Всичко за подовия лаг

Подови дъски

Въпреки факта, че дървените подови настилки имат по-кратък период на експлоатация и са подложени на негативно въздействие от различни фактори, много от тях предпочитат. В крайна сметка те имат леко тегло, приемлива цена и екологична чистота. Дървесината на пода е една от най-популярните опции в извънградското строителство. Основата на цялата тази конструкция е подовото закъснение, което също е направено от дърво. Въпреки че днес някои производители предлагат закъснения от полимерни материали, които в много отношения надхвърлят дървените.

Защо лагичните подови конструкции са толкова популярни?

Причини за популярността на изоставащите структури

Те имат редица предимства:

  • Този дизайн има отлични топлоизолационни свойства. Между другото, под него е възможно да се положи допълнителен топлоизолационен материал.
  • Цена на разположение на решетката и минимални разходи за нея.
  • Натоварването, което действа върху основата, гредите или бетонната плоча, е минимално. В същото време под дървения под се образува свободно пространство, което може да се използва за полагане на комуникационни мрежи.
  • Способността да се повдига равнината на пода до всяко ниво. Понякога дизайнерите, използващи това, създават многоетажни етажи.
  • Скоростта на инсталационния процес, в сравнение с монтажа на циментово-пясъчна замазка, където трябва да изчакате да изсъхне. Освен това можете сами да извършите инсталацията, като по този начин спестявате прилична сума от семейния бюджет.
  • Благодарение на дървения под е възможно да се създаде определен микроклимат на закрито.

С подовете, инсталирани на изоставането, можете да избегнете големите разходи за пари и време, свързани с процеса на изравняване. В крайна сметка този самият дизайн изпълнява изравняващи функции. Плътност под дъното на плота е един вид вентилационен канал, който гарантира дългосрочно функциониране на конструкцията. Но експертите все пак препоръчват обработката на дървесни материали с антисептични съединения.

Конструктивни и технически характеристики

Веднага направете резервация, която лежа на пода на изоставането може да бъде без значение каква е основата в дома ви. Това може да бъде обща основа, гредите се припокриват или бетонна плоча. Дизайнът във всички варианти е приблизително еднакъв с малки отклонения, които се отнасят предимно за фиксирането на трупите.

Ако говорим за това, кои са изоставанията и от какво са направени, те са напречни греди, върху които е монтиран дървен слой. Понастоящем най-популярни са трупи от дърво или пластмаса. По-рядко - от метални или бетонови изделия. Дървените елементи се избират поради ниската им цена и полимерната - поради бързината на инсталационния процес и лесната инсталация.

Моля, обърнете внимание! Ако по някаква причина не можете да закупите дървена греда за трупи, можете да използвате двойни дъски като този елемент. Те обикновено се поставят на ръба. По силата на свойствата си, двойното дъно не е по-ниско от лентата, а ако вземате дъски с голямо напречно сечение, качеството им значително се увеличава.

Подова настилка

Започване на работа

Преди крайградските разработчици винаги съществува въпросът за силата на забавящата структура. Как да избера правилния диалогов прозорец за дневници? Експертите казват, че за да направите това, трябва да вземете предвид няколко фактора, свързани с изграждането на пода като цяло. Тук е необходимо да се вземе предвид разстоянието и по този начин размерите на площта на помещението, дебелината на подредените дъски и т.н. Но един индикатор трябва да е непроменен - ​​това е съотношението на височината и ширината на самата лента. Тя трябва да бъде 2х1,5. Това означава, че височината на лентата трябва да бъде кратно на 2, а ширината на 1,5.

Например се избира лъч от 70 × 100 или 150 × 200 милиметра. В случай, че подът е подреден върху дървени греди, които се припокриват, тогава колкото по-голямо е разстоянието между гредите, толкова повече трябва да е изоставането в участъка.

Обърнете внимание на местоположението на вентилационната междина. Разстоянието между готовия дървен под и топлоизолационния материал между закъсненията трябва да бъде поне 2 сантиметра. И е по-добре, ако тази цифра е 3-4 сантиметра. Така че трябва да купувате изоставания с това разрешение. Ако подът е монтиран върху трупи, които са монтирани на земята, е необходимо да се вземе предвид размерът на черепната лента, която е прикрепена към конструкцията отдолу и създава необходимата подвижност.

Някои майстори съветват да закупят лента с маркер на разрез, така че да могат да бъдат намалени, ако е необходимо. Но такава операция е извън силата на мирянина, така че е по-добре да закупите материала с точни размери, а когато използвате облицовка, използвайте облицовка. Ако структурата на изоставането е изградена на земята, тогава за подравняване в равнината тухлени пръчки ще се поберат. Но имайте предвид, че за тази цел е по-добре да използвате червена тухла M100. Можете да използвате силикатен материал, но ще трябва да намерите информация за дълбочината, при която се излива подземна вода. Ако тази цифра е по-малка от 2 метра, използвайте я без проблеми.



Няколко думи за поставянето на дневника на колоните. Най-важната точка е определянето на разстоянието между редовете на натрупаните греди. Не забравяйте да попълните всяка тухлена колона с малка основа от 40x40 сантиметра. Понякога запълнете основата на лентата под един ред колони. Минималният брой тухли в колона от един слой е 2 броя.

Стъпка за инсталиране

Затопляне с минерална вата

Нагревател между закъснения

Този конструктивен показател е един от най-важните. Въз основа на това се правят изчисления на количеството материали. Тук има една противоречива черта. Ако изберете разстоянието между големите трупи, тогава отклонението на елементите на довършителния етаж ще бъде по-голямо. Той не може да понесе тежки товари. Така че е необходимо да се увеличи дебелината на плочките. И колкото по-малко е разстоянието, толкова по-тънко е борда. Това предполага, че ако искате да спестите броя на гредите, все още трябва да купувате скъпи дъски.

Например, ако сте закупили дъски с дебелина 24 милиметра, тогава разстоянието между закъсненията трябва да бъде 30-40 сантиметра. Ако дебелината на дъските е 50 милиметра, тогава разстоянието между трупите може да бъде направено на 1 метър. Традиционно в частни селски къщи се използва дъска от 40 милиметра, оттук и стандартното разстояние между елементите на структурата на изоставането, равно на 70 сантиметра. Във всеки случай, всеки разработчик трябва да реши колко размери на подови елементи, от които се нуждае.

Моля, обърнете внимание! Разстоянието от стената до първия елемент не трябва да надвишава половината от разстоянието между закъсненията. Традиционно е 20-25 сантиметра.

Как правилно да ориентирате стила

Ориентацията на конструкцията в пространството е важна част от процеса на инсталиране. Какво трябва да знаете за тези, които ръководят сглобяването на пода със собствени ръце?

  1. Посоката за поставяне на чисти дървени подови дъски трябва да бъде по продължение на стаята, която е перпендикулярна на стената, където е поставен прозорецът. По този начин естествената светлина не трябва да създава сенки, които могат да се формират от подредени дъски. Тогава етажът ще изглежда монолитен.
  2. В онези стаи, където проходимостта е много висока - в коридора, в коридора, в бараката - дъските се поставят по посока на пътуването.

Съответно трупите се монтират перпендикулярно на дъските.

Начини на закрепване

Монтаж на шперплат

Скърцането на дървения под по дървените трупи може да бъде неприятна изненада

До съвсем наскоро лагуните на бетонния под бяха закрепени с обикновени нокти. Но този тип фиксиране не е най-доброто и трайно. Днес все по-често започват да използват допълнителни крепежни елементи под формата на метални ъгли с различни форми. Какво казват инструкциите за този метод на закрепване?

  • За фиксиране на дървени конструкции се използват само винтове за самозатягане.
  • Дълбочината на проникване на винта в дървото е 3-4 сантиметра.
  • Ако закъснението е прикрепено към тухлена или бетонна колона, вместо винтове се използват дюбели.
  • Понякога, вместо ъглите, се използват метални конструкции с форма "П", които са подобрена версия на първата.

Последователност на инсталационните работи

Lag структура могат да се изграждат след издигането на стените, но дъските са инсталирани само в края на краищата грубия довършителните под формата на шпакловка и замазка, както и след приключване на процеса на боядисване.

Последователността на монтаж на пода върху земята е както следва:

  • На първо място, почвата е увиснала и развалините са покрити със слой от 5 сантиметра. Това дава несвиваема основа.
  • За всяка опора се създава кофраж и се изсипват малки основи. След изсушаването им се издигат колони от тухли. Моля, обърнете внимание, че между колоната и основата трябва да има хидроизолация - покривен материал, покривен филц или битум. Най-горният слой хидроизолация се полага върху стълбовете. Можете да инсталирате и шумоизолирате уплътнението.
  • Лагерите са фиксирани и фиксирани. Предпоставка за това е експозицията в една хоризонтална равнина. На долния си ръб е прикрепена челна шина. Налепени груб под на барове, за които можете да използвате евтини дървен материал.
  • Полага се слой от хидроизолация, топлоизолационен материал, друг слой от хидроизолационен материал и дъските се монтират като довършителен под. Имайте предвид, че дъските трябва да бъдат разположени на два сантиметра от стените. Тази разлика ще компенсира разширяването на дървения материал, когато влажността и температурата в помещението се променят.
Проверка на хоризонталата

Регулируеми подове

Ако дървените подове се сглобяват на греди или на плочата, много процеси изчезват, което намалява времето за работа и броя на необходимите материали. Например, няма да ви трябват тухлени публикации.

Съвременният подход към много строителни процеси, включително изграждането на дървен под, доведе до появата на подобрени материали на пазара. Например трупите са оборудвани със специални повдигащи механизми, с които лесно и бързо могат да променят позицията си в пространството. Такъв механизъм е прът, който се основава на резбова връзка с болт-гайка. Прътът има две опорни плочи, поддържащи пода и самата лента. Като го завъртите, можете да повдигнете или намалите ръба на изоставането. Според много експерти, това е много удобно устройство, което няколко пъти намалява времето за задържане в една хоризонтална равнина.

Заключение по темата

Може да изглежда много, че правилното поставяне на дървен под не е толкова трудно. Но това е само очевидна простота. За да настроите правилно лагуната на пода, трябва да се потите. В допълнение, сложността на процеса ще зависи от инсталационната технология. Ако структурата е инсталирана на земята, тогава ще има много работа. В допълнение, основата, която се запълва под опората, трябва да бъде изсушена, което увеличава времето за работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройството на дървен под на схемата за изоставане, характеристики на строителството, експертни…Устройството на дървен под на схемата за изоставане, характеристики на строителството, експертни…
Подови дъскиПодови дъски
Как да направите дървен под на дървени трупиКак да направите дървен под на дървени трупи
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Затопляне на пода в дървена къщаЗатопляне на пода в дървена къща
Дървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правилаДървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правила
Затопляне на пода в частна къща за преглед на материали и технологииЗатопляне на пода в частна къща за преглед на материали и технологии
Комплексен ремонт на апартаменти за дълго времеКомплексен ремонт на апартаменти за дълго време
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
» » Всичко за подовия лаг
© 2021 BggeHat.com