Коя пиронираща пистолет е подходяща за строителни работи

Закопчаването на пистолет е много популярен и популярен инструмент в строителството, който всеки мечтае да закупи. Към днешна дата има толкова много различни видове оръжия (nyler), че е малко проблематично да изберете правилния за себе си. Особено, ако за първи път срещнете нуждата от закупуване на това устройство

Neuler - откъде идва името и къде да го използваме?

Името идва от английския "пирон", един от чиито преводи е "нокът". Пистолет за нокти се нарича в нашата страна по различни начини - например пистолет за нокти, монтажен пистолет, електрически чук, въздушен пистолет. Доскоро в Русия да се намери това устройство е трудно, което не може да се каже за страните от Западна Европа. Експерти от строителни компании започнаха да използват пръскачките първо. Това значително улесни работата с дървени конструкции.

Скоро този нокът убиец се превърна в неразделна част от арсенала на строителя, заедно с отвертка и ударник. Полето на използване на пирони е много, много широко. Където има нужда от дърво и нокти, електрическият чук ще бъде незаменим.

Електрически чук

Електрически чук

Ето списък на основните области на приложение на инструмента:

  • монтаж на покривни покрития (валцовани и профилни материали, битумни керемиди);
  • устройството на кофражна система посредством перфорирани структури;
  • здраво и надеждно закрепване на изолационните елементи;
  • монтаж на дървени корнизи;
  • закрепване на различни комуникации;
  • монтаж на конзоли, закачалки и скоби;
  • изпълнението на кожата на рамковите конструкции (използвайки гипсокартон, шперплат от шперплат, ПДЧ, сайдинг);
  • закопчалки, стъклени перли, корнизи;
  • монтаж на стълби;
  • закрепване на опънати тавани;
  • монтаж на мебели, отвори за врати и прозорци, производство на покрития;
  • производство на дървени опаковки, включително палети, кутии, палети;
  • монтаж на дървени огради.

Огромното предимство на всеки електрически чук е простотата на извършване на всички операции, както и огромната скорост на работа. Достатъчно е само да донесете "муцуната" на пистолета в желаната област и да издърпате спусъка, след което нокътът ще влезе в дървото на дъното. След това нов нокът се вкарва незабавно в барабана, което ви позволява да изпълнявате до три изстрела в секунда. Когато работите с обикновен чук, никога няма да можете да се доближите до такива индикатори. Да не говорим за факта, че бракът при използването на nyler е минимален, ноктите не се огъват и освен това не се счупват.

Купуване на електрически чук - от какъв вид изпълнение се нуждаете?

След като прочетете инструкциите за всеки конкретен инструмент, винаги ще можем да научим основните му параметри. На първо място, трябва да обърнете внимание на изпълнението на избрания строителен пистолет за метални нокти. Този индикатор отговаря за броя на снимките, извършени в рамките на една минута. Естествено, колкото по-висока е производителността, толкова по-висока е цената. Преди да купите, трябва да решите дали имате нужда от високоскоростен найлон.

Neylera BOSCH

Neylera BOSCH

Средните модели на мощност основно правят около 30 кръга в минута. Това би трябвало да е достатъчно за обикновения човек, който реши да уреди ремонти в апартамента си.

Ако искате да закупите инструмент за работа в мебелна фабрика, препоръчваме да изберете nyler с много по-голяма производителност. След това помислете за капацитета на барабана. Най-мощните модели могат да държат до 300 закопчалки, независимо дали са скоби или нокти. С такъв барабан можете да извършвате всички необходими операции, без дори да го презареждате, което опростява и значително ускорява обработката на материала.

Силата на удара също е от голямо значение. На този фактор зависи качеството на подвижните нокти в едно дърво. Обикновено силата на удара е обратно свързана с ефективността. С други думи, високоскоростен nyler е проектиран да работи с иглолистни дървета. Естествено, някои професионални скъпи устройства са способни да задвижват закопчаването в дърво с всякаква твърдост с максимална скорост, но за обикновения човек няма нужда да купува такъв агрегат.

Пневматично оръжие - основните предимства

Освен това ще ви разкажем за основните видове електрически чукове, които можете да закупите днес. Пневматичен чук за ноктите се счита за един от най-популярните сред строителите от всички категории. Производителите на такива устройства правят продукти за употреба с монтаж различни размери с диаметър до 5 мм и дължина - 22 см единственото нещо, което да се помни, когато се работи с пневматични за скоби и гвоздеи, така че това е за компресора .. За средни модели е необходимо малък натиск (приблизително 4-9 бара), за да се осигури безпроблемна работа на машината. В инструкциите за всеки Nyler, производителят предписва натиск за устройството.

Пневматичен чук за нокти

Пневматичен чук за нокти

Друга важна точка - пневматичното оръжие за запушване на ноктите трябва да бъде свързано към компресора с помощта на специален гумен маркуч. Поради това строителите са малко ограничени в действията си, тъй като дължината на маркуча оказва пряко влияние върху работната площ на действието. Независимо от това, модерните маркучи са изработени от еластични и трайни материали, за да изгладят възможно най-много споменатия недостатък. Ако говорим за недостатъци, не можем да не пропуснем задължителното наличие на източник на електрическа енергия.

Предимствата на този модел са по-големи от порядъка:

  • компактен размер;
  • надеждност и лекота на използване и поддръжка;
  • скоростта достига три изстрела на минута;
  • леко тегло - до три килограма;
  • възможността за работа в присъствието на експлозивна атмосфера, както и в мокри помещения или в затворени пространства;
  • огромна мощност достигаща 100 J;
  • ниски нива на възвращаемост и шум;
  • Няма нужда от специални разрешителни, какъвто е случаят с прахообразен пистолет;
  • цената е в разумни граници, всяка пневматична писалка за нокти може да си позволи.

Газов найлон - как да работите с този модул

Тази категория строителни инструменти е един от най-мощните. Принципът на действие се основава на микровъзбуждането на сместа газ-въздух. Батерията създава малка искра, която обаче е повече от достатъчно, за да възпламени тази смес. Тогава има микро взрив, в резултат на което буталото влиза в движение и задвижва метална скоба, независимо дали е скоба или нокът, в повърхността.



Благодарение на този инструмент строителите са успели да управляват ноктите не само на дървената повърхност, но и на бетон. Когато купувате газ найлон, трябва веднага да закупите специални газови патрони. Опитът с допълнителни разходи не струва, цената на едно такова устройство е изключително ниско, но ще е достатъчно за повече от хиляда изстрела. Данните за броя на снимките винаги могат да бъдат намерени, като се прочете информацията за корпуса на касетата.

Нека да отбележим основните положителни качества на този тип устройство:

  • многофункционалност - устройството е в състояние да замени няколко инструмента наведнъж, включително чук, свредло и дори перфоратор;
  • малко натоварване на физическата сила към спусъка на спусъка;
  • лесна употреба и поддръжка;
  • Освен това не се изискват допълнителни лицензи и разрешителни за работа;
  • теглото е приблизително 4 килограма, включително акумулаторен и газов патрон;
  • възможност за монтиране на различни повърхности, включително тухли, бетон, стомана;
  • отлична ергономия и пълна автономност без необходимост от допълнителни устройства и маркучи.

Недостатъците на газовия пистолет също са на разположение, сред които може да се отдели, например, висока цена. По този начин средната по отношение на моделите им на ефективност е около 1000 долара. Поради тази причина, пистолет за газене се използва главно от професионални строители в производството. Освен това в затворено помещение те няма да работят поради отработените газове, което води до необходимостта от редовно проветряване. Можете също така да отбележите размерите, които са малко по-големи от стандартните, поради това, което е по-трудно да се работи с пистолет от този тип.

Прахови оръжия - какви са разликите в принципа на действие

Принципът на действие на устройство, принадлежащо към тази категория, е възможно най-прост. С патрона на патрона, с голяма сила, той удря ударния щифт, в резултат на което буталото получава огромен заряд на енергия от запалването на барутния прах. Този тип nyler е най-сходен с конвенционалните огнестрелни оръжия. В това отношение е необходимо разрешение за извършване на работа с прахообразен пистолет. Освен това е необходимо да се работи с него колкото е възможно по-внимателно, за да не се наранява.

Прахосмукачка

Прахосмукачка

Картите се подават в барабана както в автоматичен режим, така и в механичен режим. Силата на запушване зависи от вида на касетата, която за удобство е маркирана с различни цветове. Основният положителен аспект на използването на това устройство е властта. Както в случая на пистолет газ може да пробие различни повърхности, включително бетон, защото ноктите са задвижвани под огромен натиск до 550 J. Ниското тегло, компактен размер, автономия -. Тя може да се дължи на положителната страна на прах neylerov.

Преминаваме до недостатъците. Първото и най-важното е, както беше отбелязано по-рано, необходимостта от лиценз за работа с това устройство. Освен това е нужно много физическа сила за натискане на спусъка, което се прави по съображения за сигурност. Естествено е невъзможно да се работи с найлон в запалими зони и след работа е абсолютно необходимо да се проветри помещението и да се почисти устройството от сажди, натрупани там.

Електрически уреди - където намериха приложение

Ако решите да закупите електрически чук за задвижване на ноктите, трябва да знаете, че е намерил приложение в по-голямата си част в последните етапи на довършване на повърхността. Характеристиката му е, че вместо метални нокти и дюбели той използва щифтове и щифтове. За да осигурите работа, можете да прибягвате до използване на захранващ кабел, както и на батерия. Ако се нуждаете от максимално ниво на мобилност и мобилност, препоръчваме да се грижите за наличието на мощна батерия.

Електрически найлон

Електрически найлон

Строителите често купуват електрически закопчалки, които се отличават с ниските си цени, липсата на изгорели газове, удобството и лекотата на използване и компактните размери и тегло. Въпреки това, не е възможно да се работи с тях при условия на висока влажност поради използването на електрически ток като източник на енергия. Ниска производителност, сравнително слаба сила на удара в сравнение с конкурентите - всичко това е свързано с електрически чукове.

Назначаване на чук за нокти - купуваме устройството за собствени цели

Когато купувате строителни инструменти, не забравяйте, че всички те се различават един от друг, в зависимост от целта, с други думи, вида работа.

Ето няколко основни категории, за които можете да изберете устройството:

  • Ако е необходимо за осигуряване на neyler шперплат, сайдинг и други тапицерии на щайгата, купуват обемисто устройство с най-голям обем барабана, като при изпълнение на такива операции се изисква много консумативи, т.е. нокти.
  • Когато работите с листове за гипсокартон трябва да се погрижите за закупуване на галванизирани гвоздеи с дължина до 5 см с широка капачка. В този случай, всеки универсален nyler е подходящ, тук не съществуват изисквания за ударна сила или производителност.
  • За да работите със силни повърхности, включително бетон или тухла, се нуждаете или от пистолет за газ, или от пистолет за пудра. Поради създаването на високи температури, дължащи се на триене, когато закрепването към повърхността е блокирано, ноктите ще бъдат сигурно и здраво закрепени, без да има възможност да паднат след определено време.

За да го обобщим, нека да кажем, че найлонът е лесен за използване устройство, което значително ще опрости всички строителни работи, свързани със закрепването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлинният пистолет е начин на топъл живот в студаТоплинният пистолет е начин на топъл живот в студа
Боядисване на тавана с пистолет - предимстваБоядисване на тавана с пистолет - предимства
Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
Термо пистолет за опънати тавани - видовеТермо пистолет за опънати тавани - видове
Газов пистолет за опънати таваниГазов пистолет за опънати тавани
Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?
2-Степени опънати тавани - монтаж2-Степени опънати тавани - монтаж
Пистолет за подсилване на арматураПистолет за подсилване на арматура
Hydrolux за отоплителна системаHydrolux за отоплителна система
» » Коя пиронираща пистолет е подходяща за строителни работи
© 2021 BggeHat.com