Как правилно да направите пода на балкона със собствените си ръце

Етаж на балкона със собствените си ръце

Прикрепен към апартамента балкон - мечта на много градски жители. Днес това може да се осъществи, тъй като новите строителни материали и технологии позволяват качествени и краткосрочни проверки на такива строителни процеси. Но какво е балкон? Това е не много дебела стоманобетонна плоча, изпъкнала от фасадата на сградата, заобиколена от желязна конструкция по периметъра. Прибавянето на балкон трябва да се вземе предвид, защото подът в новата стая няма да отговаря на необходимите изисквания за живот. Така че, въпросът как да направите пода на балкона със собствените си ръце е много важен.

Защо се фокусирахме върху работата със собствените си ръце? Факт е, че балконът - стая е малка, и няма голяма нужда да се обадя на квалифициран майстор да построи етаж. Този процес не е много сложен, така че може да се направи без проблеми сами. Важно е да имате представа за строителните процеси, да работите с прости инструменти и да правите малки изчисления.

На първо място, нека да определим кой строителен процес се изпълнява най-добре. Има няколко варианта за построяване на етажа на балкона, който днес се използва навсякъде:

  • Изолирана бетонна основа под формата на замазка.
  • Дървени подове.
  • Топъл под, покрит със замазка или дървена конструкция.

Да кажеш, че някакъв вид е по-добър от друг, е невъзможно. Всичко зависи от финансовите ви възможности и от състоянието на основната сексуална основа. Ето защо е необходимо да се обмислят всички възможности и да се разбере технологията на тяхната ерекция.

Да започнем анализа от подготвителния процес, който се извършва независимо от избраната версия на структурата.

Подготовка на балконна плоча

Още преди да са монтирани прозорците и декоративните материали, покриващи парапета отвън, е необходимо да се прегледа плочата за техническото му състояние. Ясно е, че в новите сгради качеството на този елемент е извън съмнение. Но в сгради, построени преди 20-30 години, това трябва да се направи задължително. За какво да обърна специално внимание? Преди всичко, на пукнатини, особено вертикална, които могат да мигат цялата дебелина на плочата. Това е много опасен дефект, който трябва да бъде унищожен по кардинален начин.

Ако недостатъците не са толкова големи, те могат да бъдат отстранени чрез напълване на замазката. Ако те са достатъчно големи, понякога е необходимо да премахнете горния слой, да стигнете до подсилващата се рамка, да го разгледате и, ако е необходимо, дори да я промените. Това се случва рядко, така че рамката остава на мястото си, но добрата замазка с прилична дебелина тук е точно. Във всеки случай съединителят на печката не боли дори в новата къща, защото за да инсталирате пода е необходимо базата да е равна.

След изсъхване на изравняващия слой можете да продължите към остъкляването и обшивката на парапета отвън. Тогава стените на новата стая се затоплят. И едва след това можете да се справите с инсталирането на пода на балкона.

Изливане на бетонни подове

Минерална вата

Нагревател под дъската

Тази опция е най-често използвана на балкони, когато става дума за извършване на самата работа. В края на краищата, не всеки може да построи дървена конструкция на пода, а всеки може да излее една замазка. Освен това на пазара днес има сухо готово решение, което поддържа качествените характеристики на сексуалната база. Така че не е необходимо да се комбинират компонентите на разтвора в определени пропорции. За вас производителят се е сетил за всичко. Единственото нещо, което трябва да направите, е да смесите сухата смес с вода според указанията на опаковката на материала.

Балконът е с малка дебелина. Така че не е възможно да се говори за високите топлоизолационни свойства на този елемент, което означава, че той трябва да бъде изолиран. Най-добрият топлоизолационен материал за създаване на бетонна замазка ще бъде разширената глина. Той е лек, свободно течащ топлоизолатор, който има отлични качествени характеристики.

Балкон - стаята е малка, така че е безполезно да се разчупи парцелът. Но по периметъра е по-добре да полагате дървени прътове или метални профили. Те ще определят нивото или височината на запълването. Преди да ги инсталирате, трябва да поставите хидроизолационен материал върху основата на плочата, който може да бъде обикновен полиетиленов филм с дебелина 200 микрона. За да се положи това е необходимо, така че неговите ръбове на 10 см са били затворени от стени на помещение и са над ниво на запълване на експандирана глина и пълнене на разклонител.

Сега е възможно да заспите глина и да го нагласите по нивото на профилите. Това може да се превърне в правило. Последният етап е запълване на замазката. Опитайте се незабавно да запълните пода, без да напускате следващия ден. Както показва практиката, ще имате време, защото повърхността не е толкова голяма. След това стаята ще трябва да се остави за няколко дни, така че замазката да се изсуши добре. След това може да бъде завършена с покритие. Тя може да бъде линолеум, ламинат, полимер или керамични плочки и така нататък.



Между другото, ако искате да използвате отоплителната система "топъл под" на балкона, тогава ще трябва леко да променяте технологията на подреждане. За тази цел върху разширената глина се поставя укрепваща мрежа и се излива замазка с малка дебелина. Когато последният изсъхне, можете да инсталирате топъл под, а след това да излеете още един слой разтвор на замазка. Разбира се, тази опция е по-сложна и отнема много време, но веднага решавате няколко проблема, едната от които е отопление на балкона.

Устройството на дървен под

Премахване на старата замазка

Демонтиране на стария етаж

Дървеният под на балкона е конструкция, която често се случва. Мнозина смятат, че тази опция е най-добрата. Няма да отречем, но на някои позиции е възможно и да се спорим. Например, изграждането на отоплителна система с този вариант е проблематично. Майсторите уверяват, че няма нищо сложно в този процес на редактиране, но не всеки в света може да се справи с инсталирането на структурата на изоставането и устройството на дървения под. Във всеки случай, като такова изпълнение, човек не винаги може да бъде сигурен за всичките 100.

Такъв вариант обаче съществува, затова е необходимо да го разгледаме. Предполагаме, че балконският бетонен плот вече е изравнен и върху него е положен хидроизолационен слой. Сега трябва да инсталирате дневниците. Обикновено за тази употреба дървени пръти на височина от 70 мм, които трябва да бъдат третирани с антисептичен разтвор. Щандовете за рязане трябва да бъдат успоредни на стената на сградата. Обикновено изоставането е три - две в краищата и един в средата. Монтирайте ги до бетонната плоча, за която са необходими самостоятелни разфасовки с дължина 70 мм. И самобръчковият винт трябва да бъде потопен в тялото на лагера за почти половин до два сантиметра.

Моля, обърнете внимание! Дървените трупи трябва да бъдат инсталирани в една хоризонтална равнина и точно паралелно един на друг.

Сега можете да провеждате изолация на пода. В този случай можете да използвате различни топлоизолационни материали - експандирана глина, минерална вата, полистирол, стъклена вата и т.н. Те трябва да бъдат поставени в междуличностното пространство, но не до края на горния край на структурата на изоставането. Експертите препоръчват оставяйки малка разлика, която ще играе ролята на вентилация. След това се поставя друг слой от полиетиленово фолио върху изоставането на изолацията от проникването на водата по време на мокрото почистване на пода. Укрепете този материал с метални скоби, като използвате телбод директно към изоставанията.

Потапя се на балкона

Бетонова замазка

И последният етап е подова настилка от дървена обшивка. Между другото, тя може да бъде не само секс дъски дъски, но и обикновени листове от шперплат. Последните често се използват, ако подът на балкона е планиран да бъде покрит с ламинат, полимерни плочки и други довършителни материали. Но дъската е най-красивото подово покритие, което не изисква по-нататъшно завършване. Тя може да бъде боядисана или боядисана върху нея. И ако дъската е покрита с килим, а след това отчасти, е възможно да се реши въпросът за затопляне и отопление.

Много от тях не знаят как правилно да поставят дъските на трупи. Тук няма нищо сложно. Първата дъска с разстояние от 1 сантиметър се поставя близо до стената и се фиксира с винтове в жлеба. След това до него има рейк малко повече от ширината на самия борд. Железопътната релса трябва да бъде закрепена към лагерите чрез самобръчкови винтове. След това, вторият панел се полага на първия панел и се свързва с него чрез приспособление за вдлъбнатина. След това между втората дъска и шкафа се затварят 2 или 3 клинове, които плътно притискат дъските един към друг. Същото се прави и с останалите елементи. Последното докосване е монтирането и фиксирането на первази.

Изолиран балкон

Невъзможно е да се заобиколи дадената технология на устройството на пода на балкон, тъй като днес се смята за най-прогресивната. Нейната същност се крие във факта, че плочата отгоре е покрита със специални топлоизолационни плочи от екструдирана полистиролова пяна. Това е гъст и много издръжлив материал, който не се страхува от висока влажност. Поради това не се използват допълнителни защитни материали при използването му.

Подравнете повърхността на основата, която все още имате, но иначе това е много прост процес. Необходимо е да се обърне внимание само на някои нюанси:

Завършване с плочки

Независимо от времето на годината, вашият балкон е преди всичко място за почивка

  • Първо, плочите на изолацията трябва да бъдат опаковани в унисон. Ако площта на балкона не е толкова голяма, след това го подредете в ред.
  • На второ място, материалът се фиксира със специални винтове. Това са крепежни елементи, които приличат на гъбички. За тяхното монтиране е необходимо да се пробият два проходни отвора в плочи от експандиран полистирол. Чрез тях се правят дупки в балковата плоча, в тях се вкарват дюбели, а плочите се фиксират с винтове.
  • На трето място, пролуките между плочите, както и плочите и стените са изпълнени с монтажна пяна.
  • Четвърто, може да се ходи на нагревателя, без да се страхува, че ще продаде или ще се огъне.
  • На пето място, някои от разтеглените полистиренови пластини са залепени от едната страна с покрит с фолио алуминиев слой. Този слой трябва да гледа към тавана, когато полага материала.

Какво следва? Тук отново има две опции - подова настилка и дървена конструкция. Първата се използва по-често, тъй като пенополистиролният нагревател сигурно издържа на натоварване. И също така не се страхува от влажност. Единственото нещо, което трябва да се направи, е да положите подсилен синтетичен отвор върху топлоизолатора. Силата на такъв етаж няма да се съмнява.

Заключение по темата

Както виждате, процесът на построяване на пода на балкона не е толкова сложен, колкото изглежда на пръв поглед. И ако решите, че правите всичко сами, веднага изберете основния материал за този процес. Това до голяма степен зависи от сложността на инсталацията. Помислете и за такъв момент, че различните технологии се различават един от друг не само по сложността на изпълнението, но и по време. Например, с дъска трябва да изчакате, докато изсъхне.

За някой, който не разбира всичко от нашата статия, подготвихме видео - можете да го намерите на една и съща страница.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Завършване на вътрешния балконЗавършване на вътрешния балкон
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Подреждане на балкони и лоджииПодреждане на балкони и лоджии
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
» » Как правилно да направите пода на балкона със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com