Как да инсталирате регулируеми етажи сами

Регулируеми подове

Rovnost и силата са съвременни критерии, които се представят на сексуални основания. Те гарантират качеството на полагане на подови настилки. Понастоящем има няколко начина да се гарантира, че пода е възможно най-плоска. Един от тях е регулиран подове, които са построени на дървени трупи.

Повече за регулираните етажи

Почти всички специалисти уверяват, че тази технология за изравняване е един от най-популярните днес, защото има много предимства:

  • Лекото тегло на конструкцията, което позволява да бъде разположено върху плочи с малък носеща способност. Например, на балкона или балкона.
  • Регулируеми подове могат да се използват като основа за всички довършителни материали.
  • Наличието на пространство между основата и подовата настилка ви позволява да поставите тук комуникационни мрежи или да имате нагревател.
  • Процесът на монтаж е прост и работи без мръсотия и прах. Освен това можете сами да го направите.

Ако разгледаме етапите на този процес, тогава два от тях - първите регулируеми закъснения, а след това върху тях се полага и пода. Да се ​​каже, че някой етап е по-сложен, но някои по-прости, това е невъзможно. Все пак ще разгледаме по-подробно първата стъпка - тя определя името на структурата. Но първо няколко думи за характеристиките на подовата настилка за такъв пол.

Широка гама от строителни материали може да служи като основа за регулирани подове. Изборът им трябва да съответства на подовата настилка. Например, ако линолеумът или ламинатът са разположени като покритие върху пода, основата за шперплат е идеален вариант в този случай. Ако керамичната плочка е планирана като покритие, тогава GVL или подобни материали са най-подходящи. Но има и традиционен завършващ материал за пода - това е плочка. Тя може да бъде рендосана или обшита, но трябва да е суха.

Сега можете да отидете директно на регулируемите подове на трупите. Името им говори само за себе си. При проектирането на регулируеми трупи трябва да има специален механизъм за повдигане или спускане. Това ви позволява да максимизирате основата в хоризонталната равнина. И тъй като механизмът предполага простотата на повдигане на елементите на системата за забавяне, този метод също е доста прост.

Ако разгледаме горния механизъм като единица или възел, тогава производителите отдавна се погрижиха за наличието му в строителните магазини. Да се ​​каже, че той е навсякъде, ще бъде погрешно. Ето защо, обмислете възможностите за придобиването или замяната му с други подобни механизми, които винаги могат да бъдат намерени.

Понастоящем майсторите използват два метода на подравняване, където като механизъм излизат щифтове или ъгли.

Подови настилки

Такава система е регистър на дървен материал, който се монтира на тези много греди. Контролният механизъм е M6 щифт, котва, две гайки и шайби. Как работи монтажът?

На първо място, в бетонния под е пробита дупка за котвата, в която е поставена последната. След това щифтът е прикрепен към него с резбова връзка. След това се приготвя лагерът, при който се пробива проходен отвор със същия диаметър, като фуркера, но може да бъде малко по-голям, например 7-8 милиметра. Сега трябва да завиете щифта и да поставите шайбата отгоре - това ще бъде акцентът върху лентата. Закъснението е поставено и шайбата е поставена в резбования край на щифта в горната част на изоставането и гайката е усукана. Последните два елемента на скрепителните елементи ще предпазят лентата от движение нагоре и надолу.

Както виждате, нищо не е сложно. Но това е само една теория. На практика всичко е много по-сложно. Нека да разгледаме по-отблизо този процес от началото до края. Преди всичко ще трябва да освободите напълно помещенията. След това подготвените барове под дървените трупи трябва да бъдат разположени на пода с интервал от 30 сантиметра. Обърнете внимание, че маркерите на стените на дървения материал трябва да бъдат поставени от повърхността на стената на разстояние, не по-голямо от 5 сантиметра, но те не трябва да се поставят в края.

Полагане на пода

Подове на метални крака

Сега е необходимо да пробивате отвори за болтовете във всяка лента. Техният брой зависи от дължината на предполагаемия пол. Обикновено разстоянието между дупките е 40-50 сантиметра. Сега от най-горната равнина на изоставането, която ще погледне тавана, трябва да направите кукувица. Какво е това? Това е увеличение на диаметъра на проходния отвор за размера на шайбата и гайката. Обърнете внимание на дълбочината на получения канал - тя трябва да бъде малко по-голяма от дебелината на гайката и шайбата взети заедно. Това се прави, за да се гарантира, че затягащите елементи на регулируемия механизъм се удавят в тялото на пръта и не пречат на полагането на настилката.



Сега през проходните отвори, разположени на пода на решетките в бетонния под, е необходимо да се пробиват дупките за анкерите. Това ускорява процеса на инсталиране. Но ако не сте сигурни, че можете да го направите качествено, тогава ви съветваме през проходните отвори на бетонния под да направите белези, за които можете да използвате гвоздей или винт. И вече пробива дупки през тях. Вярно е, че първият вариант е не само бърз, но и много точен.

В отворите, които се получават на пода, карайте в котвите и в тях незабавно завъртете скобите, върху които слагаме гайките и поставяме шайбите на едно парче. Така че трябва да подготвите всички крепежни елементи, а на пода трябва да получите метална горичка от фиби, разположени на равни редове. Сега зависи от закъсненията. Те трябва внимателно да се поставят върху гвоздеите, като по този начин създават закъсняла конструкция. Над изпъкналият край на винтовете са монтирани шайби и гайките са усукани, но не и до края. Лентите не трябва да бъдат фиксирани.

Регулиране на забавянето в една равнина

Всичко е готово да установи регулируема структура. За да направите това, ще ви е необходим един от инструментите - обикновено ниво на сградата или водно ниво. Днес обаче се опитват да не ги използват, защото грешката е прекалено голяма. И процесът с тях е доста сложен. Вместо това препоръчваме лазерно ниво, лишено от човешкия фактор.

Как да настроите подреждаеми подове с този инструмент? Във всеки ъгъл на помещението се установява ниво, което създава контур по стените. Важно е да се определи точно височината на конструкцията и трябва да се определи на етапа на планиране и проектиране. Така че, по стените има контур и сега е възможно да се изложи първото закъснение, разположено близо до стената. За да направите това, най-добре е да разхлабите всички долни гайки на стоп и да ги повдигнете до необходимото ниво, което се определя от комбинацията на горната равнина на шината с контур, който не е на стената.

Регулируем под

Модерни етажи

Първо повдигнете един ръб, а после и другия. След това можете да затегнете горните гайки, като по този начин натиснете пръта към долните шайби. Обърнете внимание на един от носовете, за да не се изплъзвате. Неговите причини може да не се повдигат до необходимото ниво на долната гайка или силно усукана горна част. Сега, по същия начин, трябва да поставите срещу стената противоположната греда. Ако лазерното ниво, по ваше мнение, не дава точното местоположение на междинните закъснения, е необходимо да опънете силна нишка между няколко екстремни ленти. И трябва да направите това, така че да не се изплъзва.

Моля, обърнете внимание! Дължината на фуркера може да бъде такава, че при захващане на лъча неговият горен край ще изпъква над закъснението и ще пречи на полагането на подовата настилка. Следователно, тя трябва да бъде изрязана с помощта на българска или метална хартия.

При това настройката на регулируемия лог може да се счита за завършена. И сега е време да започнете да полагате комуникационни системи, инсталирайки топло и звукоизолационен материал. След това можете да инсталирате подовата настилка и да я фиксирате към изоставането. Сега всички подредени етажи са напълно готови.

Човек трябва да се занимава с един спорен въпрос, който се обсъжда на много строителни портали. Това са анкери - болтове за регулируеми подове. Много майстори на дома се оплакват, че тези крепежни елементи не са много надеждни, падат в кухините на плочите и няма смисъл от тях. Те се противопоставят на опитни майстори, които се съветват да поемат цялата работа с пълна отговорност. Опитът в този случай играе много важна роля. В крайна сметка е необходимо не само да изберете точното местоположение на инсталацията, но и много внимателно пробиване на дупките в бетонната плоча. Не позволявайте на дупката да бъде голяма, не можете неволно да я пробиете. Трябва да направим всичко внимателно и внимателно.

Но това не е последният проблем. Много често сондата на перфоратор се препъва върху метална армировка, която в плочата играе ролята на подсилваща рамка. Пробийте това е невъзможно, така че трябва да смените дупката настрани по време на закъснението. Такива проблеми са свързани с недостатъците на този вид подова конструкция.

Счупи се по ъглите

Дървен под в къщата

Подова инсталация

Регулируемите подове по ъглите практически не се различават от предишния вариант. Разликата е само в механизма на регулиране, чиято роля в този случай се играе от метални ъгли. Тази технология обикновено се използва, ако не е възможно да се приложат щангите. Например, слаба основа на пода, в която котвата се държи свободно.

Както при първата технология, пръчките трябва да се разстилат на пода и да се изтеглят линиите. Това ще бъдат местата за монтаж на метални ъгли, които са разположени по линиите на всеки 40-50 сантиметра и са закрепени към основата с винтове върху пластмасови дюбели. Моля, имайте предвид, че ъглите, или по-скоро размерите им, ще зависят от височината на регулируемата подова конструкция. Но имайте предвид, че размерът на рафта на ъгъла трябва да бъде малко по-малък от височината на палубата. Това е необходимо, за да не се отстраняват по-късно изпъкналите метални части.

Така че ъглите са фиксирани и фиксирани по цялата площ на основата на пода, сега остава само да се прикрепят барове към тях. За това, както и в първия случай, е необходимо да се установи лазерно ниво и да се определи контурът на гениталната равнина. На него трябва да поставите закъснения. Всичко се случва по същия начин, както при предишната инсталация. Единственото нещо, на което трябва да обръщате внимание, е да установите изоставането в ъглите. Тук самозарязващите се се използват за дърво - за всеки ъгъл - 2-3 парчета. За да могат подвижните подове да бъдат по-трайни и стабилни, от всяка страна на изоставането е инсталирана друга редица ъгли, които са закрепени към основата и към решетките. Избягвайте тези разходи не е необходимо, защото качеството на резултата е по-скъпо.

Има един проблем в тази технология, която се отнася до баровете, разположени директно на стената. Монтирайте ги от двете страни е трудно, защото инструментът няма да работи. Затова се препоръчва да ги фиксирате отвън към ъглите, прикрепени към пода, а от друга страна да фиксирате винтовете към стената. Има още една опция, за реализацията на която е необходимо да се монтират ръбовете по целия периметър на стаята. Това ще бъде твърд контур, който държи всичко това на себе си. Това ще опрости регулирането на междинните изоставания, което означава, че скоростта на инсталационните работи ще се увеличи.

Заключение по темата

Има много начини как да подготвите подовата настилка за завършване, което прави основата гладка и надеждна. Регулируеми подове - опцията не е най-популярна в момента. Много предпочитат да запълнят замазката, въпреки че регулируемата структура има повече предимства. Неговата ниска популярност се определя най-вероятно по две причини - спазване на традицията и страх от ангажиране в строителни процеси, свързани с изграждането на сглобяеми конструкции. Въпреки че няма какво да се страхуваме.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Регулируеми подове със собствени ръцеРегулируеми подове със собствени ръце
Ремонт на подови настилкиРемонт на подови настилки
Дървена подова рамкаДървена подова рамка
Дървеният под на изоставането е неговите предимства и недостатъциДървеният под на изоставането е неговите предимства и недостатъци
Дървени подове в апартаментаДървени подове в апартамента
Подови дъскиПодови дъски
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Какъв е регулируемият под на свойствата и последователността на монтажаКакъв е регулируемият под на свойствата и последователността на монтажа
Етаж подравняване на балкона със собствените си ръцеЕтаж подравняване на балкона със собствените си ръце
Павел на лоджия или балкон със собствените си ръцеПавел на лоджия или балкон със собствените си ръце
» » Как да инсталирате регулируеми етажи сами
© 2021 BggeHat.com