Характеристики на работата по изолацията на балкона

Всеки собственик на апартамент в многоетажна сграда е изправен пред слабата способност на прозоречните отвори и балкона, за да задържа топлината. Ако въпросът с прозорците се решава чрез смяна на остъкляването, тогава проблемът с лоджията предполага пълна изолация на целия периметър. След като сте решили да направите такава тераса, човек се сблъсква с въпроса как да извършите тази работа и какви строителни материали да използвате.

Не е достатъчно да се постигне интересен външен вид отвън, трябва да помислите върху ремонта, като вземете предвид увеличаването на топлоизолационната мощност на целия модул. За външна украса на балкона, декоративна или облицовъчна тухла е перфектна, тя е лесна за намиране. Ако спрете на такъв материал, последващото обработване на стените, например с помощта на мазилка, вече не е необходимо, което значително намалява разходите. За да постигнете приятен външен вид, не забравяйте за употребата на нивелирани и вертикални бобини. Благодарение на тези адаптации стените ще бъдат равномерни, което значително подобрява външния им вид.

След като сте работили със стените, си струва да мислите за блока на прозорците, защото отнема по-голямата част от топлината. Най-често се избира между нови дървени, алуминиеви или пластмасови прозорци. Дървото е в състояние да украсява всеки интериор и способността му да "диша" осигурява достатъчно циркулация на въздуха. Светлото дърво от бор изглежда добре, но тази порода е достатъчно мека, че в крайна сметка може да доведе до деформация на рамките. Най-надеждните и красиви видове са дъб и лиственица. Разбира се, тяхната цена е много по-висока, но експлоатационният живот ще бъде няколко десетилетия.

Ако бюджетът е ограничен, можете да изберете пластмасови прозорци, които перфектно поддържат топлината. Техните рамки са изработени от специален профил, чийто дизайн предполага наличието на няколко въздушни камери, забележително задържане на топлината и гасене на всички външни шумове. В допълнение към изолационните свойства, този тип остъкляване е много издръжлив и може да служи за десетилетия без загуба на оперативна надеждност.

Ако разгледаме процеса на самия балкон, той може да бъде разделен на няколко етапа:

- изчистване на помещенията на всички предмети;



- подмяна на стъклата;

- подреждане на нов етаж;

- стенно покритие от всякакъв вид изолация;

- интериорно декоративно покритие.

Трябва да започнете с подмяната на прозорците, защото ако направите тази работа след интериорното декориране, можете малко да разваляте външния вид. Подреждането на нови подови настилки е следващият етап, тъй като нивото му ще се промени, което ще повлияе на височината на изолацията на стените. Декоративното покритие може да се направи с всички материали, които ви харесват, защото основната им функция е да затварят топлоизолационния слой и да задоволяват очите на собственика на апартамента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на тавана на балкона създава комфортЗатоплянето на тавана на балкона създава комфорт
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
» » Характеристики на работата по изолацията на балкона
© 2021 BggeHat.com