Павел на лоджия или балкон със собствените си ръце

Етаж на лоджия и балкон

Преди няколко десетилетия балконът беше ъгъл, където можете да съхранявате ненужни неща. Понастоящем ситуацията се е променила много. Балконът или лоджията започнаха да служат като допълнително жилище, удобно място за почивка, оранжерия с цветя, малка работилница или малък офис с компютър. Ако подът на лоджията качествено завърши, ще бъде хубаво да се измъкнем и почистването е лесно да се направи, освен това прахът от бетонната плоча няма да бъде влязъл в апартамента.

Можете да подредите пода по различни начини. Основното е, че всички неравности и комфорт са скрити. На добре обзаведен балкон винаги е хубаво да седнете на чаша чай, да се възхищавате на света около вас, да се отпуснете след тежък работен ден или просто да се оттеглите и да се насладите на тишината. За да намерите най-оптималния тип подови настилки за балкон или балкон, трябва да се запознаете с характеристиките на всеки от тях и да дадете предпочитание на една или друга опция.

Дървен под

Ако имате въпрос относно какъв етаж да направите на балкона или балкона, струва си да се има предвид, че за тези цели дървеният капак ще бъде най-идеалният. Първо, този дизайн се различава леко в сравнение с други видове подове. На второ място, дървеният под - най-топлото покритие, което има ниска топлопроводимост. Освен това дървесината е най-екологичният и красив материал. Започнете с полагането на повърхността на плочата, така че лостовете да са плоски. На тях по-късно ще бъдат монтирани дъски, така че въпросът за нивото на местоположението на изоставането трябва да се обърне особено внимание. Процесът на полагане на дървения под е както следва:

  • Необходимо е да се свалят всички изпъкналости на плочата;
  • Извършвайте замазка - не прекалено масивна, но достатъчна за изравняване на плочата;
  • изграждане на затоплящ слой;
  • Монтирайте дървения под, докато дъските трябва да се поставят възможно най-близо един до друг, за да се избегнат пукнатини и пролуки.

Преди да започнете да слагате, трябва да третирате материала със специални средства, които го предпазват от увреждане и гниене. Като дървен материал се препоръчва използването на цветни дървени блокове, които се монтират към лоджията с помощта на дюбели или дълги винтове. Ако лоджията е дълга, тогава дъските трябва да бъдат поставени. Под решетките е необходимо да поставите филм, който да предпазва дървото от прекомерна влажност. Освен това по време на полагането на дървения материал е необходимо да се контролира хоризонталната повърхност на повърхността, за която плочата с оптично ниво е поставена върху най-външните пръти.

Попълване на пода

Ако трябва да подготвите подовата настилка върху лоджията със собствените си ръце, тогава течната версия ще бъде една от най-атрактивните. Разбира се, за балкона този метод няма да бъде най-успешното решение поради голямата тежест на замазката, но тук за лоджията - точно това ви е необходимо. Предимството на пода е, че трае много дълго време. За начало е необходимо да се подготви лоджия плоча - да се направи цялостна замазка от пясък и цимент. След изсъхване, замазката е внимателно грундирана и за предпочитане в няколко слоя. След като нанесете горния слой на земята, препоръчваме да започнете да запълвате основата не по-рано от един ден. Подложката е специална течна композиция, която се разпространява по цялата повърхност и след изсушаване формира вид защитен филм. В този случай експертите препоръчват дебелината му да е поне 2 мм.

Важно! Като се има предвид, че днес пазарът предлага много възможности за саморазливни подове, при извършване на работа е необходимо да се следват инструкциите на производителя.

Подови настилки от керамични плочки

Подовете на балкона със собствените си ръце могат да бъдат подредени с плочки. Особено след като полагането на плочките не е толкова трудно, колкото може да изглежда първоначално. Ако можете да използвате циментова замазка и подово покритие за лоджия, по причини, свързани с безопасността, трябва да изберете плочка с ниско тегло. За начало е необходимо да се подготви гладка повърхност и да се подготви предварително. Грундът осигурява по-добра адхезия на адхезивния състав към субстрата. За инсталацията трябва да закупите следното:

  • керамични плочки;
  • каучукова шпатула и назъбена;
  • лепило за плочки.

Общият принцип на облицовка е първоначално да се прилага към повърхността на лоджия на пода или балкон лепилото, след което леко натискане, поставени плочки ги stykuya заедно. За да създадете чисти шевове, трябва да инсталирате специални пластмасови кръстове между съседните плочки. Два кръста от двете страни на плочките ще помогнат да се образуват идентични шевове по ширината. В същото време е необходимо непрекъснато да се наблюдава хоризонталността на покритието с помощта на ниво. Ако видите, че един продукт е потънал, трябва да се повдигне и да се добави разтвор. С изпъкнали плочки, трябва да премахнете излишното лепило отдолу на плочката.

Подреждане на топъл под

плочка

Полагане на плочки



Всеки, който предпочита да използва лоджията или балкона целогодишно, независимо от метеорологичните условия, често се чуди - как да направи топъл под на лоджията? Всъщност, работата за изолацията се извършва професионално, а микроклимата на помещението ще зависи от това. Днес има няколко метода за затопляне на пода:

  • инфрачервени филмови конструкции;
  • отоплителен кабел;
  • отоплителни рогозки.

В допълнение към използването на тези системи, за да се гарантира, че топлината не излиза навън, е необходимо да се монтира слой хидроизолация и изолация. Днес, за да изпълни единица етаж на балкона с ръцете си, производителят предлага достатъчно материали, които отговарят на всички изисквания на опазването на топло- и хидроизолация. Това е традиционната минерална вата на базата на базалтово влакно, стиропор плочи, тънки филмови материали като penofol, който е най-подходящ за изолация балкони поради тяхното ниско тегло и добра топло-спестяване функции.

Кабелна система

Кабелни отоплителни системи

Устройството на топъл под на лоджия

Кабелните нагреватели се използват със задължително наличие на цименто-пясъчна замазка, както и специален слой от хидроизолация и изолация. Кабелът е разположен на дълбочина най-малко 35 мм от горния слой на замазката. Идеалното покритие в този случай ще бъде плочки.

Важно! Като се има предвид теглото на замазката и самата плочка, си струва да се разгледа, преди да се реши да се подреди такъв етаж на балкона. На лоджията можете, тъй като плочата се поддържа от три страни. Балконната плоча има опора само от едната страна и натоварването с допълнителни паунда е малко вероятно да бъде подходящо.

Отоплителни рогозки

Те се намират директно в лепилото решение за монтаж на плочки. В такъв случай може да се използва изравняващ слой, бетонно покритие или старо керамично покритие като субстрат. Непосредствено след залепването на лепилната основа може да се използва подът.

Инфрачервени подови покрития

Инфрачервените подове се използват и за отопление на балкони и лоджии. Такива елементи затоплят подовата настилка на първо място, топлината от която се простира вече до стените и тавана. Техното предимство при инсталирането на долната база е, че преди всичко човекът загрява краката си и това е най-важният фактор за удобно състояние. Подобни подове могат да се комбинират с всякакъв тип настилка.

Полезни съвети

Топлата лоджия е бърза и лесна!

Монтаж на система за подово отопление

Преди да направите пода на балкона със собствените си ръце, обърнете внимание на няколко съвета:

  • Освободете стаята от неща, които са били съхранявани на балкона или лоджията;
  • отстранете старата замазка с помощта на малък длето и чук;
  • Определете сами за какво функционират балконът или лоджията;
  • ако бюджетът е ограничен, значи си струва да изберете линолеум;
  • За да оцените колко е нивото на земята, трябва да излеете малко количество вода върху пода. Ако се появят локви, това означава, че земята ще трябва да бъде изравнена;
  • затопляне на пода, не забравяйте за изолацията на стените и тавана, както и инсталирането на добри прозорци с двоен стъклопакет, тъй като много от тях излиза през тези повърхности.

заключение

Ако решите да направите балкона или лоджията си удобни, трябва да използвате един от описаните по-горе методи, преди да сте прочели препоръките на специалисти. Комбинацията от качествени материали, известни познания и умения в подреждането на балкона ще ви помогне да създадете удобен ъгъл за неприкосновеност и релаксация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Отопление на балконаОтопление на балкона
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Завършване на вътрешния балконЗавършване на вътрешния балкон
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
» » Павел на лоджия или балкон със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com