Направете покрив от шисти

Направете покрив от шисти

Азбесто-циментовата шистичка е надежден и икономичен материал, характеризиращ се с високи хидроизолационни данни и добри свойства по отношение на защита от шум и пожарна безопасност. Слабата точка на шлифованото покритие е трудността при монтажа на покриви със сложна конструкция, потъмняване при продължителна експлоатация, чупливост при транспортиране в мокро състояние. Освен това има слухове за канцерогенните свойства на азбесто-цимента поради наличието на азбестови включвания. Трябва да се отбележи, че вътрешният материал е по-добър от европейските аналози от амфибол сорта, без да представлява опасност. Основният сорт, предлаган на пазара, е азбестоциментов лист с размери 1750x1130 мм и тегло около 16 кг, някои партиди са защитени с акрилна боя.

В индивидуалните схеми за къща изграждане на традиционно се използва с наклонени греди на 2-3 педи. Rafters 50h150 размер 100x150 мм или да се инсталира при по-ниски края на бар раздел 100x100 или 150x150 мм, с интервал между ребрата 60 ÷ 90 cm. Horse и долини са изработени от поцинкована ламарина.

Покривът на гофрирани етернитови платна извършва обикновено на 1-и 2-скатни покриви, с рампи 20 °, за качество на живот, определени шисти листа е около 40 години.

Завършения покрив се препоръчва да се покрие, специално проектиран боя на водна основа, напр. Polifan, шисти-Color, Shikril, Akrilama-Slate Slate Akrem, Kilpi и др, което увеличава покритието на ресурса 150.

Монтажът на покрив от шисти е доста прост и се изпълнява, както следва:



• Нарязаните дъски с размери 100x25 мм или барове с размери 50х50 мм се закотвят на гредите под ъгъл 90º.

• Екстремни листове от плоча от равномерни редове се нарязват на надлъжни половини, за монтаж "в спускане". Като опция - отрежете диагонално противоположните ъгли на листовете: отгоре - отдолу, отдолу - нагоре, така че зоните за изтичане да не се появяват при припокриване на 4 съседни ъгъла.

• В горната част на вълните пробийте монтажни отвори с диаметър по-широк от гвоздея с 1-2 mm, на разстояние около 80-100 mm от края на листа. Разстоянието между отворите е 0,40-0,50 m.

• платнища плоча прикрепен директно през отвора на щайга 100 mm покривни ноктите с изолационни шайби, като се излиза от дъното, надлъжно - припокриване на същата дължина на вълната, напречно - припокриване от 12 ÷ 14 cm.

Е, ако имате нужда не само покрив препокриване, но също така и строителство на рамкови къщи и вили на ключ до ключ - посетете сайта tok-spb.ru. Само там е всичко, за да построи вили без огромни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем за покривна плоча или професионален подКакво да изберем за покривна плоча или професионален под
Изграждане на покрив със собствените си ръцеИзграждане на покрив със собствените си ръце
Покрив от шисти за руски условияПокрив от шисти за руски условия
Припокриване в къща с мансарден етажПрипокриване в къща с мансарден етаж
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Ефективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покривЕфективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покрив
Покрития и покривиПокрития и покриви
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Шполен покрив и видовете муШполен покрив и видовете му
Поцинкован покривен листПоцинкован покривен лист
» » Направете покрив от шисти
© 2021 BggeHat.com