Правим пода на балкона

Етаж на балкона

Жителите на градските високи сгради много оценяват всеки квадратен метър от жилището си. Балконът е място, което се използва активно в домакинството. Въпреки това през зимата балконът е студен и неудобен. Тук има постоянни промени в температурата и влажността, особено когато е отворена. Затова всеки се опитва не само да го олекоти, но и да максимизира пода в балкона. Качествено подготвеният под улеснява почистването и дава усещане за комфорт.

Проблемът с подовото покритие се свързва не само с естетически, но и практически съображения. Как и как да се ремонтира пода, зависи от финансовите възможности и вкуса на собственика. Тук важна роля играе подреждането на самата тераса. В този случай има две възможности - оставяйте го студено или го затопляйте. Нека разгледаме всеки вариант отделно с акцент върху подреждането на пода.

Открит балкон

Понякога отвореният балкон е условие за архитектурната концепция. И понякога това е лично желание на собственика, който иска да размишлява върху всички очарователни качества на заобикалящата го природа. Във всеки случай такъв балкон е напълно отворен за дъжд, сняг и градушка. Но дори и тук качеството на пода не боли. Разгледайте етапите на подготовка и възможности за строителни работи.

Първична замазка

В новите сгради подът на балкона е снабден със склон от стената. Има прашна и груба повърхност. Неприятно е да стоиш върху нея, а внимателното почистване оставя зад малките камъчета и циментовия прах.

За облагородяване на такъв етаж е необходимо да се извършат следните работи:

  • Отстранете чужди предмети и остатъци от повърхността.
  • Покрийте го за адхезионната якост на бетонната плоча и нивелиращия хоросан със специален състав от бетон-контакт.
  • На периметъра направете временни дървени или метални кофражи. В този случай долната позиция на кофража трябва да бъде запечатана, за да се предотврати изтичането на разтвора.
  • За да изравнявате повърхността по ниво, е необходимо да поставите маяци.
  • Излейте хоросана в средата на кофража между маяците.
  • След изравняване нека подът да изсъхне бавно.

Приготвяне на разтвора

За основната замазка подгответе суха пясъчно-циментова смес в съотношение от 1 до 3. За да направите хоросан за замазка, трябва да вземете 10 килограма суха смес и налейте 2 литра вода. Смесвайки се в специален контейнер със смесител или с помощта на дюза за тази цел в перфоратор, получаваме хомогенна маса.

Тази каша е с дебелина не повече от три сантиметра и трябва да бъде равномерно разпределена по повърхността на балкона. В този случай е необходимо да се контролира равнината на запълване на установените маяци и за надеждност да се използва нивото.

За да се избегне появата на пукнатини в бетонната замазка, тя може да бъде покрита предварително с мрежа от големи отвори. И че разтворът е равномерно изсушен на пода, периодично се навлажнява и покрива с плик за 1-3 седмици.

Самонивелиращи се подове

Попълване на пода

Вратовръзка на балкона

Перфектното решение за отворен балкон е модерният етаж. Това покритие се използва за спортни съоръжения с целогодишна употреба. Той е надежден и издръжлив в условията на работа на незащитени повърхности под слънчевите лъчи и всички видове атмосферни валежи.

На основната замазка се монтират самонивелиращи се подове. След това процесът продължава с грунд от циментова замазка най-малко 2 пъти със специален състав. Напълнете основния слой, след като грундът изсъхне.

Подът в работен вид е течен материал. Той се разпространява над повърхността и изсушава, образува силен защитен филм. Течният слой на циментова основа се излива с височина най-малко 2 mm. Ако се използва полимерна основа, дебелината на слоя трябва да бъде в рамките на 4 mm. Извършвайки всички тези работи, трябва да следвате инструкциите от производителя.

Важно е по време на сушенето на състава да се предпазва свежата повърхност от дъжд и слънце. Резултатът е много стилно покритие, но с хлъзгава повърхност.

За безопасност, за да избегнете наранявания на този етаж, особено след дъжд, е необходимо да се осигурят полимерни подложки.

Боядисани подове



За оцветяване първо трябва да подготвите бетон. Дори в полусухо състояние той трябва да бъде превозван. Гладенето се извършва на мокра и суха бетонна повърхност, равномерно напукана със сух цимент. След като циментът се втрива в бетона с помощта на метална мистрия, мистрия или мистрия, изработена от неръждаема стомана.

В един ден получавате солидна и гладка повърхност, която може да бъде боядисана с боя върху бетон за работа на открито.

Керамични плочки

Подова инсталация на балкона

Етаж на балкона на плочките

Плочките за пода трябва да бъдат избрани с конкретна грапава текстура или текстура. Гланцираните плочки стават хлъзгави след дъжд.

Нека разгледаме стъпка по стъпка изпълнението на работи по полагане на керамични плочки:

  • На подготвената бетонна настилка е необходимо да поставите 2 слоя от първото покритие и да изчакате, докато изсъхне.
  • След това се подготвя решение за фиксиране на плочките. Тук можете да използвате пясъчно-циментовия състав в съотношение 1: 4 или по-добре, за да направите готови лепилни смеси за плочки. Лепилото за плочки трябва да бъде избрано във връзка с условията на труд. Избира се отделно за остъклени, неостъклени, изолирани и отопляеми балкони.
  • На суха грундова повърхност с шпатула-гребен се прилага равномерен слой лепило. Освен това са поставени керамични плочки. За да се осигури надеждно докосване и захващане на плочката с хоросан, той трябва да бъде залепен при полагане с дървен чук.
  • За да се осигурят гладки шевове и същото разстояние между плочките, трябва да се поставят специални кръстове. И по време на работата трябва постоянно да се следят, използвайки нивото на сградата, за придържането на фиксирани плочки без наклони. На следващия ден шевовете между плочките са запечатани с мистрия и няколко дни след изсушаването подът на балкона е готов.

Затворени балкони

Много популярни са затворените балкони. Те са изолирани и отопляеми. Те са удобни и удобни за престой в студено време.

Балкони за лятна употреба

Красива тераса

Балкон за летни почивки

Дори ако балконът е предвиден за лятна почивка, неговият под трябва да има добра топлоизолация. За да направите това, изберете един от топлоизолационните материали - пяна от пяна или пенофол. При инсталирането на тези изолации трябва да бъдат изложени, като не позволяват техните изкривявания. По-нататък изолацията е фиксирана с подравняване на облицовката, разположена по балкона.

Грубият под е дъска с канали или шперплат. За основното покритие използвайте:

  • балатум;
  • ламинирано покритие;
  • паркет съвет.

Дървен под

Най-добрият вариант е дървеният под. Предимствата на дървена конструкция са очевидни:

Леко тегло в сравнение с керамичното или леещото покритие.
Топъл под, защото дървото има нисък коефициент на топлопроводимост.
При монтажа на дървен под, се образува въздушна междина, която частично компенсира температурата на бетонната плоча.

Всички сезони балкони

Подът на балкона е топъл

Подово отопление на балкона

Такива балкони са оборудвани с допълнителна отоплителна и отоплителна система. Освен това те осигуряват надеждна топлоизолация на стени и подове. Като подово покритие могат да се използват ламинатни или керамични гранитогрес.

Топлата и отопляема тераса е много удобна за използване, но не се препоръчва да го направите сами. Понякога, напълно промяна на оформлението на апартамента, собствениците увеличават стаята за сметка на балкона. В същото време основният етаж на балкона се разширява, като се отчита нивото на вътрешната стая.

заключение

Днес има много начини да се направи пода на балкона. В умели ръце, площта на балкона, заемаща малко пространство, понякога се превръща в зимна градина или домашна работилница.

Въпреки това, не е нужно да се поддавате на изкушението на дизайнерските решения, но трябва да изпълните основните изисквания за зареждане на балкона. Според строителните стандарти е допустимо в рамките на 400 кг на квадратен метър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Подреждане на балкони и лоджииПодреждане на балкони и лоджии
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Конструктивни елементи на балконаКонструктивни елементи на балкона
» » Правим пода на балкона
© 2021 BggeHat.com