Етапи на изграждане на частна къща как да се направи етаж

Как да направите пода със собствените си ръце

Изграждането на частна къща е сложен, многоетапен процес, който отнема много време. И ако не сте професионалист, е малко вероятно да успеете да го направите сами. В крайна сметка, без специални познания, тук е абсолютно необходимо. Но някои етапи могат да бъдат извършени сами. Например подовете на устройството. Няма да кажем, че това е просто, но е възможно. Затова нека анализираме как да направите пода с вашите ръце в частна къща.

Има три дизайна на подовата база, върху която ще бъде положен завършващия материал:

  • Над бетонната плоча.
  • Чрез припокриване на греди.
  • Бетонният под на земята.

Етаж на плочата

Всъщност стоманобетонната кухина е вече готов под. Намира се в сутерена на мазето или по стените на сградата, която се излива в подсилващия се скелет. Оказва се, че една малка, но здрава основа точно на стените.

Такава плоча, произведена в завода, минава през няколко етапа на контрол, така че неговите характеристики на якост отговарят на всички необходими стандарти. Но равномерността на повърхността оставя много да се желае. Но това няма значение, тъй като такъв конкретен под е подложен на допълнителна обработка, затопляне и довършителни работи. Така че равномерността на повърхността в крайна сметка ще има максималните параметри.

Според строителната технология инсталирането на плочата е най-бързият процес. За да направите това, имате нужда от кран, който след няколко минути ще монтира този стоманобетонен продукт навсякъде в сградата. Но това устройство не свършва с пода.

Какво друго трябва да направя с плочата?

Първо, е необходимо да се запечатат ставите между плочите. За да направите това, те се изсипват с конкретен разтвор. За да се предотврати изтичането на фугата, в долната му страна е монтиран кофраж. Това може да бъде обикновен съвет, който се поддържа отдолу от щанд или поддръжка. Същата дъска може да бъде изтеглена по тел по дъното на плочата, като се фиксира върху тръба или друг метален профил, разположен в горната част на дъската през съединението.

На второ място, подът е покрит с хидроизолационен материал. Обърнете внимание, че многослойното подреждане трябва да отговаря на определени изисквания:

  • Всички ленти са напечатани с диаметър до 15 сантиметра.
  • За да се запечати напълно слоят, краищата на материала се запечатват със самозалепваща лента, например с конструктивна лента.
  • Хидроизолационният слой се нанася върху стените до нивото на полагане на довършителните подови покрития.

Трето, ако искате етажът да отговаря на изискванията за комфортен живот, то на първия етаж на сградата трябва да е изолиран. Вярно е, че днес много експерти смятат, че етажът на всеки етаж трябва да бъде изолиран. Затова поставяме топлоизолационния материал.

Съвременният пазар предлага огромен избор на изолация, така че няма да е трудно да намерите нещо, което е точно за вашия пол. На пазара има и традиционни евтини материали и новости, притежаващи отлични качества и свойства. Най-често подът е покрит с експандирана глина или подредени плоскости от екструдирана полистиролова пяна. Производителите на минерална вата започнаха да произвеждат плътни продукти в рогозки, които не са по-лоши в изпълнение на глина или пяна.

Четвърто, е инсталиран друг слой хидроизолация. Използвайте същия материал, както в първия слой, със същата технология.

На пето място, замазката се излива или инсталира. За това малко повече.

Характеристики на замазката

Завийте къщата с ръцете си

Как да направите подова настилка

Има три типа замазки:

  1. Обикновено мокър на базата на цименто-пясъчен разтвор.
  2. Полусухи от готови строителни смеси.
  3. Изсушете на основата на силни керемиди - шперплат, гипсокартон, ПДЧ.

Всички варианти се използват еднакво често и за избора на избор е необходимо да отделите необходимото време, за да се срещнете. Ако е здраво, най-добрият вариант е сухата замазка. Ако има достатъчно време, можете да вземете всякакъв друг вид.

Моля, обърнете внимание! За да се увеличи здравината на мокра или полусуха замазка в тялото й, е необходимо да поставите подсилена клетка от метални фитинги или тел. Тук е важно рамката да е в тялото на замазката, а не на нейната граница.



Трудността на полагането на слоя за замазка е, че той трябва да бъде точно позициониран и издигнат в една хоризонтална равнина. Ако не знаете някои от нюансите, тогава грешката може да е много голяма. Затова ви съветваме да се запознаете с статиите на нашия уебсайт, където са дадени стъпка по стъпка инструкции за запълване или монтиране на подова настилка на пода.

Това е схемата на конструкцията на пода върху бетонна плоча. Много частни предприемачи, които са опитали различни методи за подреждане на пода, казват, че тази опция е най-лесната и най-удобна. И няма значение коя подова замазка ще се използва за изравняване на повърхността на плочата.

Етаж върху гредите на пода

Тази опция не е необичайна при строителните обекти в частното жилищно строителство. Но да се изгради такъв дизайн не е от всеки. На първо място, тъй като подът върху гредите може да бъде направен само чрез инсталиране на допълнителни елементи под формата на дневник. Не е възможно половата база да се различава по различен начин. И най-важното е, че тези забавяния ще трябва да бъдат поставени, за да се постигне равномерна повърхност.

Обмислете схемата за извършване на такава работа. Обикновено се използват греди на припокриващи се дървени греди от голямата секция. Възможно е да се използват метални профили и бетонни греди, но и двата варианта са скъпи, в допълнение, изоставането на конструкцията до метала и бетона е много по-трудно. Ето защо, дървени греди - най-добрият вариант. Те са разположени в сутерена част на фондацията с задължителна облицовка на хидроизолационен материал - парче покривен материал или покривен филц. Не е необходимо да се изравняват дървени греди в равнина и това е неудобно, защото тежестта на всеки елемент е доста голяма. Подът се изравнява със закъснения.

На гредите има закъснения. Тя може да бъде един и същ дървен лъч от малки сечения или дъски, поставени върху задника. Закрепването на дървото към гредите се извършва или чрез винтове или чрез специални метални ъгли. Вторият вариант се използва по-често, защото е по-надежден. Но това не е всичко. Металните фиксиращи ъгли ви позволяват да повдигнете или намалите изоставането, като по този начин опростете процеса на изравняване на пода.

Как да подредите пода на трупи

Чувалите са дървени греди, към които е прикрепен материалът за пода

Подреждане на пода върху дървени трупи

Схемата за подравняване е съвсем проста. Първо, в една равнина и точно хоризонтално, на противоположните страни на стените са изложени два изоставания. Напомняме ви, че това може да се направи с помощта на монтажни метални ъгли. Но под изоставането ви все още трябва да инсталирате подложките - дървени, пластмасови или метални.

Гладкостта на всяко закъснение задължително се проверява от нивото на сградата. И за да се определи местоположението на две закъснения в една равнина, те се фиксират с правило или с дълъг рейк и се проверяват за хоризонталност. Сега между лагерите 3-4 реда струни се опъват, така че те да не се изплъзват и междинните елементи на конструкцията се излагат върху тях.

Моля, обърнете внимание! Височината на дървото се избира на нулево ниво, което преди това се прилага върху стените под формата на контур по периметъра на помещението.

floorboarding

Обикновено подът е направен от дъски. Това е традиционен вариант, който има няколко предимства:

  • Дървеният под е лесно изолиран. За да направите това, по долните ръбове на дървения материал се надраскват надлъжните релси, по които се монтира груб под. След това се полага парната бариера, а върху нея - нагревателят, който е покрит с хидроизолационен материал, например с полиетиленов филм.
  • В този дизайн можете да изградите комуникационни системи и мрежи.
  • Възможно е да се монтира отоплителна система "топъл под".

Подът на дъските е красиво и топло покритие, което не е задължително украсено с други довършителни материали. Можете просто да го боядисвате или да нанесете безцветен лак, който подчертава само красотата на естествения компонент на подовата настилка.

Други подови варианти за греди

Полагане на подовата дъска

Етажните етажи на първия етаж могат да се подреждат на постове

Понякога гредите не се използват като опора за изоставането. Самата структура на забавяне е подкрепата за гениталната база. Ако къщата е малка, тогава трупите се поставят директно върху основата и това е достатъчно, за да издържи тежки товари. Ако стаята има приличен размер, тогава за закъсненията ще трябва да инсталирате допълнителни междинни подпори под формата на колони. Те могат да бъдат изработени от тухли, камък, бетон или готови продукти - стоманобетонни стълбове, метални тръби и други метални профили. Изберете най-лесния и най-евтиният вариант, например тухли.

Обърнете внимание на няколко много важни точки:

  1. Подпорните стълбове трябва да са разположени на такова разстояние една от друга, така че товарите по трупите да са разпределени равномерно - достатъчно е 40-50 сантиметра. Въпреки че всичко ще зависи от напречното сечение на използваното закъснение. Колкото по-голям е, толкова по-малко вероятно е да се инсталират опори. Разстоянието между тях може да достигне до 80 сантиметра.
  2. Горната равнина на колоните трябва да бъде хоризонтална и в същата равнина.
  3. Под всяка подкрепа е задължително излята малка основа.
  4. Хидроизолационният материал се поставя в горната равнина на всяка колона.

Етаж на земята

Етаж в къщата на земята

Устройството на пода в частната къща

Тази опция за изграждане на етаж в частна къща може да се разглежда като подмножество на инсталацията на плочата, защото резултатът е конкретна основа. Но самата работа е много различна от първата версия. Те са по-трудоемки, използват голям брой различни строителни материали, освен това самата конструкция на подовата основа е многопластов пай.

Работите се извършват съгласно следната схема:

  1. Първо, меката почва се отстранява до дълбочина до половин метър. Дъното на изкопните работи трябва да бъде потъпквано, а пясък и натрошен камък попадат върху него. Тези два материала могат да бъдат заменени с чакъл. Обърнете внимание, че всеки слой запълване е задължително потънал, а пясъкът може да бъде напоен.
  2. Полага се хидроизолационният материал. Технологията е същата като в други процеси.
  3. Клейдит или перлит се добавят като нагревател.
  4. Подсилващата рамка е направена от заварена метална мрежа. Важно е рамката да е в тялото на замазката, така че да я издигнете над нивото на положените материали.
  5. Разточва се бетоновият разтвор, който впоследствие ще бъде основата на пода. Необходимо е да се обърне специално внимание на наливането на хоросан, защото равномерният и трайният под е гаранция за качеството на цялата основа. На този етаж ще бъде възможно незабавно да поставите покритието или да инсталирате изоставена конструкция. Между другото, топъл подът също е идеално монтиран върху него.

Заключение по темата

Така че, разбрахме как да направим думата. В нашия случай бяха разгледани вариантите за изграждане на фондация без довършителни процеси. В края на краищата за тези произведения са най-големите въпроси на частните предприемачи. Защото, на първо място, не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. И второ, да завършим пода с всякакви подови настилки е много по-лесно. Затова изберете опцията за ерекция, вземете предвид нашите препоръки и отидете на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е подът на устройството на технологията за обработка на земятаКакво е подът на устройството на технологията за обработка на земята
Ние разглобяваме устройството на подови настилки и технологии за тяхното изгражданеНие разглобяваме устройството на подови настилки и технологии за тяхното изграждане
Инструкции за домашни майстори как правилно да запълват етажаИнструкции за домашни майстори как правилно да запълват етажа
Какви са половете и от какъв материал се изграждат?Какви са половете и от какъв материал се изграждат?
Как да построите къщи с приземен етаж?Как да построите къщи с приземен етаж?
Подреждане на основата на мазета със собствени ръцеПодреждане на основата на мазета със собствени ръце
Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръцеНие изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
Самостоятелна подова настилка в частен домСамостоятелна подова настилка в частен дом
Ниско строителство строителство как да се направи етаж в частна къщаНиско строителство строителство как да се направи етаж в частна къща
Затопляне на пода в частна къща за преглед на материали и технологииЗатопляне на пода в частна къща за преглед на материали и технологии
» » Етапи на изграждане на частна къща как да се направи етаж
© 2021 BggeHat.com