Как да се промият на тавана прости опции за трансформиране на снежнобялата повърхност

Ако старият варовик започна да се отлепи и да падне на парчета, имаше ивици и следи по него, струва си да се има предвид преобразуването на старата повърхност. За тази цел се използва един от трите метода на измиване: креда, вар или водна емулсия. Да се ​​запознаем с характеристиките на всички опции, както и с технологията на тяхното приложение и подготовката на повърхността за промиване.

Разпознаване на вида на старото замазване - прост тест и демонтаж на слоя

Преди да започнете работа, се предпазвайте. Предпазни очила и респиратор за прахови частици не са уловени в дихателните пътища и лигавицата, както и гумени ръкавици и облекло, тъй като добавянето на вода може да има за лечение на повърхността с разтвор на основа или киселина. Премахването на стария слой на варенето е неразделен процес. Ако пропуснете тази стъпка, скоро новата каша ще започне да се разпада отново и да стане неизползваема. Подготовката на повърхността осигурява добра адхезия (адхезия) към довършителния материал.

Старото замазване трябва да бъде премахнато

Старото замазване трябва да бъде премахнато

За да се определи, че на повърхността се полага кал, вземете влажна гъба и овлажнете зоната на тавана. Ако е тъмно, повърхността не оцветява пръстите си, варовик вар. Кредажното измиване се изтрива лесно и остава на ръце, с водна емулсия нищо не се случва. По-лесно е да се премахне калциевото калциране, като варовиковият процес може да се придвижи. Колкото по-внимателно измивате старата замазка, толкова по-дълго ще издържи новото покритие.

Преди да започнете да премахвате стария слой, покрийте мебелите и пода с пластмасова обвивка. Подгответе необходимите материали за демонтиране на финала: басейн с термална вода, сапунен разтвор, гъби, шпатули. Отстранете изоставащите части за промиване с тесни и широки шпатули, което ще намали образуването на прах по време на първите етапи на подготовка. Отстранете долните слоеве с топла вода и сапун. Разделяме секциите на малки квадратчета и ги навлажняваме. Овлажнявайте веднага цялата повърхност не си струва - водата бързо ще попие в повърхността, докато избърсвате варовика в друга област. Почиствайте обработените зони с твърда шпатула. След като сте извадили старата замазка, проверете повърхността. Ние чистим, shpaklyuem и го отвори с грунд. Ако на тавана има ръждясали петна и петна, ние ги премахваме с помощта на специални решения. Преди да премахнете недостатъците, отново измийте тавана с чиста вода.

Разрушени следи, петна и неравности по тавана - вътрешни средства за защита

След като почистете повърхността на старото замазка, внимателно я прегледайте, за да разберете какво трябва да се спори с. От неравномерност, ръжда, мухъл, гъбички, разводът е елиминиран задължително. Потоците и ръждата първо се измиват с термална вода и след това обработваме секции 10 с разтвор на меден сулфат. Ако таванът е в сажди, пригответе 3 разтвор на солна киселина, обработвайте повърхността, без да забравяте да поставите гумени ръкавици. Силните ивици по тавана се обработват 3 пъти до пълното изчезване.

Разтворът на течно стъкло и вода в съотношение 1: 2 ще неутрализира петна. За да се отървете от мазни петна по тавана, използвайте концентриран разтвор на сода. След отстраняване на мръсотията внимателно изравнете тавана. За да уплътните пукнатини, използвайте мазилка или варовикова мазилка. За да подготвите втората версия на изравняващата смес, вземете две парчета фин пясък, част от вар и вода. Разредете вар с вода. Добавете равно количество пясък и вода. Резултатът е гъста пластмасова маса. При употребата на вар с влага, първо го разбъркайте с пясък и само след това разредете сухата смес с вода.

За дълбоката изравняване на тавана използвайте замазката. Купете готов микс или го пригответе сами. Вътрешната версия на шпаклата е направена от едно парче креда, две части от гипс и лепило за дограма. За да се получи правилното решение, изчисляването на адхезива е 50 g на 1 литър вода. Поставете шпатула върху шпатула, разпределете сместа първо, а след това по пукнатините и неравностите на тавана.

След като замазката изсъхне, прекосяваме повърхността с фин шкурка или пемза, като премахваме грапавостта. След това подреждахме тавана. По-добре е да изберете акрилен грунд, не мирише, бързо изсъхва и се прилепва добре към повърхността. Когато грундът изсъхне, таванът ще бъде гладък и готов за нова промивка.

Креда и вар - характеристики на облицовки и възможности за готвене

Таванни варовици, използващи креда и вар - две екологични и хигиенни възможности. Плюс варовик варовик също има антибактериални свойства, стяга малки пукнатини. Въпреки това, за някои хора вар е алерген. Друга алтернатива е креда или водна емулсия. Кредажната замазка отговаря на санитарните и хигиенните стандарти, позволява постигането на дълбока белота.

Ако поставите нов завършек на старото измиване, разтворът на креда се нанася върху тебеширната вар и варната към вар, като преди това се направи тест за похода на повърхността.

За подготовката на калциевата варка, помислете за две възможности - използвайте обикновена суха креда в барове и паста за креда. За да направите първото решение, пригответе три килограма суха креда, нарязайте я на малки парчета и пресечете през сито. Изсипете сместа в контейнер и изсипете 3-3,5 литра топла вода. Към получената смес се добавят 100 g дърводелева лепило и 50 g домакински сапун. За да избегнете жълт цвят, добавете към разтвора синьо (ултрамарин) или петна с подходящ нюанс. При това количество от сместа ще са достатъчни 20 грама синьо. Ако искате по-дълбок ефект с блясък, добавете още ултрамарин. Мивката предпазва покритието от въздействието на ултравиолетовите лъчи, което прави повърхността снежнобяла. Готови микс добре смесени със строителни миксер или ръчно, филтър през двоен слой от марля, да се отървете от бучки.

За да не се разпада креда, направете готов креда. Разтворете тапетната паста в топла вода според инструкциите и смесете получения разтвор с паста от креда в съотношение 4: 1. След смесването сместа е готова за употреба, не е необходимо да се филтрира.

Екологично чиста версия на варовика - използвайки тебешир или вар

Екологично чиста версия на варовика - използвайки тебешир или вар

Готовността на разтвора се проверява с нож. Ние го потопим в разтвора и погледнете: ако капките текат надолу по острието като вода, сместа е твърде течна. За да го доведете до необходимия вискозитет, добавете още креда. Същото правило важи за варовик.

Лаймът се продава в сухи или влажни условия. В зависимост от степента на охлаждане, той се разделя на три типа: от бърза (10 минути), средна (20 минути) и бавна (повече от 30 минути) реакция. Колкото по-ниска е степента на охлаждане, толкова по-малка част за охлаждане на вар се добавя. Обмислете три варианта за варене на варовик.

За първия вариант ние приготвяме шест килограма хидратирана вар, на малки порции изсипваме в суха смес осем литра топла вода. Добавете половин чаша домакински бръснарски чипове и 200 грама разредено дърводелско лепило. Всички внимателно се смесват и добавят сините косми, докато не получите правилния сянка на синьото. Правим по-стабилно изпичане: в готово решение вдигаме чаша сол. Ако искате да дадете по-дълбоки нюанси, използвайте бои. Разредете ги в отделен съд и ги налейте на порции. Не забравяйте, че след изсъхване на варовика, тя ще стане по-лек тон. Вземаме това предвид при добавяне на цвят.

Втората версия на варната вар се приготвя чрез изчисляване на 0,4 кг вар за 600 мл топла вода. Към получената смес добавете 5 грама масло за сушене и суха маса. Всички старателно се смесват, докато се получи хомогенна маса. Готовият разтвор трябва да има консистенция на дебел крем. Такова зачервяване ще продължи дълго на тавана, а не се руши.

За третата версия на миксиращата смес се смесват два килограма вар с шлака със 100 g разтвор на натриев хлорид или 200 g алуминиев стипца. Не забравяйте за синьото, за тази сума имате нужда от около 20-30 грама. Ако искате да добавите боя, наблюдавайте концентрацията. Разреждат се 500 g боя и се прибавя на порции към разтвора, като се постига желаният цвят. Сместа се разбърква добре и се изсипва топла вода, като сместа се довежда до 10 литра.

Измиване с четка и ролка - правилната технология за нанасяне

Таванът може да бъде боядисан по няколко начина - с помощта на четка, валяк, пистолет или прахосмукачка с функция за раздуване. В къщи обикновено се използва четка или валяк, както и комбинирана версия. Размерът на четката за избелване е 15-20 см. Преди работа препоръчваме да се накисва за няколко часа във вода, така че четините да станат по-меки и да не се придържат към избелената повърхност. Когато избирате ролка, погледнете детайла. Ако искате варовика да бъде гладка, предпочитайте къса ролка. При избора на валяк с дълга "козина" окончателното оцветяване ще прилича на портокалова кора. За да ускорите избелването, препоръчваме да купите телескопична дръжка заедно с валяка.

По-добре е да закупите валяк с телескопична дръжка

По-добре е да закупите валяк с телескопична дръжка

За да промиете тавана, разделете го на няколко зони. Препоръчваме да започнете работа от прозореца и да се придвижите до вратата. Направете своята работа бавно, за да не печете стените. Първият слой се нанася по прозореца, а вторият - перпендикулярен на отвора на прозореца. Не забравяйте, че вторият слой се прилага, след като първият изсъхне напълно, в противен случай разводът ще бъде видим, а самият варовик няма да се окаже чист. За начинаещите за промиване на основната част на стената се препоръчва да използвате ролката и да оставите четката за труднодостъпни места - около тръби, лампи, фуги и прегради. Освен това, този метод значително ще ускори процеса на работа. За удобство разтворът се налива в табла с мрежеста чистачка. Преди всяка заявка режем ролката, като минимизираме ивиците. Първият слой, както в случая на четка, се полага по прозореца, а вторият е перпендикулярен, като внимателно търкаля валяка над повърхността. Ако, след като вторият слой е изсъхнал, бялата промивка е неравномерно нанесена, нанасяме третия фиксиращ слой.

Бялата тавана има фино портурна структура, повърхността "диша". Тази опция също се счита за бактерицидна и устойчива на износване. Това е бюджетен метод, който ви позволява бързо да актуализирате тавана. Правилно белият таван запазва оригиналния си вид за около 5 години.

За да не губите време за подготовката на тебешир и варовик, покрийте тавана с водна емулсия. Тази версия на боята се прилепва добре дори със старата течност, покритието не се разпада и става по-устойчиво на изтриване. Принцип на прилагане боя на водна основа подобно на разтвора от креда и варовика. За да приложите първия слой, препоръчваме разреждането на боята малко с вода. Вторият слой се нанася неразредена боя. Такъв таван ще бъде гладък и дори без лумена.

Таванно промиване с прахосмукачка - се научаваме да използваме полезна технология

Измиването с помощта на четка и ролка е надежден процес, но отнема много време. Пръскачката (пулверизационният пистолет) или прахосмукачката с вдухващ въздух ще ви помогнат да ускорите процеса няколко пъти. Спрей пистолет в апартамент създава много пръски, е по-подходящо да го използвате на големи площи (магазини, складове, обществени сгради). Но прахосмукачката с функция за раздуване е най-добрият вариант за домашни условия.

За да промиете тавана с такава прахосмукачка, напълнете стъкления буркан с разтвор, затворете го с капак и го натиснете здраво. Поставете маркуча в отвора на капака, разклатете буркана, включете прахосмукачката. Въздушният вентил на капака на прахосмукачката е покрит с пръст и натиснете бутона за пръскане. Повдигнете пръскачката на разстояние от 0.7-1 m от тавана и плавно разпределете състава върху повърхността, като не останете дълго на едно място, за да избегнете ивици. За да получите най-гладката и гладка повърхност, нанесете 3-4 слоя вар. Пръскането на разтвора по-добре скрива неравностите, тъй като слоят е по-плътен и по-дебел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалитеКак да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалите
Как да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхностиКак да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхности
Как да се избере таван полезни препоръкиКак да се избере таван полезни препоръки
Как да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителитеКак да измиете прозореца на пластмасовия прозорец Ефективни методи за отстраняване на замърсителите
Как да премахнете стария лак от мебелите без помощта на специалисти?Как да премахнете стария лак от мебелите без помощта на специалисти?
Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономичноОтрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично
Как да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на таванаКак да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на тавана
Как да заливите тавана с боя на водна основа правилноКак да заливите тавана с боя на водна основа правилно
Съвети за това как да премахнете варовика от таванаСъвети за това как да премахнете варовика от тавана
Как да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпкаКак да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпка
» » Как да се промият на тавана прости опции за трансформиране на снежнобялата повърхност
© 2021 BggeHat.com