Как да нарисувате тавана в инструкцията за кухнята



Таванът на кухнята обикновено се различава от другите тавани в стаята. Това се дължи на редица характеристики на стаята. Дори изборът на материали и изискванията за висококачествено боядисване са много по-високи. В тази статия ще говорим как, как да нарисувате тавана в кухнята.

Кухня и нейните характеристики

Кухнята е коренно различна от другите стаи в къщата. Има специални изисквания:
  1. Влажността - се свързва с постоянно готвене и изпаряване. Използването на газ, пара или микровълнова фурна не влияе на съдържанието на влага във въздуха. Благодарение на вентилацията влажността се разпространява през целия ден.
  2. Температурни колебания - температурната разлика в кухнята значително надвишава температурата в другите помещения. Например, по време на вентилацията на кухнята през зимата, стените и таванът достигат нула градуса при охлаждане - това е нисък диапазон. Висока гама се постига при готвене на газови горелки - това е около 50 градуса. Заслужава да се отбележи, че качулката над печката намалява нагряването на тавана и общата температура на готвене по време на готвенето. Това на свой ред се отразява на прекомерната влажност.
боя за тавана в кухнята
  • Мастни петна и сажди - се намират на всички хоризонтални повърхности, включително тавана. Готвенето на храна с газ ще добави към мазнините и големи разводи от сажди. Боята за тавана на кухнята трябва да е безболезнена, за да тормозира често мокро почистване на стаята.
  • Рискът от наводнения е доста важен проблем на тавана на кухнята. Факт е, че над него са канализацията и водопроводните тръби на съседите на горните етажи. Ето защо съществува риск от наводняване. Това положение е непреодолима сила и няма да е приятно за никого да прави непредвидени ремонти на кухнята.
  • Боя за тавана в кухнята

    За подробно запознаване с наличните материали, нека разгледаме основните видове покрития - техните предимства и недостатъци:
    • вар - използва се преди няколко века за боядисване на тавани, но не е загубил позицията си и до днес. Лайм - не е най-лошият избор за кухнята, защото не излъчва вредни вещества. Освен това, тя ги абсорбира от въздуха, като по този начин го пречиства възможно най-много.
    • замазване - един от най-евтините методи за оцветяване на тавана. Разходите ще включват закупуване на негасена вар и четка (валяк). Лаймът обикновено се полага в плътен слой и на свой ред прикрива малки дефекти в тавана. Така се появява терминът "избелване", т.е. крият пукнатини и малки неравности. Логично е, че освен положителните си характеристики, вар има отрицателни свойства. Например, наслоените слоеве от варовик впоследствие образуват неравномерни повърхности. Те могат да бъдат отстранени само с гипс. В този случай таванът изглежда стандартен и дори мрачен. С други думи, дизайнерските деликатеси очевидно не са за омазняване. В допълнение, зачервяването на тавана не се измива от застояла мазнина или сажди. За да придадете на тавана отново снежнобял външен вид, е необходимо отново да го промиете.
    как да нарисувате тавана в кухнята
  • Бои на водна основа - обща форма на течността, която трябва да се оцветява. И ако мислите, какво да нарисувате тавана в кухнята, спрете избора си на това вещество. Боята на водна основа не отделя вредни вещества във въздуха или остри миризми. За сметка на боята, това решение не е много по-ниско от вар. Вече покрити с водна боя, таванът без проблеми може да се избърше с влажна кърпа. В същото време няма да настъпи повреда по време на запрашаването. Това обаче далеч не измива повърхността. Дървените подове с тази боя не пречат на естественото филтриране на водни пари. Ето защо, в такава кухня няма да бъде твърде задушен. Покритието с боя на водна основа е много деликатно - в това той е различен от вар. Ето защо няма да забележите приток на стара боя.
  • Акрилни бои - един от най-добрите по рода си, според много експерти (да се чете:Боя за тавани: което е по-добро") Всички характеристики на водната боя са включени в нейните предимства.В същото време основният недостатък се отстранява - акрилният таван може да бъде безопасно измит Прочетете статията:"Как и какво да нарисуваме тавана: каква боя да изберем".
  • Съвет: Не използвайте често каустични течности или абразиви. Акрилното покритие все още може да се разруши. Обичайната топла вода и сапун за пране - ще бъдат достатъчни, за да направят кухненския таван чист.
    Живопис на тавана в кухнята, погледнете видеото:

    Боядисване на тавана в кухнята: инструкции

    Алтернативно, надстройте старата вар и водна емулсия - като използвате нов слой. Но най-вече искам таванът на кухнята да изглежда естетически приятен и да служи възможно най-дълго.
    За това как да нарисуваме тавана в кухнята, в нашите инструкции на етапи:
    1. Премахване на много години на наслояване на боя, варовик и почти разрушена мазилка. Перфоратор или стоманена шпатула може да почисти тавана. Още преди това, как да нарисувате тавана, важно е да се използва респиратор без да се провали. Също така е необходимо да затворите вратите към стаята. В противен случай целият прах ще се разпространи през къщата. Основната задача е да се почисти пода на бетон. Ако има силни мазилки, те могат да бъдат оставени.
    отколкото боядисване на тавана в кухнята
  • Под отстранената мазилка е възможно да се намерят кафяви петна. Това е мухъл и една от причините за пълната защита на старата мазилка. За борба с плесените, можете да използвате антимикробен грунд - Ceresit CT 99. В допълнение към разрушаването на мухъл, той ще създаде превантивни мерки за предотвратяване появата на микробактерии. Алтернативният грунд е почистващ препарат с хлор, например домашна "Белизна".
  • Грундиране на повърхността - е необходимо за фиксиране на мазилката върху гол бетон или запечатване с фуги от нагревателни тръби. Грундът също ще укрепи парцелите със стара мазилка. Експертите препоръчват използването - Ceresit CT17.
  • Подравнете повърхността. За да се елиминират неравностите от 1 см, обикновено се използва строителна смес. Неравномерност по-малка от 1 см е запечатана с полимер циментов пълнител.
  • След като изчакате сушенето на мазилката и първоначалната замазка, докоснете тавана на втория кръг с мазилка. По този начин елиминирате малки нередности. В края на шест часа след нанасянето на мазилката, таванът се полира. За тази цел обикновено се използват големи и фини шкурки. Отсъствието на неравномерност ще ви помогне да проверите стоманения измервателен уред или прав прът. Обърнете внимание, че матовата повърхност отразява слабо разликите и нередностите.
    боядисвайте тавана в кухнята
  • Нов грунд на тавана с проникващ грунд. Можете също да използвате разредената вода с 10 боя за тавана на кухнята.
  • След като изчакате пълното изсъхване на грунда, можете да приложите избраната боя в кухнята. Препоръчва се да се приложи в два слоя. Първият слой трябва винаги да изсъхне, преди да се приложи нов слой.
  • Как да нарисувате тавана в кухнята - съвети

    В тази статия даваме полезни съвети за боядисване, подготовка на повърхности и др.
    • Боядисването на тавана започва от прозореца. По този начин се осигурява еднаквост на боядисаната повърхност. Това може да се види ясно в снимките и видео материалите по тази тема.
    • Правило: един слой боя - след като се приложи. В противен случай ще видите ивиците на кръстопътя на сухите и наскоро депонираните места.
    • Препоръчва се да се използва матова боя за тавана, маскиране на възможните повърхностни неравности. Гланцовото покритие - напротив, само ги изостря и подчертава. Въпреки красивия външен вид на гланцовите опънати тавани, той се постига благодарение на идеално равна повърхност (прочетете:Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръки").
    таван боядисване в кухнята технология
  • За предпочитане е да се използват материали от една и съща марка. Причината е в теста за съвместимост. Но какъв ще бъде ефектът при комбиниране на грунд и боя от различни производители - не е известен предварително.
  • Не пренебрегвайте инструкциите на опаковката. Когато се уточнява за разреждане на килограм вещество и половин литър вода, направете го. Не се препоръчва да използвате консистенцията по очите, за да избегнете проблеми (прочетете: "Каква боя да нарисува тавана: преглед на цените и качеството").
  • Помислете за метод за изхвърляне на течни отпадъци. Не използвайте тоалетната за това - абсолютно не е подходяща. Замразени в нея, строителната смес ще доведе до неизползваемост на водопроводчика. Това също ще има отрицателно въздействие върху рейзърите.
  • Преди да помислите как да нарисувате тавана в кухнята, вземете окончателното решение. Може би най-добрият вариант би бил използването на тавани от таваните или PVC панели. Те са за предпочитане както финансово, така и физически.
    как и какво да нарисуваме тавана в кухнята
    Теорията е едно нещо, практиката винаги е по-трудна. Така че винаги можете да поверявате боядисване на специалисти от вашия профил. Те бързо ще направят новият таван на вашата кухня. Основното е да се вземе решение за грунд и боя. Не си струва да спестявате, защото най-добрата част се представя от производителите на марката. И това означава, че ефектът ще бъде много по-добър (за подробности: "Кой таван е по-добре за кухнята: разнообразие от дизайн").
    Успешен ремонт!
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
    Как да отрежете тавана в кухнятаКак да отрежете тавана в кухнята
    Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
    Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
    Красив дизайн на тавани в кухнятаКрасив дизайн на тавани в кухнята
    Изберете основния цвят за кухнятаИзберете основния цвят за кухнята
    Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
    Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
    Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
    Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
    » » Как да нарисувате тавана в инструкцията за кухнята
    © 2021 BggeHat.com