Подготовка на тавана за боядисване на бележки



Уверете се, че гладкото нанасяне на боята и надеждното му прикрепване към повърхността на тавана ще помогне само за правилната подготовка на тавана преди боядисване. Това събитие е не по-малко важно от самия процес на боядисване, така че е необходимо да се подходи към неговото прилагане, като внимателно се обмисли целият ред на необходимите действия.
подготовка на тавана преди боядисване
След това ще обсъдим точно как правилно да подготвим тавана за рисуване на видеоклипа и снимка на подробния процес, който, ако желаете, винаги може да се намери от професионалистите, участващи в рисуването.

Работи по подготовката на помещенията за боядисване

Преди да започне такова събитие като подготовка на таван за боядисване, е необходимо да се извършат редица подготвителни процедури за цялата стая като цяло. За това имате нужда от:
  1. Отстранете от помещенията колкото е възможно повече всички мебели и други предмети. Ако не можете да направите това поради тежестта и масивността на нещата, можете да ги предпазите от прах и капки боя, като ги покриете с филм.
  2. Изключете цялото електрическо оборудване на тавана от електрическата мрежа, тъй като повърхността ще трябва да бъде намокрена с вода по време на работа.
подготовка на таван за рисуване на видео
  • Отворите за врати, прозорци и всички стенни лампи трябва също да бъдат покрити с полиетиленов филм, тъй като варовиковите спрейове върху тях се измиват трудно.
  • Най-добрият начин е да нарисувате тавана в стая, където няма неща и стените не са покрити с тапети. В този случай няма да има нужда да се предприемат мерки за тяхната защита.

    Инструменти и оборудване за безопасност за боядисване на тавана

    Както във всеки друг случай, подготовката на тавани за боядисване включва спазването на определени защитни мерки, а също така включва използването на следните серии инструменти и неща, необходими за работа:
    • Лека кърпа, изработена от плат, способна да предпазва главата от прах;
    • памучна превръзка с марля (като опция - респиратор), която не позволява прахът, образуван при демонтирането на стария прах, да навлезе в белите дробове -
    как да подготвим таван за боядисване
  • ако е необходимо, ръкавици;
  • Основните инструменти за работа са шпатула, изработен от метал, стълба, басейн, предназначен за вода, ролка с дълги стъбла и четка.
  • Демонтиране на стария таван

    Ако на тавана има старо покритие, подготовката на тавана за боядисване на видеоклипа и снимката на свободния достъп включва разглобяване на това покритие. Стари замазване на тебешир трябва да бъдат отстранени валяк потопени във вода, и това трябва да стане бавно и равномерно по няколко пъти, запазвайки между цикъла на измиване малък интервал.
    как да подготвим тавана за боядисване
    След накисване с кал, трябва да се отстрани със шпатула, след което повърхността на тавана се избърсва с влажен парцал, за да се премахнат следи от измиване (виж също:Как да се определи тавана след боядисване: полезни съвети. ") Ако предишният таван тапицерия е направено с помощта на експандиран пенополистирол плочки, работата в този случай е по-проста: с помощта на шпатула плочки скъсани от тавана, с негова помощ лепило остатъци се отстраняват.

    Повърхностна обработка и грундиране

    След края на демонтирането на стария таван, трябва да започнете да го обработвате:
    1. Повърхността трябва да се проверява за наличие на места с лошо фиксирана мазилка. Ако се установи, трябва да се отстрани чрез изстъргване.
    2. Свързването между тавана и стените трябва да се проверява за кухини, които, ако се намерят, трябва да бъдат почистени и намазани.
    подготовка на тавани за боядисване
  • След това се извършват подготвителните работи. За тяхното изпълнение, алкидни водни грундове са идеални. Необходимо е да приложите такова решение на 2 слоя.
  • Подготовка на тавана за боядисване, подробно видео:

    Таван на тавана

    Непосредствено преди боядисване на тавана трябва да бъде измазана:
    1. За начало е необходимо да се покрият дефекти на повърхността - пукнатини, пукнатини, депресии и др.
    2. Широките канали трябва първо да бъдат обработени със специална мрежа, която има подсилващи свойства, за да се избегне появата на пукнатини.
    3. След това трябва да се приложи началната замазка.
    4. След изсушаване на първия слой шпакловък веднага трябва да приложите секунда. Важно е в процеса на шпакловане под тавана да има преносим и подвижен светлинен източник. Благодарение на него ще бъде възможно да се видят дефектите, които са невидими при дневна светлина, които ще хвърлят сянка. Това веднага ще ги отстрани.
    5. След изсушаване на втория слой от шпатла, той трябва да се обработва с груб шкурка.
    как да подготвим тавана за боядисване
  • След това повърхността на тавана трябва да се запрати отново. В ъглите на тавана разтворът трябва да се нанася с четка, а в централната част - с ролка. За да се постигне най-положителен ефект, се препоръчва да се разрежда състава с боя на водна основа (прочетете също: "Подготовка на тавана за боядисване с водна боя").
  • Завършване на шпакловка на тавана на 2 слоя. Най-големият комфорт при нанасяне може да се постигне чрез широка шпатула, благодарение на което работният процес ще бъде много по-бърз и по-лесен.
  • Последният етап на работа се състои в триене на фино шкурка с шпакловъчен слой. Прочетете също: "Как да замаскираме тавана за боядисване".
  • При тази подготовка на тавана за боядисване може да се счита за завършен, тогава е необходимо да се изпълняват само окончателните довършителни работи.
    подготовка на тавана преди боядисване със собствените си ръце
    Този метод за подготовка на повърхността може да гарантира удобно и най-важното правилно нанасяне на покритието за боядисване и перфектно плоската повърхност на тавана няма да има никакви дефекти по време на следващата операция. Основното нещо е да се боя за тавана е избран правилно и се характеризира с високи технически и физически характеристики, а след това таванът не е само издържи дълго време, но също така ще има отличен външен вид, независимо от стила и целта на помещенията.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Тапет на тавана за боядисване - това е лесноТапет на тавана за боядисване - това е лесно
    Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
    Латексова боя за таванните предимстваЛатексова боя за таванните предимства
    Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
    Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
    Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
    Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
    Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
    Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
    Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
    » » Подготовка на тавана за боядисване на бележки
    © 2021 BggeHat.com