да бъде гладка, без дефекти, с правилно изпълнена хидроизолация. Силната и равна основа на пода гарантира дълголетие на покритието.

Отстранете всички замърсявания, прах и отломки от повърхността на основата. Повърхността трябва да бъде напълно изсушена. Ако боята се нанася върху нова бетонна настилка, тя трябва да бъде шлайфана и покрита с грунд или с полиуретанова импрегниция.

Тъй като поставянето на замазката преди боядисване на основата трябва да бъде най-малко 5 дни. Работата може да се извърши при температура най-малко 10 градуса.

Технология на боядисване на бетонни основи

Изчертаване на картина

Красив дизайн

След извършване на цялата подготвителна работа бетонната основа може да бъде боядисана. Лаковите материали се нанасят върху повърхността с помощта на ролка или чрез пръскачка. Боядисването на ъглите се извършва с обикновена четка за боядисване. При работа с валяка, тампоните първо се прилагат в различни посоки, след което емайлът се разтрива върху повърхността, за да бъде боядисана възможно най-равномерно. Вторият слой може да бъде нанесен само след като първият слой е напълно изсушен. По правило се изискват най-малко 20 часа за изсъхване на емайла върху конкретна основа.

Разходката по боядисания под може да бъде 20 часа след нанасянето на последния слой. След три дни се допускат умерени натоварвания на пода. Емайлите за бетон се полимеризират напълно само след 7 дни, след което покритието получава максимална якост и повърхността е в състояние да издържа на абсолютно всякакви товари.

Боядисваме дървения под



Старият дървен под е почистен от отломки и старата боя. Всички пукнатини трябва да бъдат почистени и грундирани. Пълненето на слотовете може да се извърши както с помощта на специални съединения, така и със собствени шпатлевки на базата на лепило и стърготини. Повърхността на пукнатините след втвърдяването на замазката е добре почистена и изравнена. Говорещите шапки за пирони или метални изделия трябва да бъдат изковани в паркетни дъски. Свободните или стържещи плочки за подова настилка са предварително фиксирани.

Маслените петна и други замърсители, които не могат да бъдат отстранени с вода, се третират с бял спирт. Не използвайте нитро разтворители, тъй като повечето бои не издържат адекватно. След като повърхността изсъхне напълно, дървеният под и первазите са почистени или обработени с ленено масло. Грундът ви позволява да намалите консумацията на бои и да увеличите издръжливостта на боята и лаковете.

Технологични нюанси

Проектиране

Елегантен шарени паркет

На първо място, трябва да изберете правилния емайл. В лицето на огромен асортимент от бои, въпросът как да се боядисва дървен под може лесно да доведе до задънена улица. Изберете боята се основава на натоварването на повърхността по време на работа. Емайлът трябва да е проектиран специално за обработка на повърхности, които по-късно да се ходят. Ако искате да нарисувате стая на голяма площ, трябва да купите емайла от една партида, в противен случай цветът може да варира леко. След въпроса какво да боядисваме на дървения под, ще бъде решен, а подходящите материали ще бъдат закупени, можете да започнете работа.

Преди началото на работата боята се смесва и дебелият състав се разрежда с разтворителя, препоръчан от производителя на боята. Долната част на стените е запечатана с лента за боядисване, за да се осигури нейната защита срещу случайно навлизане на боята.

Експертите препоръчват залепване на бояджийска лента по стените на стените и облицовка около периметъра на помещението.

Първо, с помощта на четка за боядисване, трябва да нарисувате ъглите. На дървения под боя се нанася с тънък слой с валяк. Боята се навива нагоре-надолу и наляво-надясно. Вторият слой емайл се прилага едва след като първият изсъхне напълно.

В случай че след изсъхването на мастилото някои области са полупрозрачни, можете да приложите трети слой. Това се препоръчва само след 2-3 дни. Ако дървеният под, преди боядисване, е обработен с ленено масло, изложените участъци се отстраняват с обикновена топла вода, сапун и почистващи препарати.

Нежна грижа

Грижа за дървото

За качествено боядисване на пода, лаковото покритие трябва да се нанесе в тънък слой, като се залепва напълно. Парцели с дебели слоеве боя не само суха за дълго време, но може да се мръщят, и също имат неравна повърхност. Те могат да разрушат напълно външния вид на пода.

Можете да нарисувате стария дървен под по още един начин. Преди обработката на повърхността в изсушаващото масло се добавя малко боя. Тази композиция изцяло покрива пода. На втория ден след състава изсъхва, покритието shpaklyuetsya. Повърхността на земята е смляна със сребрист шкурка. За първия слой се използва боя, разредена до по-течна консистенция. Следните слоеве се нанасят по обичайния състав на плътността. Ако боите повърхността на пода по този начин, можете да получите много висококачествено, стабилно покритие.

заключение

Боядисването на пода е относително проста технология, която позволява създаването на естетично и висококачествено покритие с достатъчна издръжливост. Разнообразието от бояджийски и лакови материали позволява не само да се вземе добър емайл, съответстващ на стаята, но и да се "играе" с цветя, реализирайки различни дизайнерски идеи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боя за бетон избираме боя за подаБоя за бетон избираме боя за пода
Боя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на подаБоя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода
Емайл за подови настилкиЕмайл за подови настилки
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Строителни материали в съвременни магазиниСтроителни материали в съвременни магазини
Ремонт в апартамента Какво да решите преди стартаРемонт в апартамента Какво да решите преди старта
» » Традиционна техника за ремонт боядисан под
© 2021 BggeHat.com