Как да изберем качулка в кухнята?

Всяка модерна кухня не може да функционира практически без правилно избрана качулка. Доскоро кухненският аспиратор беше лукс, а хазяйката трябваше да измие стените и тавана от постоянно образуващите се сажди и кафяви утайки. Да не говорим за миризмата, която се разпространи във всички стаи и напълно, победи апетита. Но всички тези проблеми се решават от обикновената качулка, която не само намалява значително времето за почистване, но и прави процеса на готвене по-комфортен. При избора на качулка има много въпроси, от които зависи и ефективността на този кухненски агрегат.

Основните аспекти, на които си струва да се обърне внимание, са размерът на качулката и нейната мощност. Размерът трябва да бъде малко по-голям от повърхността на печката или да бъде приблизително еднакъв. Това ще гарантира ефективно улавяне на дим и сажди, които се появяват по време на готвене. Ето качулките на артилеристите са добър вариант за вашата кухня.

Освен това е важно да се обърне внимание на вида на инсталацията: качулките са вградени, купол и плосък тип. Куполните куполи тип купол са най-мощният от всички и ви позволяват бързо да премахнете пара и сажди, без да е необходимо непрекъснато заместване на филтъра. Единственият им недостатък е ограниченият дизайн във връзка с конструктивните свойства. Такива екстракти са разделени на остров и стена. Качулката на стената напомня на чадър с тръба за отработените газове. Островният капак е фиксиран към тавана на всяко удобно място.

Плоските качулки са много по-ниски в мощността на купола, но в същото време спестяват пространство. Този тип качулка изисква редовна подмяна на филтъра за мазнини и по-шумна работа.



Системата за отстраняване на газовете от вградените абсорбатори е изградена в кухненския шкаф и значително пести пространство, без да губи естетически вид. Такива качулки са напълно регулируеми, които се монтират директно в нишата или се прибират.

Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание е силата на качулката и нейния капацитет, по-точно обемът на отработените газове за един час работа. За ефективен въздушен обмен, аспираторът трябва да смени въздуха в стаята повече от 10 пъти в 1 час. За една средна кухня, качулки с капацитет от 600 кубически метра на час са идеално пригодени. Не забравяйте, колкото повече силата на качулката, толкова по-шумна работи.

Желателно е също да има допълнителни функции, като например усилено осветление, таймер и датчик, който определя плътността на въздуха.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?
Свързването на аспираторите в кухнята с вентилацията неприятните миризми ще изчезнат завинаги!Свързването на аспираторите в кухнята с вентилацията неприятните миризми ще изчезнат завинаги!
Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
Височината на инсталацията на капака над газовата печка избира оптималното разстояниеВисочината на инсталацията на капака над газовата печка избира оптималното разстояние
Красив дизайн на тавани в кухнятаКрасив дизайн на тавани в кухнята
Телескопичните качулки са предимства и недостатъциТелескопичните качулки са предимства и недостатъци
Изберете основния цвят за кухнятаИзберете основния цвят за кухнята
Екстракт без връзка с вентилациятаЕкстракт без връзка с вентилацията
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
» » Как да изберем качулка в кухнята?
© 2021 BggeHat.com