Какъв е регулируемият под на свойствата и последователността на монтажа

Регулируем под

Много често, когато се полагат настилки, строителите са изправени пред проблема с неравномерен бетон основа. За да я приведете в съответствие, можете да използвате различни технологии и методи. Например направете замазка или използвайте мелница. Напоследък така нареченият регулируем под е все по-често използван за изравняване. Тази технология е подходяща както за новопостроени сгради, така и за къщи, където се извършват реконструкции или големи ремонти.

Характеристики на регулируем под

Защо тази технология е толкова популярна? Причините са няколко фактора:

  • Първо, малко дървесно тегло. Това е много важно в помещенията като лоджиите, прикрепени към апартаментите и балконите, където подът не е напълно носещ елемент.
  • На второ място, простотата и скоростта на редактирането. В допълнение, няма прах и мръсотия, и да изчакате нещо да изсъхне, няма нужда.
  • На трето място, наличието на използвани материали и тяхната ниска цена. Вярно е, че има този дизайн и неговото минус - височината на таваните се губи.

Има два основни типа регулируем под. Но повечето от майсторите използват един - това е настройка на закъснение за регулируеми болтови връзки. Обикновено такъв дизайн варира на височина от 7 до 22 сантиметра, докато се използват болтове с диаметър M24. Защо такъв голям диаметър? Подът е изложен на значителни товари, така че стелажите му трябва да издържат. Обърнете внимание на този факт - ако трябва да повдигнете пода до височина, надвишаваща допустимите 22 сантиметра, експертите препоръчват използването на втора редица от забавяне на подреждането. Но имайте предвид, че товароносимостта на конструкцията е значително намалена. 

Създателите на този вид сексуална основа представят на материала, от който са направени, достатъчно строги изисквания. Например използваната дървесина трябва да има съдържание на влага 12-14. Индикаторите за размерите могат да се различават, но по-често те са със закъснение с размери 45 × 45 милиметра и дължина 2 метра. Те задължително се третират със забавители на горенето и антисептични разтвори. Първият - той защитава дървото от възпаление, а вторият - от образуването на мухъл и гъбички.

Трябва да отдадем почит на производителите, които се опитват да разнообразят подхода към технологията за инсталиране на подови настилки върху дървените трупи. Основните разлики в дизайна са регулируемите елементи, т.е. болтовите връзки. Тук могат да се използват болтове, болтове, пръчки и др. Но всеки тип дизайн се характеризира с високи показатели за надеждност. Това е основата, върху която държи целия дървен под.

Принципи на инсталиране

Както обикновено, подовата настилка започва с почистване, по време на която трябва да се отървете от отломки и мръсотия. След това, ако е необходимо, трябва да проведете всички инсталационни процеси, свързани с инсталирането на комуникационни системи - тръби, кабели и др. Това трябва да се направи на този етап, защото по-късно ще бъде трудно да ги издърпате под закъснение.

Тогава маркирането се извършва. Необходимо е точно да се определи местоположението на инсталацията на трупи и регулируеми механизми. Тук всичко ще зависи от размера на изоставането и плочките. Колкото по-голям е разделът на изоставането, толкова по-голямо е разстоянието между съседните елементи. И, съответно, колкото по-дебел, бордът или шперплатът трябва да са на върха на изоставането. Ето защо се препоръчва да изберете най-добрата опция, така че разходите да не са твърде високи.

Монтиране на дневника

Инсталиране на дневника

И сега трябва да решим как ще се прикрепят регулируемите механизми към бетонния под на пода. Има две възможности:

  1. Долната опора на регулируемия механизъм е прикрепена към основата на пода чрез винтове или дюбели.
  2. Използват се метални платформи - петите, които са закрепени към пода със специално лепило, базирано на полиуретан. Тази опция се използва само ако подовата настилка няма необходимата дебелина или вероятността за повреда на хидроизолационния слой е висока.

Много често първият метод е основен. Моля, обърнете внимание, че трябва да се монтират 5 регулируеми механизми на дължина от 2 метра. Като се започне от това, е възможно точно да се отбележи закъснението, въпреки че завършените конструкции са с пробити отвори. Не забравяйте да оставите 1 cm пропаст между системата за забавяне и стените, когато маркирате. Този шев ще компенсира разширяването на дървените елементи в процеса на промяна на влажността и температурата в помещението.



Когато всички монтажни отвори се пробиват в пода, стойките се монтират в тях. След това се задържат закъснения. А сега най-важното е да регулирате изоставането в равнината хоризонтално. Тук е по-добре да се използва лазерното ниво и да се поставят върху стените контур, който ще определи същата хоризонтална равнина. Сега върху нея са изложени крайни закъснения на противоположните стени. Когато този етап завърши, е възможно да се изложат междинните елементи на структурата на забавянето. За това между крайните елементи се разтягат няколко редици от силни конци, по които се разкриват междинни закъснения.

Монтаж на пода върху бетонни болтове

Основа на шперплат върху дървени трупи

За да повдигнете ръбовете на дървения лъч, е необходимо да затегнете винтовото съединение. За да направите това, можете да използвате конвенционален гаечен ключ, съответстващ на главата на болта или съединителната гайка. В някои проекти, болтове се използват, които имат ядки в комплекта. За да се гарантира, че закъснението е здраво закрепено, съединителната гайка се извива над нея. И че последният не излиза над повърхността на закъснението, е необходимо да се разшири проходен отвор до диаметъра на гайката до дълбочината на височината му.

Ако след монтирането на краката краищата на винтовете изпъкват отгоре, те трябва да бъдат отрязани с резачка на металния флъш. Това се прави така, че металният крепеж не пречи на монтажа на подовата настилка. Обикновено това е или шперплат или подови дъски. Ето как се монтират подреждащи се подове в дневниците.

Шперплат регулируеми подове

Не винаги е необходимо етажът да се повдига високо, например в апартаменти с ниски тавани. След това можете да направите шперплат регулируем под. Този дизайн на пода ви позволява да сведете до минимум височината на таваните - от 3 до 7 сантиметра. При този процес на монтаж се използва само шперплат устойчив на влага с минимална дебелина 12 мм, но колкото по-дебел е, толкова по-добре. По правило за такъв етаж се използват квадратни листове с размери 1,5 х 1,5 метра. Това са оптималните параметри на материала за създаване на висококачествена основа на пода.

Повдигната подова инсталация

Модерен повдигнат под

Има още една разлика - това са регулируеми механизми, изработени от пластмасови елементи. Има вътрешна резба, в която е направена вътрешната резба. Той се вкарва отдолу в шперплата, където пробит отвор се пробива до размера на външния диаметър на втулката. Последният също е прикрепен към листа отдолу с помощта на самонарезни винтове. Сега се завинтва в пластмасовата стойка, която лежи върху платформата. Чрез завъртане или развиване на стойката е възможно да се повдигне или снижи листата от шперплат. Това е толкова просто строителство.

Тук често възниква въпросът, колко силна и надеждна е шперплатната система на регулируемия под? Разбира се, всичко зависи от дебелината на шперплата и броя на използваните шкафове. Но понякога има стаи, където проходимостта и натоварването на пода са твърде високи. Специалистите в този случай препоръчват използването на двуслойно покритие, когато първият слой се припокрива от втория слой. Но за такива опции е необходимо да се увеличи честотата на инсталиране на стелажите. Колкото повече те се монтират по-често, толкова по-добре.

Подово покритие на дървени трупи

Офис пространство

Опростена ремонт на офис

За да създадете необходимото покритие за дървени трупи, трябва да решите кой материал за довършителни работи да бъде поставен върху него. Ако това е ламинат, линолеум или килим, е по-добре от шперплат или ПДЧ, да не се намери. Ако се планира полагане на керамични плочки, тогава листовете от гипсови влакна ще се поберат, въпреки че шперплатът ще се справи напълно с този товар при определени условия. Той трябва да бъде водоустойчив или прост, но да се третира със специални репелентни вещества.

Ако възнамерявате да инсталирате отоплителна система "топъл под", препоръчително е да поставите няколко слоя от различни материали върху дървените трупи. Първият е шперплат, а вторият - листове от гипсокартон. Тогава може да се постави нагревателят и другите материали, необходими за конкретен случай.

Заключение по темата

Регулируемият под е все по-популярен. Това техническо решение ви позволява да извършвате бързо изравняване, без замърсяване и прах. След края на инсталацията на тази основа, можете веднага да ходите и не чакайте нещо да изсъхне. В допълнение, дървесината е екологичен естествен материал, топъл и издръжлив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да приведете бетонови подове в идеално състояниеКак да приведете бетонови подове в идеално състояние
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Регулируем под на трупиРегулируем под на трупи
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Стенни стоманобетонни панелиСтенни стоманобетонни панели
Какво представлява Knauf Superpole?Какво представлява Knauf Superpole?
Етажната технология за изравняване на пода KnaufЕтажната технология за изравняване на пода Knauf
Как да планираме правилното обновяване на помещениетоКак да планираме правилното обновяване на помещението
» » Какъв е регулируемият под на свойствата и последователността на монтажа
© 2021 BggeHat.com