Профилен покрив

Без значение колко зашеметяваща е сградата или структурата, покривът е важен елемент. Днес имаме възможност да го закупим от огромна селекция от стоки, предлагани на пазара. Днес профилът на хартията е станал много популярен, който трябва да е покривът на профилирания лист с нашите ръце, сега ще го разберем. Вниманието и естественото желание да се създадат чудеса за изграждане е основната ви задача.

Профилираните листове са такъв материал, който е профилиран лист с полимерно покритие. Листовете му са доста удобни за работа, а инсталирането не е проблем. Тя ще има добър външен вид и няма да загуби качеството си дори много години по-късно.

Профилирани листове

Как да изберем велпапе

Ако вашата сграда не е голяма, изберете гофрирани степени: c18, c20, c21, силата им ще бъде достатъчно. Ако е по-голям от средния размер, използвайте марката: HC35, H60. Тук силата ще бъде по-силна.

За да започнете всяка строителна или инсталационна работа, трябва да организирате всичко внимателно.

Монтажни инструменти

  • Ръчни или електрически ножици;
  • Българският;
  • отвертка;
  • отвертка;
  • Винтове за покриви.

Това, от което се нуждаем сега, е близо и ние ще се научим да изграждате сами висококачествен покрив.

Изграждане на покрива от велпапе

С началото на полагането е необходимо да се изгради кофа. По принцип се монтира, както и от всеки друг материал, разликата се появява на етапа на щайгата. В нашия случай тя е направена от дървена греда с размери 40 * 40 мм или ширина 100 мм и дебелина 30 мм. Това, разбира се, ще струва повече, но надеждно ще продължи повече от една година. Технологията на покривната конструкция от гофрирана дъска предлага монтаж на непрекъсната щайга в покривните стрехи и на местата на различни кръстовища. Не забравяйте да направите това на мястото на билото.

дървета

За подобряване и дълголетие материалът се обработва със забавител на горене и антисептични средства. Времето ще се губи, но, както казват те, ще спиш по-добре. Когато направите инсталирането на щайгата по рампата, залепете дървените щанги на щанда, те са важни за фиксиране на хидроизолационната мембрана и за създаване на въздушна междина. Дървената дъска на щайгата е фиксирана към щанда на щайгата след определено разстояние, наречено стъпка, зависи от ъгъла на покрива.

монтаж на подови настилки за профилирана настилка

С това се надявам всичко да е ясно, тогава постепенно ще разглобим следните произведения и ще се стремим към по-добър резултат от нашата работа.

Монтиране на велпапе на покрива

Част от работата вече е направена и подготвена. Самата инструкция за фиксиране на велпапе не е трудна, както изглежда. Подобна работа се отнася за опасни, поради височината и неудобството, е необходимо да се грижим за безопасността, за това:

  1. Обучете удобни и нехлъзгащи обувки;
  2. Важно е да използвате специални предпазни въжета;
  3. Ако се чувствате зле, отложете работата до следващия път;
  4. Ако имате голям наклон, трябва да направите защитна ограда.

Монтиране на велпапе на покрива

Закрепването е направено към щайгата в долната гофрирана повърхност. Разположението на закрепващите елементи е краищата на листа и неговата среда. Много от винтовете за самозатягане са безполезни, около три за всеки елемент ще са достатъчни. Разстоянието между скрепителните елементи трябва да бъде 55 см. След поставяне и изравняване на първите четири листа, трябва да ги поставите правилно върху щайгата.



Второто ниво на гофрирана плоскост е фиксирано към първия лист на първоначалния ред и едва тогава е завинтено към самата щайга. Ако размерът на листа е повече, отколкото ви е нужно, можете лесно да го срежете с метални ножици, но трябва да го направите много внимателно.

Преди монтирането на профила, успоредно на рампата, опорните дискове със сечение от 5 х 10 см трябва да бъдат фиксирани (след това ще бъде закачен снежен улов на дъното на вълната). Между гофрираната дъска и закрепващата основа трябва да се приложи уплътнителна лента.

Подробни инструкции за инсталиране на видео за метални профили

Открит покрив

Създаването на такъв покрив е едно пълно удоволствие. Подобен покрив е по-бърз и много по-икономичен, тъй като материалът остава по-малко. Наклонът на покрива на седалката е 25 градуса, благодарение на което е добре срещу най-лошите метеорологични условия. Той е монтиран от долния ъгъл на който и да е от краищата. Долният ред трябва да изпъква от корниза, приблизително 30 mm. Закрепването на листа за лентата с корнизи се извършва в долната част на всеки втори профил.

хомогенен покрив, направен от велпапе

Монтаж на стрехи

Тези елементи са много необходими, защото те ще направят всичко, за да гарантират, че всички валежи се стичат по покрива, изхвърлени в канавката. Корнизните надвеси на всеки покрив са оформени от греди, изпъкнали от стените на сградата. Натоварването на надвесните ръбове е малко, така че обикновено краката на кратера не се освобождават извън стените на конструкцията.

Монтаж на стрехи

За отключване към краката на краката се закрепват закрепващите елементи (дървени дъски, чието напречно сечение е по-малко от това на кофрата). Марес са свързани помежду си с решетките на щайгата и на тях краищата са заковани до краищата, на които е закрепена завесата. Като цяло, не бъдете прекалено мързеливи, за да го направите правилно и надеждно.

Монтиране на билото

За да се засили, скейт върху велпапе, първо трябва да дръпнете кабел (шнур с определена дължина), затегнете надолу краищата на билото вентилация лента. Тя се вписва в противоположната страна на вятъра. Изравнете и приложете винтовете на стъпки от 20 см, трябва да бъде закрепена към припокриването на 10-20 см. Всички провери внимателно, защото това се отразява на пълното използване на сградата, ще има малко по-приятно, ако в горната част на главата, ще капе вода!

заключение

При всяка конструкция винаги е важно да се организира и да започне. Не се страхувайте да помолите за помощ, защото надеждният покрив, направен от велпапе със собствени ръце, е работа, която ще инвестирате за по-голям комфорт и уют. Не забравяйте, че от вас зависи окончателният резултат и се надявам, че ви помогнахме с консултации в тази област!

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е по-добро ондулин или велпапеКакво е по-добро ондулин или велпапе
Какво да изберем за покривна плоча или професионален подКакво да изберем за покривна плоча или професионален под
Ограда от велпапеОграда от велпапе
Основните предимства на използването на велпапеОсновните предимства на използването на велпапе
Как да изберем правилния металКак да изберем правилния метал
Ремонт на покривни работи за надеждна защита на покрива от атмосферни валежиРемонт на покривни работи за надеждна защита на покрива от атмосферни валежи
Профилирани листове като евтин и висококачествен покривен материалПрофилирани листове като евтин и висококачествен покривен материал
Как да направите профилиран листКак да направите профилиран лист
Профилирани листовеПрофилирани листове
Гофрирани покривни листовеГофрирани покривни листове
» » Профилен покрив
© 2021 BggeHat.com