Регулируем под на трупи

При настройката на подовата настилка често трябва да се справяте с неравната повърхност на бетоновия груб под. Разбира се, съществуващите нередности могат да бъдат шлайфани със специална шлайфмашина и плоска равнина може да бъде постигната с помощта на блок. Тези методи обаче са доста трудоемки и изискват значителни финансови разходи. Най-добрата алтернатива би била регулируемите изоставащи подове.

Този тип подове могат да бъдат монтирани както в нова сграда, така и по време на реконструкцията на стара сграда. Подовете, подредени по дървени трупи, имат своите предимства. На първо място, това е малко тегло, което е важен фактор в съмнението за силата на пода, и второ - доста проста технология на подреждане.

Използвайки закъснения, можете да повдигнете подовата повърхност на височина (в рамките на 20 см), която е вградена в проекта. Освен това, няма нужда от идеално плоска основа за подовата настилка.

Корекция на височината на пода

Полагане на пода върху дървените трупи, имайте предвид, че минималният размер на повишаване на нивото на регулируемия под е 7 см, а максималният - 22 см. За целта се използват болтове - рафтове M24.

подова конструкция на трупиАко трябва да повдигнете пода над основата до височина, по-голяма от 22 см, тогава в този случай се инсталира второстепенно закъснение. Не забравяйте обаче, че максимално допустимото натоварване, което сексът може да понесе, значително ще намалее.

Дървените трупи за пода са изработени от масивно дърво без възли. Нивото на влажност на дървото, което е предназначено за тях, трябва да бъде не повече от 12-14. Най-често се продават дървени трупи с размери 4,5х4,5 см и 2 метра, но могат да се направят по-дебели и по-дълги екземпляри, ако е необходимо.

Понякога дървените трупи се третират със специално решение, наречено "Antipyrine TOMAK 3A", което предпазва дървения под от запалване.

При монтиране на регулируемия под, щипките се поддържат от болтове на стойката или пластмасови пръти с резба. Като завъртите болтовете, можете да коригирате местоположението на трупите по отношение на повърхността на основата. В този случай системата на регулируемите дървени трупи не влиза в контакт с припокриването, така че да не се намокри и да остане суха.

Обърнете внимание, че при инсталирането на регулируемата лагерна система трябва да се внимава да се осигури достатъчно циркулация на въздуха към подземния участък. За тази цел е желателно да оставите малка пролука между стената и дървените трупи за вентилация. След настилката на подовата настилка, тази празнина ще бъде покрита с плинт със специални отвори за вентилация.

Към днешна дата пазарът на строителни материали предлага готови системи за настройка на регулируемия под на дървени трупи. Те са оборудвани с гвоздеи и пръти за финалната фиксация на прътите. Такива изоставания се произвеждат от шведския производител "Nivell Systems", както и от няколко местни производители.

Принципите на настройване на регулируемия под на дървените трупи

Самонастройването на системата от регулируеми трупи може да се извърши на няколко етапа. Първоначално е необходима предварителна подготовка на фондацията. За да направите това, повърхността на бетонната плоча трябва да бъде почистена от прах, отломки и бетони. Ако е необходимо, можете да почистите повърхността с индустриална прахосмукачка.

Не забравяйте, че след инсталиране на пода, за да стигнем до подземното пространство ще бъде проблематично, така че полагане на пода трябва да се направи след завършване на полагането на тръби, мазилки и др

закъснениеОсвен това, в местоположението на бъдещите регулиращи стелажи е необходимо да се пробиват дупки. По този начин, регулиращите стълбове, с помощта на дюбели, ще бъдат сигурно фиксирани в основата на пода.

Ако зададете регулируема етаж на земята, което не дава възможност за пробиване на отвори (например, подове или недостатъчна дебелина хидроизолация извършва), а след това в този случай можем да използваме метални токчета, дъна, които ограждат стойка от пластмаса. Монтирани токчета на основата с полиуретаново лепило.

Изрежете изпъкналите части на стълбовете и се преместете към монтажа на регулируемата система.



В резбовите отвори на дървените трупи завийте болтовете на рейките. Обикновено на две метра дължина има около пет дупки.

Разстоянието между отделните трупи зависи от това колко силни сте в огъването, които искате да подготвите за вашия етаж. Ако поставите регулируемия под на гредите за паркет или ламинат, разликата трябва да бъде най-малко 50 cm, а за керамични плочки или линолеум - най-малко 30 cm.

Връзката на фугата не трябва да е по-голяма от 5 см. За да се осигури достатъчно ниво на циркулация на въздуха между междинните стени и изоставанията, трябва да остане празно пространство от най-малко 1 см.

Освен това, чрез завъртане на болтовете на рейката със специален ключ, изравнете закъсненията по нивото. При монтиране на регулируемия под е позволено падане в равнината на не повече от 1 мм на един метър от основата.

След като лагерът е изравнен, гвоздеите са запушени до основата, за да фиксират стелажите на определена височина. Те трябва да бъдат запушени до пълната дълбочина до дълбочина от 2 до 3,5 см.

След това, използвайки длето, премахваме изпъкналите фрагменти от пластмасови стелажи. Местата от резени могат да бъдат шлифовани, ако е необходимо.

Монтаж на подови настилки върху регулируемия под

Полагане на подаСлед като регулиращият се под на дървените трупи е настроен и фиксиран в нивото, можете да започнете да инсталирате подовата настилка. За тази цел можете да използвате шперплата, който се обработва със специална водоустойчива импрегнация. Шперплатовите листове се полагат на два слоя. Общата дебелина не трябва да е по-малка от 2 см.

След това с помощта на самонарязващи се винтове фиксирайте основния шперплат, докато се отдръпвате от стената с 1-1.5 см. Вторият слой шперплат трябва да бъде монтиран с леко изместване спрямо първия слой. В този случай, ставите на листовете не трябва да съвпадат. Завийте шперплата към първия слой с винтове. Разстоянието между винтовете не трябва да бъде повече от 15 см.

Ако регулируемата система е монтирана под подово покритие като керамични плочки или плочки, шперплатът трябва да бъде заменен с гипсови влакна, които имат отлична водоустойчивост.

При монтирането на система от топъл под, върху горния слой шперплат се монтира слой от гипсови влакна, устойчиви на влага. След това се монтира електрически нагревател за филм, а върху него - втори слой от гипсови влакна.

Ако вашият проект не предвижда електрическо подово отопление, подът може да бъде изоставен, използвайки глина, която се излива в подземното пространство. Също така, като топлоизолация, между отделните изоставания може да се постави слой изолация. Въпреки това, имайте предвид, че в този случай, подреждането на хидроизолация е задължително.

В някои случаи може да се избегне полагането на подовата настилка върху системата за забавяне. Например, при полагане на паркет или паркет дъска с дебелина 2-2.2 см.

Монтаж на пода върху регулируем шперплат

Ако подовата повърхност трябва да се повдигне на височина от 3 до 7 см, вместо системата за дървени трупи, препоръчително е да се използва "регулируем шперплат". Този дизайн работи на принципа на регулируемите закъснения на пода. В този случай е необходимо да се използва шперплат устойчив на влага, с размери 15x15 см и дебелина минимум 1,2 см (колкото повече, толкова по-добре).

Освен това, за разлика от системата за забавяне, ние правим гладки дупки в шперплата лист и инсталирате пластмасови втулки с вътрешни нишки в тях. След това фиксирайте втулките в листата от шперплат с винтове и ги завийте в стелажите от пластмаса.

Монтажът на пода се извършва по същия начин, както поставянето на пода върху дървените трупи. За да се придаде допълнителна устойчивост на покритието, още един лист шперплат се навива над главния регулируем лист шперплат.

Професионалните строители препоръчват да се съчетаят двете технологии, описани по-горе. В местата, където е необходимо да се повиши нивото на пода до значителна височина, използвайте системата за забавяне, а в случаите, когато се изисква да се създаде качествен под, без да се повдига - използвайте регулируем шперплат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате регулируеми етажи самиКак да инсталирате регулируеми етажи сами
Ремонт на подови настилкиРемонт на подови настилки
Дървена подова рамкаДървена подова рамка
Подови дъскиПодови дъски
Изграждане на къща за подове от дървоИзграждане на къща за подове от дърво
Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръцеКак да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
Какъв е регулируемият под на свойствата и последователността на монтажаКакъв е регулируемият под на свойствата и последователността на монтажа
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
» » Регулируем под на трупи
© 2021 BggeHat.com