Етаж подравняване на балкона със собствените си ръце

Доста често собствениците на апартаменти на балкона се настаняват като допълнителна стая. Естествено, в този случай е необходимо да се извършат редица операции, за да се даде на лоджията по-жилищен вид. В допълнение към изолацията и довършването е необходимо да се изравнява пода. Като правило базата в тези помещения е далеч от перфектно състояние, така че рядко е необходимо да се работи без тази операция.

Етаж подравняване на балкона със собствените си ръце

Етаж подравняване на балкона със собствените си ръце

Подравнете пода на балкона по два начина - с конкретна вратовръзка или с изолиращо устройство. Нека разгледаме и двата начина по-подробно.

За да подредите пода на балкона с помощта на замазка, ще ви е необходим грунд, ниво на сграда, лента, молив, водачи (фарове), правило или рейк, широка метална шпатула, суха смес за изравняване, контейнер за смесване на разтвора.

След като подготвите всички необходими материали и инструменти, можете да започнете да работите.

Подово покритие с бетонна замазка. инструкция

Подготовка на субстрата

Първоначално е необходимо да се отстранят всички неща от балкона, да се почисти основата от мръсотия и прах. Също така проверете състоянието на пода. Ако има слаби области, раздробяващи материали, тогава те трябва да бъдат почистени. Силни пукнатини и стърготини са вградени в циментов разтвор.

Повърхностна обработка с грунд

Повърхностна обработка с грунд

Повърхностна обработка с грунд

Съставът трябва да се нанася върху цялата повърхност на пода с четка. Използването на грунд осигурява по-надеждна адхезия на други материали към повърхността, предпазва от различни отрицателни влияния върху околната среда. Повърхността се оставя да изсъхне напълно (времето за съхнене е посочено върху опаковката).

Определяне нивото на подравняване на пода

Определяне нивото на подравняване на пода

Определяне нивото на подравняване на пода

За да бъде равномерната база, е необходимо да се дефинира т.нар. "Нулев знак". Според него височината на изливане на бетонната замазка ще бъде определена. За да определите височината, изберете най-високата позиция на пода. Съгласно получената стойност, съответните точки се изобразяват по целия периметър. За равно ниво на тяхната маркировка е необходимо да се използва ниво на лазерно или балонно съпротивление. Този етап е много важен, тъй като равномерността на замазката, получена в бъдеще, до голяма степен зависи от правилната маркировка.

Инсталиране на фар

Строго маяци

Строго маяци

След като определите нивото на височината на замазката, трябва да инсталирате водачите (или маяците). На тях ще се извърши по-нататъшно изравняване. Водачите са прикрепени към разтвора. Маяците трябва да бъдат разположени в напречна посока (по ширина) на стъпки от приблизително 50-60 см.

Фарове

Фарове

Преди да продължите с по-нататъшната работа, си струва да изчакате решението, на което са фиксирани водачите, да се разбере.

Изсипете замазката

Изсипете замазката

Изсипете замазката

За изливане е възможно да се използва циментов пясък или бетон. Сместа се излива между маяците и след това се изравнява с правило или пръчка. Така се излива цялата повърхност. Подравнете го с къси движения, като държите инструмента с малко натиск. Необходима е работа, докато подсилванията напълно се изравнят с маяците. За да получите идеална повърхност, препоръчваме да използвате голяма метална шпатула.



След това замазката се оставя да изсъхне напълно. Това може да отнеме до няколко седмици.

Подравняване на бетонния под с изоставане

Също така, за да подредите пода на балкона, можете също да използвате устройството за забавяне. Този метод е сравнително лесно да се извърши самостоятелно, и значително по-кратко време на производството в сравнение със създаването на бетон или цимент-пясък свързващи вещества. За осъществяване на процеса е необходимо шперплат (дебелина е по-добре да се вземе на 20 мм), бормашина или отвертка, удар, дървени греди с напречно сечение от 40х40 мм или 30х40 мм, ножовка дърво или ръчен циркуляр, ниво на сграда, рулетка, молив, винтове за дърво и дюбелите ,

Ръководство стъпка по стъпка. Изравняване на пода върху лоджията по трупи

  1. Подготовка на субстрата. Отстранете всички замърсявания и прах. Повърхността може допълнително да бъде обработена с грунд, който защитава повърхността от разрушаване и влиянието на отрицателните фактори на околната среда.
  2. Определяне на нивото на подравнената основа. Процесът е подобен на горния алгоритъм: определя се най-високата точка, според която се правят маркировки на ниво сграда.
  3. Полагане на хидроизолация. Препоръчително е да поставите хидроизолация между закъсненията. Те могат да бъдат филми или течен мастик. Мастикът се нанася върху повърхността с четка. Филмът се закрепва с помощта на лепилна лента.
  4. Инсталиране на регистрационния файл. Дървените трупи са настроени на стъпки от 50 см. Височината на ламелите трябва да съответства на направените маркировки. За плоска подредба в ниски места под трупите се поставят брусоки. Точността на инсталацията трябва постоянно да се проверява, като се използва нивото на сградата. Облицовката е фиксирана към основата с дюбели. И колкото по-дълбоко са монтирани крепежни елементи, толкова по-сигурни ще бъдат баровете. Затова се препоръчва да изберете 80 mm дюбели. За да може щайгата да продължи дълго време, препоръчва се предварително обработване на баровете със специална защитна импрегнация. Тя ще осигури надеждна защита срещу отрицателни въздействия върху околната среда.

    Изравняване на пода върху лоджията по трупи

    Изравняване на пода върху лоджията по трупи

  5. Полагане на шперплат. Шперплатът е поставен върху щайгата и е прикрепен към него с помощта на дървени винтове (препоръчително е да изберете крепеж с дължина 65 мм). Шапката трябва да се удави в дебелината на материала. По правило листите трябва да бъдат отрязани. За тази цел се измерва широчината на балкона, която се депозира върху шперплата. След това плочите се изрязват според маркировките, направени с резачка на дърво или циркуляр. При полагане е необходимо да се осигури технологична пролука от 3 см. Шперплатът може да бъде заменен с ПДЧ или OSB (дебелина е също 20 мм). OSB и шперплат са по-добри и по-надеждни, затова се препоръчва да ги изберете.

    Етаж от дървените трупи на балкона и лоджията

    Етаж от дървените трупи на балкона и лоджията

Затопляне на балкона

В някои случаи балконът трябва да бъде изолиран. В този случай е необходимо да се предвиди полагане на топлоизолационния материал. Като нагревател могат да се използват различни материали: пенопласт, минерална вата, насипни материали (експандирана глина), експандиран полиетилен и др. Най-добре е да изберете пяна. Има отлични звукоизолационни свойства, устойчива на различни влияния на околната среда, включително влага, дълготрайна, евтина, стилът е прост.

Затопляне на балкона

Затопляне на балкона

При затопляне на пода е необходимо да се осигури монтаж на хидроизолационен слой (филм или специална мастика). В същото време е необходимо да се предвиди приближаването на материала върху стената до височина от около 7-10 см.

Освен това нагревателят е монтиран. Методът на фиксиране зависи от типа топлоизолационен материал. Топлинната изолация трябва да бъде плътно поставена един към друг и към изоставането (с втория метод за изравняване на пода). Препоръчва се ставите да се обработват с мастика. Освен това е предвиден слой за бариери срещу пара. Този етап зависи от вида на изолацията. Например, ако се използва пяна, устройството за предпазване от парите е по избор.

Видове нагреватели

Видове нагреватели

Последният етап е устройството на изравняващия слой: замазки или шперплат. Освен това, пода на балкона може да бъде подреден с декоративен материал.

Топъл под на лоджията

Също така за изолацията на балкона можете да осигурите инсталирането на система "топъл под". Тази процедура се извършва в случай, че лоджията ще бъде използвана като място за постоянно пребиваване.

Топъл под на лоджията

Топъл под на лоджията

По този начин можете да изравнете пода на балкона по два начина. Всеки от методите има своите предимства и недостатъци. Основното предимство на бетонната замазка е получаването на здрава и трайна основа. Такъв етаж ще трае много дълго време. Това обаче ще бъде гарантирано, ако технологията се изпълни правилно. Освен това, подреждането на циментов пясък или бетонна замазка може да изисква дълго време за сушене. Не се препоръчва използването на този метод на изравняване с дървени подове между етажите. Повърхността не трябва да се запълва с отрицателна околна температура.

Настройката на изоставането се характеризира с простотата и бързата скорост на изпълнение на процеса. И дори ако нещо не е било направено правилно, дефектът може лесно да бъде коригиран. Когато подът е монтиран на закъсненията, се осигурява нормална циркулация на въздуха и могат да се поставят различни комуникации под основата. Въпреки това, в сравнение със замазка, такава база може да служи за не толкова дълъг период. Освен това силата е с порядък по-малък от замазката.

Видео - Изравняване на пода на балкона със собствените си ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правим пода на балконаПравим пода на балкона
Как да изолирате пода на балкон или лоджия?Как да изолирате пода на балкон или лоджия?
От какво и как да се направи таван на балконаОт какво и как да се направи таван на балкона
Отопление на балконаОтопление на балкона
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Характеристики на работата по изолацията на балконаХарактеристики на работата по изолацията на балкона
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
» » Етаж подравняване на балкона със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com