Какво е подът на устройството на технологията за обработка на земята

Монтиране на пода на земята

Когато строителството на частна къща повдига въпроса за построяването на етажа, не всеки разбира своята същност. Обикновено този процес е разделен на категории, където основата се основава на една или друга основа. За по-голяма яснота даваме пример. В градските апартаменти това е бетонна плоча на припокриване. Често се използва и в изграждането на частни къщи. Но в последния се прилагат и други методи за издигане на пода - по дължината на гредите на пода, в ролята на които обикновено се намират трупи или греди на голяма секция или на земята. Интересуваме се от последната възможност, а именно инсталирането на пода на земята.

Последователността на технологията се определя от материала за издигане на пода. Тя може да бъде бетонна или дървена основа. Оттук и разликата в подхода към инсталационния процес. Нека разгледаме всяка опция поотделно, защото това са напълно различни строителни процеси.

Бетонният под на земята

Обикновено този начин на изработване на пода се използва в частни къщи с фундамент на лентата, където мазето не се издига много над нивото на земята. Но в този случай почвата трябва да е силна и гъста, а върху подвижните и мокри почви тази технология да не се използва. Освен това основният критерий за избора на тази конкретна технология е нивото на потока на подпочвените води. Колкото по-ниско е, толкова по-добре.

Моля, обърнете внимание! Бетонният под на земята започва да се издига едва след като стените се повдигнат и покривът е затворен.

Конструкцията на бетонен под е многопластов пай, състоящ се от различни строителни материали:

  • Долният слой е пясъчен. Полага се с дебелина от 15-25 сантиметра и задължително се набива.
  • Следващият слой е натрошен камък. Това е втвърдяваща възглавница, която най-добре е покрита с битум. Понякога натрошеният камък се заменя с разширена глина, като по този начин се постига повишаване на нивото на топлоизолация. Но имайте предвид, че използването на експандирана глина в влажни почви не се препоръчва. Тя незабавно започва да абсорбира влагата, което оказва неблагоприятно въздействие върху техническите характеристики на пода.
  • Следващият слой е циментова замазка с дебелина до 8 сантиметра. Излива се върху развалини без междинни слоеве. Между другото, първите два слоя - пясъчен и натрошен камък - представляват преграда, която предпазва бетонния под да прониква до дъното на влагата по капилярен метод. Битумът само помага в това. След изсъхване на замазката се покрива с два слоя полиетиленово фолио. Слоевете се поместват кръстосано. Това е добра хидроизолация на пода на земята, но имайте предвид необходимостта да се гарантира херметичността на всички стави на филма в повърхностните води по време на периода на високо положение не работи на пода. Това е много важен въпрос, така че да вземете под внимание това.

Сега можете да направите изолация. За да направите това, използвайте доста широка гама топлоизолационни материали, които изобилстват в съвременния строителен пазар. Да се ​​изброят всички от тях няма смисъл. Най-често в този процес се използва глина. Този материал е най-подходящ за изграждане на сексуални бази, защото е насипен като всички други, използвани в тази технология.

Устройството на фарове за бетониране на пода

Бетонни подове на пода в частно жилищно строителство

Върху нагревателя е монтирана рамка за армиране, изработена от метална армировка или тел. Тя може да бъде поръчана или сглобена ръчно, използвайки свързващ проводник за закрепване на елементите. Сега можете да напълните чистата замазка. Моля, имайте предвид, че бронираната рамка трябва да бъде вградена в замазката - само тогава тя ще бъде здрава и надеждна. И още нещо. Горният груб слой трябва да се нанася върху маяци, в ролята на които се използват метални профили или дървени ламели. Последните трябва да се третират с използвано техническо масло преди да се налива бетоновият разтвор. След като горният слой се изсуши, маяците се отстраняват и местата за тяхното инсталиране се запечатват със същия разтвор от бетон.

Ако вместо разширена глина като нагревател се използва друг порест материал, той трябва да бъде водоустойчив, преди да се монтира рамката за подсилване и да се налива замазката. Обикновено се използва полиетиленово фолио или друг мембранен материал.

Полезни съвети

  1. Преди инсталацията почвата е изравнена. По този начин можете точно да изчислите размера на бъдещата работа. Повърхността на почвата трябва да бъде уплътнена, за която се използват специални машини.
  2. Черната замазка е изработена от чист бетон, където непременно се добавя натрошен камък, а не чакъл. За мярката на равномерност в този слой не си струва да се правят високи изисквания. Но дебелината му трябва да бъде най-малко 40 милиметра. Между другото, разликата от 4 милиметра е норма.
  3. Като парна бариера е по-добре да се използват полимер-битумни мембрани.
  4. Размерите на подсилващата клетка зависят от очакваното натоварване на пода. Ако те не са много големи, тогава можете да използвате пътна подсилваща мрежа. Ако товарите трябва да са прилични, тогава трябва да инсталирате решетка с армировка с диаметър най-малко 8 милиметра.
  5. След като крайната замазка се изсуши добре, тя трябва да бъде обработена със специални защитни разтвори върху полимерна основа. Можете да използвате сексуални праймери.
  6. Опитайте се да проверите всеки поставен слой за хоризонталност.
  7. Ако почвата върху индикатора за влага ви предизвиква съмнение, тогава има една опция, която ще увеличи защитните свойства на основата на земята. За да направите това, положи върху него дебел слой от глина и овлажнява, удря. Това абсолютно гарантира, че влагата не изтича през такава ключалка. След това можете да заспите пясък и чакъл.

Резултатът от всички изброени строителни операции ще бъде трайно и трайно покритие, което ще ви издържи от десетилетия. Освен това, на всяко бетоново подово отопление е възможно да се полагат всички довършителни подови настилки.

Дървен под на земята

Дървен под на трупи

Как да направите десния дървен под

Тази технология за изграждане на секс е по-сложна, тъй като изисква "смесени" строителни материали - от дърво до цимент. Обикновено такъв вариант е разделен на два вида. Първата, която се използва за изграждане на подове в малки помещения, е изоставена конструкция, основана на фундамент. Втората - една и съща структура на забавяне, която разчита не само на основата, но и на междинните стълбове на подпората.

Помислете за втория тип като най-сложен. За това, както в случая на бетонен под, наземната основа трябва да бъде подготвена - уплътнена и изравнена.

Сега е необходимо да се определят местата, където ще бъдат издигнати трупите. Тоест, маркиране. Какви показатели ще се изискват за това? На първо място, дебелината на използваните плочки. Колкото по-дебел е борда, толкова по-малка е разстоянието между закъсненията. Обикновено в частна къща се използват дъски с дебелина 50 мм, така че разстоянието между дървените трупи може да варира от 70 до 1,0 м. Но разстоянието между стълбовете в един ред може да достигне до 1,2 метра. Чрез тези размери е възможно да се изготви точно схема за подреждане на опорите, чиито места се поставят върху земята с тебешир. Някои майстори стрижат нишката.



Сега е необходимо да се подготвят малки вдлъбнатини за колоните, които ще играят ролята на фундаментна яма под основата на всяка подпора. Дълбочината на ямата зависи от качеството на почвата - ако е мека и подвижна, тогава тя трябва да бъде 45 сантиметра. В такава яма обикновено се изсипват развалини като възглавница, втвърдяващо дъното. Ако почвата е силна и гъста, ще са достатъчни 15-20 сантиметра, освен това в такава яма не е необходимо да се налива нищо.

Всичко е готово и можете да излеете бетон. Обърнете внимание на три нюанса:

  • Така че циментното мляко не влиза в почвата и не отслабва здравината на основата, е необходимо да се постави полиетиленово фолио върху дъното на ямата.
  • Самата фондация над земята трябва леко да се издига - около 5 сантиметра. Затова инсталирайте малък кофраж.
  • Не можете да използвате постно бетон, за да попълните основата. В края на краищата, подът е издигнат от векове, затова силата му е висока.

И не забравяйте да поставите подсилена рамка в мазето. След като излеете бетона, изчакайте няколко дни, за да може свързващото вещество да изсъхне напълно.

Хидроизолация на основи и конструкция на подпори

Изграждане на къща

Подова хидроизолация на подове

Обикновено колоните се издигат от тухли M100. За да започнете полагане, е необходимо да поставите един слой покривен материал върху основата. Ако изведнъж си мислехте, че това не е достатъчно, увеличете броя му на две. Сега можете да вдигнете зидарията. Размерът на опората може да бъде различен - това означава напречното сечение на колоната, но ширината не трябва да бъде по-малка от една тухла.

Тук е важно последният тухлен ред да е хоризонтално хоризонтално и не е необходимо тази повърхност да се изравнява. Когато всички опори са готови, трябва да ги покриете с хидроизолационен материал. И понякога за увеличаване на звуковата изолация над хидроизолация е положена звукоизолирана плоча. Сега, със сигурност, всичко е готово за изграждане на изоставена конструкция и за полагане на дъската.

Монтиране на дневника

Разбира се, изграждането на тухлени подпори няма да позволи в даден момент да се гарантира, че всички горни повърхности на колоните са точно в същата равнина хоризонтално. Така че, ще е необходимо да се извърши подравняване на изоставането отделно и в комплекс с всички останали. За да направите това, е необходимо да се оборудват нивото на сградата и облицовката. Този процес не е прост, затова ще дадем един полезен съвет за това колко бързо можете да го направите сами.

На първо място, поставете две закъснения, разположени от противоположните страни на противоположните стени. Това е най-лекото нещо, което трябва да направите. След това между тях издърпайте 3 или 4 здрави нишки, така че да не изплюват. И сега строго на нишките подреждат междинните елементи.

Обърнете внимание, че местата на трупите, които са в контакт с основата и подпорите, трябва да бъдат добре водоустойчиви. За тази цел можете да използвате всякакви ролкови или течни хидроизолационни материали. Обикновено се използва общ ruberoid.

Сега на въпроса как са изоставени фиксираните към подпорите. Има няколко опции:

  • Има метод на стария дядо, когато закъснението е заплетено с тухли.
  • Метод номер две - го оправи само по краищата на основата на къщата.
  • Третият вариант - използвайте специални крепежни елементи от метален профил под формата на ъгъл или буквата "P", които сами са прикрепени към основата на къщата и към подпорите. Ако краищата на гредите се поставят върху горната част на бара надлъжен наклон на дървена къща, то е възможно да се използват конвенционални скрепителни винтове дълго, че изоставането е бил прикрепен към дъската.

Топлоизолация на подови и подови дъски

Професионален ремонт

Топлоизолация на пода

Изолирани подове - днес е нормално, така че този въпрос не може да бъде избегнат. За затопляне по долните краища на изоставането се удари лента за плочки, върху която се полагат дъски от грубия под. Тук можете да нанесете материала, който се използва, или парчета от всеки плосък строителен материал - шперплат, велпапе и други. След това нагревателят се полага върху грубия под. Можете да вземете всички, но всичко зависи от финансите, които харчите.

Моля, обърнете внимание! Между нагревателя и горния край на дървото, оставете малка пролука от 2,0-4,0 сантиметра над цялата площ. Това ще бъде вентилация, която ще увеличи живота на сградата в продължение на много години.

Изолацията е поставена, възможно е покриването на структурата на лагера с водоустойчив валяк. Това се прави, за да се сведе до минимум пропускателната способност на довършителния под, ако се почиства чрез мокър метод. В крайна сметка, някои топлоизолационни материали, например, минерална вата, пяна и други, бързо губят своите свойства под влияние на влага. Така че защитата не го поставя.

И последният етап е настилката на довършителния етаж. Тя може да бъде изработена от листове или шперплат, OSB или ПДЧ. Така че има опции. По този начин можете да уредите топла дървена подова настилка.

Заключение по темата

Както можете да видите, има опции за изграждане на подове в частна къща, които не изискват сложни строителни процеси със скъпи елементи под формата на плочи или греди. Подът на земята е доста надеждна структура, която може да бъде експлоатирана в продължение на много години, без да е известна бичът.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите дървени подове в частен домКак да направите дървени подове в частен дом
Как да направите пода в къщатаКак да направите пода в къщата
Устройството на дървени подови нюанси на технологичния процесУстройството на дървени подови нюанси на технологичния процес
Етапи на изграждане на частна къща как да се направи етажЕтапи на изграждане на частна къща как да се направи етаж
Технология на процеса на подовата настилка в къщатаТехнология на процеса на подовата настилка в къщата
Бетонът и дървеният под на земята характеристики на технологията и начините за полаганеБетонът и дървеният под на земята характеристики на технологията и начините за полагане
Всичко за подовия лагВсичко за подовия лаг
Как да поставите дървен подКак да поставите дървен под
Как да направите подове в дървена къщаКак да направите подове в дървена къща
Затопляне на пода в частна къща за преглед на материали и технологииЗатопляне на пода в частна къща за преглед на материали и технологии
» » Какво е подът на устройството на технологията за обработка на земята
© 2021 BggeHat.com