Устройството на пода върху дървени трупи

Дървеният под е здрав и топъл микроклимат във всеки дом. Е, какво ще гарантира дълголетието на пода? Само правилно изпълнена база. Независимо от новите технологии, които са се появили, устройството за секс на изоставането все още се използва с голям успех.

Преди да преминете към основните опции за изграждане на подова на дървени трупи, е необходимо да си припомните методите за изграждане на груб под. Така че има два начина:

Сухият под е монтиран много по-бързо от мокрия под и е разделен на няколко вида. Нека разгледаме по-отблизо всеки вид.

Сух под на трупи

Такъв етаж е да инсталирате изоставането на основата с спазването на стъпката. Пространството между самите изостатъци е изпълнено със специален нагревател. След това тези дъски са облицовани с дъски, които изпълняват функцията на довършителния под, или инсталират друг покрив покриващ върху тях.

Този универсален дизайн ви позволява да поставите всякакви покрития. Изграждането на "етажа">Изграждане на пода върху трупите има свои собствени характеристики, в зависимост от основата, на която са монтирани.

Като основа за грубия под на закъсненията се използват:

1. Заземяване

В този случай подовите заливи се монтират върху тухлени стълбове, прикрепени къмСух под с наземна основа малки основи, разположени на уплътнена почва. За целите на хидроизолацията рубероидните и дървените облицовки се поставят върху дървени стълбове, които са импрегнирани с антисептик.

Podsypka или изолация се извършва по стените и между закъсненията. Височината на подземния етаж е 150-200 мм. Степента на задържане зависи от дебелината им - колкото е по-дебела, толкова по-широка е стъпката. Ако дебелината:

  • 40 mm, стъпката на полагане е равна на 90 cm,
  • 50 мм - стъпката на полагане е 110 см,
  • 60 см - стъпката на полагане е 120-130 см.

След нагряването е необходимо да се използва антисептик в цялата област Грубият "под">груб слой и отдолу на дъските. И едва след това можете да отидете на устройство на дървени подове.

2. Покриване на стоманобетон

Смеси на стоманобетонни подовеДървените трупи са монтирани върху бетонна основа със специални антисептични подложки, изработени от фини влакнести плочи или на основата на изолационен слой пясък с шлака.

Дървените трупи се полагат на пода на дъската на стъпки от 50 до 60 см. При монтажа на плочките под формата на завършващ слой стъпката за подреждане е равна на максимум 30 см.

Чувалите се закрепват към пода с помощта на анкерни болтове или винтове с дюбели. В този случай е необходимо да се провери с равнището на равновесие на тяхното полагане.

3. Греди



Припокриването на дървесина, представено под формата на дървени греди, се нарича греди с правоъгълно напречно сечение и се използват за основата на груб под. На тези греди могат да се поставят дъски на дъските, но когато гредите се полагат на стъпки по-големи от 80 см, е необходимо да се инсталират допълнителни трупи. В същото време тези изоставания се монтират върху структурите на гредите и вече са монтирани настилки.

Регулируем груб под

Вместо замазки и замазки, предназначени за изравняване на пода, често се използва регулируем сух груб под. В същото време се отличават две технологии за нейното инсталиране:

  • На регулируеми закъснения на пода;
  • На регулируем шперплат за пода.

Обикновено тези технологии се използват за ремонт на пода в стари къщи, където неравна база и има разлика в надморската височина от повече от 15 см.

В случаите, Всички "за това как да направите бетонова подова настилка и монтирайте себе си">кога да направите твърда замазка и припокриването може да не издържи на това натоварване Регулируем "под на закъсненията">регулируеми подове.

Регулируеми закъснения

Това подреждане на подовите на дървените трупи се основава на факта, че дървените трупи не са монтирани върху основата, но са закрепени към стелажите, които са фиксирани към основата. С помощта на специален ключ болтовете се завъртат и трупите се настройват на желаната височина. Оказва се, че тези винтове се изпълняват с регулируема функция за настройване на нивото на пода.

Регулируем шперплат и неговата инсталация

Шпакловките са монтирани без дървени трупи. Шперплатът не е фиксиран към дъното на пода, Регулируема подова настилка от шперплатно за специализирани регулируеми болтове. Втулките с резба се монтират на листове от шперплат, а в крайна сметка излизат така, че подът на шперплата има "крака". С помощта на регулируеми крепежни елементи можете лесно да настроите необходимото ниво на пода.

За тази инсталация се използва шперплат устойчив на влага с дебелина 12 мм. Стандартните листове имат размери 1,5 мх 1,5 м. За да стане структурата по-твърда, шперплатът се монтира на два слоя.

Вторият слой трябва да бъде инсталиран след създаването на нивото на първия слой. Монтирането се припокрива и листовете се закрепват с винтове. След това се полага покритието.

Характеристики на инсталиране на пода върху изостава в гаража

Устройството на пода върху дървени трупи.Много хора се интересуват от въпроса дали е възможно да се направи сухо дърво покритие и груб под в гаража? Възможно е, но това покритие няма да продължи дълго, максимум 5 години.

Бързото износване на такъв под ще се случи по много причини. Така че той постоянно ще има контакт с вода и химически течности. Също така подът ще бъде редовно измит поради скъсания каучук на автомобила.

Освен това, той почти непрекъснато натиска значителна тежест на машината, което ще доведе до допълнително натоварване. И ако гараж пространство не се отоплява, а след това дървото в пода си много бързо влага и гниене.

Поради това е най-добре да използвате бетонен под за гараж. Този дизайн е по-издръжлив, издръжлив и твърд.

Но в случая, когато Дървеният "под на закъснение на предимствата и недостатъците">дървен под на трупи - това е единственото решение, тогава си струва да се запознаете подробно с инсталацията му. Подобен под е много по-лесен за инсталиране от бетонната структура.

Тук дървените трупи трябва да се монтират не върху тухли, а върху бетонна твърда основа, която поради теглото на машината не седи и прави подовете твърди и стабилни.

  • Преди да се закъснее, те трябва да бъдат изсушени и покрити с антисептично средство.
  • На основата на бетон трябва да се инсталира хидроизолационен слой.
  • Но най-напред да се определи на хидроизолация majachnye закъснение, следва стъпка 2 метра и след това да ги прикрепите към основата с дюбели с разстояние от 50 см. Човек трябва да се наблюдава тяхната правилна основа ниво инсталация.
  • Също така, междинните закъснения се подреждат и със стъпка от 40 см.
  • Между закъсненията трябва да заспи или да положите затоплящ слой под формата на минерална вата, експандирана глина и подобни материали.
  • Подовите дъски се закрепват към дървените трупи с помощта на гвоздеи или винтове и се поставят перпендикулярно на дървените трупи.

Важно! Много разработчици правят голяма грешка, като се отлагат на компактната земя. Най-напред те изсипват пясък или натрошен камък, след като завършат процеса на подгъване, той е покрит с хидроизолационен слой и рамката е монтирана отгоре на закъснението. В резултат на това изоставането в продължение на два сезона започва да се изгнира и да причини неизползваемостта на дървените подови настилки.

Съвети за полагане на пода върху изоставането

  • Най-добре е да стегнете остатъците, перпендикулярни на посоката на светлината, идваща от прозорците.
  • В стаите, където движението на хора е ясно проследено, трупите трябва да се поставят в прохода, така че дъските да се намират в помещенията.
  • Ако дървените трупи се монтират в подовите настилки, е необходимо да се поставят шумоизолиращи уплътнения и да се покрие шумоизолиращия слой в цялата площ на пода.
  • Разстоянието между закъсненията и стените трябва да е 2-3 cm широка.
  • при Полагане на "керамични плочки">монтаж на пода от керамични плочки между греди разстояние трябва да е малък, на стъпки от не повече от 30-40 см. Ако в бъдеще искате да положи плочки върху дървен под, първият на гредите трябва да инсталирате водоустойчив шперплат, и след това слой gipsovolokonnyh листове (гипсфазер съвет). След това керемидата е залепена върху GVL.
  • За увеличаване на твърдостта на основата на подовата настилка в случаите, когато инсталирането на ламиниран паркет се извършва на дървени трупи, на първо място трябва да се постави колони забавяния при спазване стъпки 75-100 см, а след това положена през тях закъсняват интервали при 75-100 см. Това води до структура ретикуларни , След като в резултат на дървена мрежа е инсталиран шперплат, и вече е поставен върху ламинат.
  • Поставете подовата на парче материали най-добре на регулируеми закъснения или регулируеми шперплат. В този случай повърхността ще бъде напълно плоска и твърда. Също така този етаж ще има добра вентилация, така че експлоатационният му живот ще бъде значително удължен.

След като се запознаете с всички изброени по-горе видове сухи груби подове на дървени трупи, възможно е лесно да изберете необходимата подова конструкция, в зависимост от вида на основата на лагера и материалите, от които е направено припокриването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Секс в страната със собствените си ръцеСекс в страната със собствените си ръце
Устройството на дървен под на схемата за изоставане, характеристики на строителството, експертни…Устройството на дървен под на схемата за изоставане, характеристики на строителството, експертни…
Как да направите дървени подове в частен домКак да направите дървени подове в частен дом
Устройство на груб подУстройство на груб под
Устройството на дървени подови нюанси на технологичния процесУстройството на дървени подови нюанси на технологичния процес
Етапи на изграждане на частна къща как да се направи етажЕтапи на изграждане на частна къща как да се направи етаж
Как правилно да направите пода на балкона със собствените си ръцеКак правилно да направите пода на балкона със собствените си ръце
Ремонт на подови настилкиРемонт на подови настилки
Закрепване на дървения материал към бетонен подЗакрепване на дървения материал към бетонен под
Дървеният под на изоставането е неговите предимства и недостатъциДървеният под на изоставането е неговите предимства и недостатъци
» » Устройството на пода върху дървени трупи
© 2021 BggeHat.com