Хидроизолационни хидроизолационни материали

Течен водоустойчив в кофиХидроизолацията е един от най-разпространените и дълготрайни материали. Разнообразието на пазара на хидроизолационни материали не го замени. Сушенето, този материал образува водоустойчив, тънък, еластичен филм, устойчив на въздействието на ниски температури. мигащ

Лесно се прилага и не изисква специални умения за приложение.

Материалът, притежаващ много положителни качества, е подходящ за изолация от влага:

  • тръбопроводи;
  • покриви;
  • стени от основи;
  • стени и сутеренни подове;
  • жилищни и обществени помещения.

Водоустойчиви - технически спецификации

Таблица на характеристиките на хидроизолациятаМатериалът има високо ниво на защита срещу влага поради структурата на филма. Еластичният филм не се страхува от разкъсване и може да издържи до 60 кг. Този параметър позволява използването на това покритие за структури, подложени на температурни компресии и разширения.

Хидроизолационният филм предпазва продукта от ръжда или гниене. Материалът на основа на смола импрегнира дървото, намалява неговата хигроскопичност и изключва процесите на гниене. Хидроизолацията се прилага върху метални изделия, запазвайки техния експлоатационен живот.

Този материал има повишена запалимост, както в течна, така и в ролка форма. Това трябва да се има предвид при монтаж на покриви с помощта на хидроизолация.
Водоустойчив е достатъчно дълъг материал. Периодът на нейното прилагане е 15 години. Ако се използва за покриви, е необходима допълнителна защита срещу механични влияния и ултравиолетови лъчи. Обикновено покритието се поръсва с чакъл или камъче.

Видове и марки на хидроизолацията

Хидроизолът може да бъде от два вида: валцуван и в течно състояние. Валцована хидроизолация се използва за монтиране на плоски покриви, като хидроизолационен материал за фуги от каменни и дървени конструкции, за хидроизолация на пода на мазета и подове върху бетонни плочи.



Прилагането на хидроизолацията се придружава от термична обработка. За да го поставите на пода или на покривната повърхност, долният слой на материала се загрява от газовата горелка или сградата на сешоар. За да поставите водонепроницаем килим, имате нужда от минимум трицветни. Материалът трябва непрекъснато да се притиска към повърхността.

Въз основа на GOST, основата за хидроизолация може да бъде не само хартия, но стъкло и полиестер. Можете да разпознаете вида на материала с първите букви на съкращението. Втората буква означава назначаването на ролка P, ако тя е облицовка, K, ако покривът. Третата буква характеризира разтопения слой. Писмо P означава филм. Много по-лесно е да работите с течна хидроизолация. Прилага се с четка или специална пръскачка.

Начини за полагане на хидроизолация

Топлинна опаковка на хидроизолациятаПолагане на хидроизолацията се извършва на няколко слоя. Задължително припокриване на един слой на другия най-малко 15 см. Така се създава твърдо фиксиране на шевовете един спрямо друг. При шевовете, ролковият материал се нагрява много внимателно за по-добро свързване на листовете и предотвратява навлизането на влагата в шевовете. Не можете да стекате студени ролки. Преди полагането на хидроизолацията трябва да се затопли до стайна температура.

Материалът се прилага по три начина. Традиционният начин на полагане е чрез термична обработка. Той е най-надежден и правилен.

Вторият начин е по-лесен. Преди полагане, основата за полагане е намазана мастика. Мастикът трябва да излиза извън границите на хидроизолацията. Над листовете са покрити с валяк, притискане на материала към повърхността, докато се залепи напълно.

Най-бързият наличен и не надежден начин е механичен. Тя се основава на просто полагане на припокриването на материала. Понякога водоустойчив е закрепен с нокти. С този метод е по-добре да слагате шевовете отдолу нагоре с голямо припокриване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етаж хидроизолация преглед на съществуващата гама от материалиЕтаж хидроизолация преглед на съществуващата гама от материали
Какво представлява покритието от хидроизолация?Какво представлява покритието от хидроизолация?
Как да се предпазим правилно банятаКак да се предпазим правилно банята
Хидроизолация на пода какво и как се прави?Хидроизолация на пода какво и как се прави?
Хидроизолационни материали за подове и техните сортовеХидроизолационни материали за подове и техните сортове
Изоспан изолация и бариера срещу параИзоспан изолация и бариера срещу пара
Полиуретанов мастикПолиуретанов мастик
Хидроизолации Tehnonikol за основаХидроизолации Tehnonikol за основа
Топлоизолиран терфолТоплоизолиран терфол
Топлоизолация за тръби MIRLONТоплоизолация за тръби MIRLON
» » Хидроизолационни хидроизолационни материали
© 2021 BggeHat.com