Как да изберем промастил?

В съвременната частна конструкция често се използва профилиран лист - както като покрив, така и като материал за ограждане на стени или за изграждане на тенти и стопански постройки. Това е доста силен и надежден материал. Но как да изберем велпапе, която е възможно най-стабилна спрямо външни влияния?

От тази гледна точка главната роля играе нейното покритие. Днес за нея често се използват различни полимери - пластизол, полиестер, поливинил флуорид, пастил и др. Те се различават по различните си степени на устойчивост на ултравиолетова радиация, температурни промени и агресивна среда.

Разбира се, за плосък покрив, когато върху гофрираната плоскост също е поставена изолация, покритието не играе специална роля. Но във всички останали случаи изборът трябва да бъде взет с пълна сериозност. Най-достъпният материал е велпапе с полиестерно покритие. Дебелината на защитния слой е малка, така че неговата устойчивост на механични влияния се смята за доста ниска. По-устойчиви са покритията от полиестер и кварцов пясък, но този материал е много по-скъп.

Профилираните листове с полимерно покритие, направено от Purala, имат добри експлоатационни характеристики. Дебелината му обикновено е по-висока от тази на полиестера и е по-устойчива на агресивни среди, температурни промени, корозия и др.



Поливинилфлуоридът е покритие, което се използва за велпапе, предназначено за големи товари, тъй като има повишена якост и устойчивост на корозия, както и устойчивост на ултравиолетово лъчение. Такъв материал е доста скъп и използването му не винаги е препоръчително.

Що се отнася до пластизола, това покритие се състои от поливинилхлорид и пластификатори, които подобряват неговите характеристики на работа. Единственият недостатък на този материал е относително ниската устойчивост на светлина, така че след няколко години работа, покритието може да загуби богат оттенък.

На пазара често можете да намерите покритие от полиестер. Въпреки това, той постепенно започва да измества полилиловия флуорид, който има пластичност, практически не избледнява и не е чувствителен към соли и киселини. За съжаление, никое от тези покрития не е в състояние да предпази гофрирания лист от корозия отпред. Така че това ще трябва да се погрижи отделно.

Е, ако се интересувате от дървени панели, посетете prospektparketa.ru. Само там ще намерите качествени дървени панели на разумни цени и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Профилен покривПрофилен покрив
Основните предимства на използването на велпапеОсновните предимства на използването на велпапе
Как да изберем правилния металКак да изберем правилния метал
Как да изберем метален покрив за покрив?Как да изберем метален покрив за покрив?
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Профилирани листове като евтин и висококачествен покривен материалПрофилирани листове като евтин и висококачествен покривен материал
Видове покривиВидове покриви
Как да направите профилиран листКак да направите профилиран лист
Предимства на велпапетоПредимства на велпапето
Профилирани листовеПрофилирани листове
» » Как да изберем промастил?
© 2021 BggeHat.com