Боя за бетон избираме боя за пода

Съвременните технологии за производство на бояджийски и лакови материали (lkm) допринасят за това, че използването на боя за бетон, за подови настилки в жилищни и индустриални помещения отново е в търсенето. За разлика от съветската епоха, когато всяка къща използва почти същия цвят и има подобен състав, в супермаркетите на сградата можете да намерите много разновидности на подови бои: различни нюанси, с допълнителни защитни свойства, подходящи за всички повърхности. За боядисване на подове се използва боядисване от три типа, което се различава в състава и техническите свойства.

Епоксидна смола - сила от векове

Епоксидната боя за подове е предназначена главно за използване в производствени зали и в стаи с високо ниво проходимост. Освен това епоксидната смола, която е включена в състава й, позволява да се използва дори и за открити площи.

Обхват на приложение

Най-често този вид се използва за промишлени помещения, сервизи, спортни площадки и паркинги. Устойчивостта на абразия позволява да се отварят стълбищни полети.

Основните предимства

Едно от най-значимите предимства е уникалният състав на тази боя за бетон. За разлика от другите lkm, няма нужда да чакате напълно изсъхналия бетон да изсъхне напълно. Приложената боя на пода върху все още свежо покритие подобрява здравината и качеството на основата. Освен това материалът има следните предимства:

  1. Може да се използва едновременно като импрегниране на бетон;
  2. С течение на времето, цветът не потъмнява, жълт оттенък не се появява;
  3. Има висока адхезия;
  4. Съставът на подовата боя включва предимно естествени съставки, така че не излъчва вредни вещества по време на изпарението;
  5. Неутрална към агресивна, включително химически активни вещества.

Основни недостатъци

Ако подът е боядисан отново, може да възникнат проблеми, ако е необходимо да промените цвета. Друг недостатък е, че цялата епоксидна боя за подове е двукомпонентна боя. Преди нанасянето ще е необходимо да смесите двата компонента и само тогава повърхността ще бъде боядисана.

Методи на прилагане

Двукомпонентна боя за бетон се нанася в два или три слоя, като се използва методът за пълнене. За да приложите нов слой, можете да продължите само след като LCM напълно изсъхне. Време за сушене от 12-24 часа, в зависимост от техническите условия в стаята и цвета на боята.

Боя на основата на акрил

Акрилът е съставка, приличаща на каучук. Също така в състава на различни полимери, което ви позволява безопасно да нанесете боя върху ръждата. След нанасяне се създава полимерен слой, който прилича на филм, който позволява на подовата повърхност да диша, но не позволява влага и предпазва покритието от химически активни вещества.

Обхват на приложение

Акрилните смоли имат способността да възстановяват първоначалната си форма след механично действие. Поради тази причина това е най-устойчивата на износване боя за бетон, особено при затворени помещения.

Може да се използва за гаражи, балкони, стълби и мазета. Също така е възможно да се оцветят хола.

Основните предимства

Най-очевидното предимство е способността да се предотврати корозията на бетон и метални части, излизащи над повърхността на пода. Плюсите на този lkm също включват:

  1. Защитни свойства;
  2. Устойчивост на механични влияния;
  3. Лесна употреба;
  4. Няма неприятна миризма;
  5. Скорост на сушене;
  6. Висока адхезия към бетон. 

Основни недостатъци

Недостатъците на акрилната боя за бетон за бетон включват факта, че материалът има висока адхезия към повърхността, въпреки че по-рано е показана като предимство.

Струва си да се има предвид, че в бъдеще, ако трябва да ремонтирате пода, премахването на стария слой ще бъде доста проблематично. Също така ще бъде трудно да промените цвета.

Методи на прилагане

Няма нужда да прилагате lkm на няколко слоя. Акрил, добре разпръснат, така че можете да покриете пода по всякакъв начин: валяк, спрей или дори обикновена четка.

Емайл на основата на полиуретан

Емайл на основата на полиуретан, обикновено двукомпонентен. Може да се използва както за помещения, така и за открити бетонни повърхности. Използва се за всякакъв вид помещения без ограничения.

Основните предимства



Плюсите могат безопасно да се припишат на ниската цена на продукта. Ако основният критерий, който ръководи при избора на lkm, спестява - най-добрият вид материал. В допълнение, полиуретанова боя има следните предимства:

  1. Висока покривност. Тази собственост ви позволява да я прилагате, без да отстранявате старата боя от бетона;
  2. Универсалност. Подходящ не само за бетон. Можете да боядисвате дърво, метал и дори асфалт;
  3. Идеална лъскава повърхност;

Основни недостатъци

Като недостатък можете да видите дългия период на сушене и сложността, свързана с нанасянето на бои и лакове.

Методи на прилагане

За да се приложи емайл е възможно само в този случай, ако стайната температура е по-висока от +5 градуса, а влажността на въздуха е по-малка от 75. Оцветяването се извършва на два етапа. След смесване на компонентите с повтарящо се разбъркване към еднакъв състав, се прилага първият грунд. Вторият слой се прилага в рамките на 24 часа след първия. Крайното втвърдяване на боядисаната повърхност настъпва едва след 14 дни.

Икономична опция - грунд за бетонни подове

Дори и след пълно и окончателно сушене, бетонният под е замаян. Колко не почистват такава повърхност, винаги ще има пясък върху нея. Ако няма пари за боядисване, можете да използвате грунд за бетон.

Той се абсорбира достатъчно в повърхността и образува надежден защитен слой. Грунд за бетон може да се използва и за подготовка на основата за последващо оцветяване на повърхността. При професионална конструкция се използват два вида почви, базирани на полиуретан и епоксидна смола.

Ако прилагането на хоросан е предназначено да подготви база за бъдеща работа, трябва да се има предвид следното:

  1. За всеки тип боя трябва да се използва импрегниране на бетон с подобни компоненти;
  2. Епоксиден грунд за бетон може да се използва за защита на повърхности от всякакви материали със солидна основа. Така че може да се използва като боя за ръжда.

След нанасяне на импрегниране върху бетона върху неговата повърхност, той създава забележим блясък, бетонът значително увеличава техническите си характеристики и силата на повърхността престава да се разпада и разпада.

Най-често срещаните проблеми, свързани с оцветяването на пода и избора на lkm

Въпросите, свързани с оцветяването на пода и избора на бояджийски материали, са в общи линии подобни. Ще се опитаме да им отговорим.

Как да премахнете боя от бетон?

Най-често този въпрос се поставя от хора, които искат да нарисуват самите етажи. Има няколко възможности за извършване на тези задания.

Номер на опция 1. Използвайте услугите на строителния екип, който има фрезова машина. Услугите ще струват средно 150-200 рубли. на квадратен метър можете също да вземете този инструмент под наем и да го направите сами. Трябва да се отбележи, че при извършването на тези работи ще има много прах и шум.

Номер на опция 2. Можете да използвате специални разтворители. След нанасяне на боята, той лесно ще излезе от повърхността. Това е най-лесният начин за премахване на боята от бетонния под.

Необходимо ли е да се използва импрегнация за бетон?

Всичко зависи от ситуацията и избраната боя за пода. Например, ако съставът включва епоксидна смола. Препоръчва се да се нанася върху напълнен наскоро бетон. По този начин боята ще действа като специална добавка и ще увеличи здравината на пода. В случай че подовете вече са изсъхнали достатъчно и тяхната повърхност не е достатъчно здрава, се използва импрегниране на бетон. Това е необходимо и в случай, че е необходимо да се увеличи хидроизолацията на помещенията.

Боя, кои компании най-добре се използват?

Отново, изборът на марка на първо място зависи от условията на труд, необходимите умения и качеството на боя и лак материал. Тъй като тези изисквания са високи, все пак си струва да изберете марки, които са се доказали в нашата местност.

Повечето строителни фирми използват боя за бетонни tikkurila. Tikkurila е световен лидер в производството на различни lkm от най-високо качество. Мнозинството от тях се състоят от специални добавки на циментова основа, които укрепват повърхността и укриват малки дефекти. Бюджетен вариант - местната марка texile, боя за бетон, които също се отличават с почти финско качество и в същото време разполагат с вътрешния купувач.

Струва си да се отбележи, че при избора на lkm за бетонен под, на първо място, е необходимо да се обърне внимание на състава на представения материал. Импрегниране на пода, разтворители за отстраняване на боя, грунд, емайл, епоксидна боя или Изберете "полиуретанов лак за под, дърво или бетон">полиуретанов лак трябва да бъдат произведени в съответствие с всички необходими стандарти и да имат високо качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Акрилна, гума, епоксидна и полиуретанова боя за бетон, която е по-добра?Акрилна, гума, епоксидна и полиуретанова боя за бетон, която е по-добра?
Как да изберем подови настилки за фитнесКак да изберем подови настилки за фитнес
Какво е добро за наводнената равнинаКакво е добро за наводнената равнина
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Традиционна техника за ремонт боядисан подТрадиционна техника за ремонт боядисан под
Какво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхватаКакво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхвата
Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полаганеЕпоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
Етажното покритие е идеален за спортни площадкиЕтажното покритие е идеален за спортни площадки
» » Боя за бетон избираме боя за пода
© 2021 BggeHat.com