Дървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правила

Дървени подове са много популярни сред собствениците на частни къщи и апартаменти. Те са екологично чисти и привлекателни, позволяват създаването на благоприятен микроклимат в стаите. Предимствата и правилата за инсталиране на floorboard ще бъдат обсъдени в тази статия.

Характеристики и основни характеристики на дървена обвивка

Дървените подове в апартамента често се използват, защото имат редица важни положителни качества. Основните предимства на плочката са:

  • естественост и екологична чистота на материала;
  • хипоалергенни;
  • антистатична;
  • универсалност - дървото е подходящо за стаи, декорирани в различни стилове;
  • сила, устойчивост на различни външни отрицателни ефекти;
  • трайност;
  • Удобство при работа, тъй като дървените дъски са топло на допир;
  • възможността за ремонт на отделните участъци от покритието.
Дървените подове често се използват както в апартаменти, така и в частни къщи

Дървените подове често се използват както в апартаменти, така и в частни къщи

Но няма перфектни облицовъчни и строителни материали, бордът има известни недостатъци, които трябва да се запомнят, които искат да превърнат апартамента в най-атрактивната и функционална настилка. Недостатъците на дървото са:

  1. 1. Ниска устойчивост на влага. Благодарение на високата влажност на помещението, дървеният под може да се надуе и след това да изсъхне, да загуби визуалната си привлекателност и важни технически характеристики.
  2. 2. Излагане на биологична експозиция. Дървесината често е засегната от гъбички, насекоми, плесени и други микроорганизми и може също да се изчерпи поради злоупотреба.
  3. 3. Относително висока цена. За да се създаде етаж от дъски е много по-скъпо от лицето с по-модерни материали - линолеум, плочки и др.

Тези недостатъци на дървото могат да направят неговото използване невъзможно, поне в помещения с висока влажност. Въпреки това, на пазара се предлагат специални защитни съставки, които могат да защитят дървото от гъбички, мухъл, бактерии и влага. Използването на защитни мерки предотвратява преждевременното износване и разграждане на облицовъчните материали, но увеличава разходите за ремонт на подовата настилка и инсталиране на нова подова настилка.

Популярни видове облицовки от дърво

Дървените подове са общоприето наименование за различни видове материали за облицоване на дърво. Сред всички видове такива довършителни работи може да бъде идентифицирана следното:

  • дъската от масива;
  • залепена дъска;
  • паркет.

Панелът е облицован от масивна дървесина, отличава се с високата цена и атрактивност. За производството на този тип довършителни работи най-често се използват бор и лиственица, благодарение на техните естетически и оперативни характеристики, въпреки че дъската може да се намери от по-скъпи, екзотични дървесни видове.

Масивната дъска е с дебелина 25 мм. Такива тънки материали за подови настилки са подходящи само ако повърхността не изпитва значителни натоварвания по време на работа. При проектирането на помещения, при които силата на подовото покритие е подложена на строги изисквания, е необходимо да се използва дебелина на облицовката от 57 mm.

Подът в апартамента на масива може да бъде изправен самостоятелно. Най-добре е да се използва дъска, напомняща за изграждането на облицовка - от едната страна трябва да има перваз, а от другата - бразда. Такова закрепване позволява да се предпази подовото покритие от вероятност от възникване на пукнатини в пода по време на експлоатация и също така да се осигури възможно най-доброто за закрепване на материалите помежду им. Можете да използвате материали с плоски ръбове, но тяхната инсталация изисква много усилия и инвестиции.

Лепеният дървен материал може да се използва и за ремонт на дървен под в частна къща или апартамент. Този вид довършителни работи е многопластов продукт, създаден от 3-5 слоя твърдо дърво. Лепирането на слоевете става под налягане и при висока температура, което гарантира надеждността и издръжливостта на облицовъчните материали. За по-нататъшно увеличаване на якостта на съседните слоеве се разполагат под прав ъгъл, т.е. влакнестите слоеве се намират напречно.

Такава конструкция не само увеличава надеждността и здравината на облицовката, но също така осигурява на дъската добра устойчивост към влага. Отличните експлоатационни характеристики на залепените материали позволяват използването им за довършване на различни помещения, не само жилищни, но и "мокри" области на апартамента. Инсталацията може да се извърши директно върху бетон, без каси и изоставане.

Паркетна дъска може да се използва за завършване на етажа в различни помещения, т.е. тя е покрита със защитни съединения

Паркетна дъска може да се използва за завършване на етажа в различни помещения, т.е. тя е покрита със защитни съединения



Паркетна дъска има многопластова структура, изработена от масивно дърво или ламинирана дървена плоча. За да се осигури най-добра ефективност, паркетната плоскост е покрита със специални защитни съединения и лак, така че да може да се използва в различни помещения.

Паркет е ниска цена, тя е сравнително тънка, защото може да се използва за подови настилки в апартаменти с ниски тавани на бетон.

Правилата за инсталиране на дървена обвивка

Монтирането на дървена облицовка на пода е процес, състоящ се от няколко важни стъпки. Започването на работа е необходимо при закупуване на довършителни работи, както и при подготовката на материали и инструменти, които ще са необходими или могат да бъдат полезни по време на ремонта. За устройството на нов под е необходимо да се подготвят:

  • равнище;
  • самонарезни винтове 100 mm;
  • като цяло;
  • дюбели 6х40 мм;
  • отвертка;
  • полиетиленово фолио;
  • бара от дървото, за да създадете закъснения 5х5 см.
Дървени подове се поставят върху трупи

Дървени подове се поставят върху трупи

На бетонната база в апартамента, за да инсталиране на дървен под е най-лесният. Първо, ние инсталирате хидроизолация: ние пяна филм на пода 15-20 cm се припокриват, така че да го покрива целия етаж в стаята. Отделни парчета филм се закрепват заедно с лепяща лента. Можете също така да купите едно голямо парче полиетилен, равно на размера на помещението, просто ще трябва да бъде поставен на пода.

Сега ние поставяме трупите, които трябва да бъдат предварително изсушени, а също и покрити със защитни съединения, които предотвратяват разграждането на дървесината. Дървените трупи са подредени на стъпки от до 60 см, подравнени и закрепени към основата с винтове. На пазара има и регулируеми отклонения, които се отличават с лесна инсталация. Те са изработени от пластмаса, изискват използването на специални винтове, но работата с тях е много по-удобна, отколкото с прости дървени пръти.

Получената празното пространство трябва да бъдат запълнени между греди нагревател (минерална вата или други материали) и покрива горната преграда пара, след това може да се осъществи с полагане на подови дъски. Платката е поставена перпендикулярно на трупите, за предпочитане в посока на светлината от прозореца. Първата дъска е прикрепена към трупите на 10 мм от стената. Разстоянието е необходимо, така че когато температурата на въздуха в стаята се промени, дървото може да се разшири и да не се деформира.

С помощта на винтове фиксирайте дъските към трупите. Винтовете се препоръчват да се завинтват в края на дъската под ъгъл от 45 градуса, за да се даде на пода максимална привлекателност и естетика. Най-лесният начин да ремонтирате пода, като използвате дъска с канали. Всяка следваща дъска трябва да бъде поставена в жлеба на предишната и залепена с чук, осигурявайки най-гъстата връзка на елементите на подовата настилка.

Ако подовите плоскости се полагат с лека височина, те могат да бъдат подравнени с помощта на електрически пистолет. След това извършваме полирането на подовата настилка с шлифовъчна машина, ако не е във фермата, по-добре е да я наемете за еднократна употреба, отколкото да купувате скъпо оборудване. Когато шлайфането във въздуха получава много дървесен прах, трябва да извършите такава работа в респиратора.

Дървените подове също са добри, защото в случай на повреда на отделни дъски и елементи, подовото покритие не е необходимо да бъде напълно подменено. Ремонтна процедура у дома:

  1. 1. Проверка на подовата настилка и внимателно потупване на облицовъчните елементи за откриване на скрити дефекти.
  2. 2. Демонтиране на открити плоскости с дефекти и гниене.
  3. 3. Подготовка на нови покривни елементи, които трябва да бъдат нарязани на размерите на старите.
  4. 4. Монтиране на нови табла.
  5. 5. Боядисване или лакиране на покривните елементи.

Тя е много по-трудно за ремонт на пода, ако не и изгнили дъски и трупи, той ще трябва да разглобявате цялата лента над повредената част на пода, поставете нов бар, да я покрие с предпазни композиции, а след това стека лайнер.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разбираме какъв етаж е по-добър в апартаментаРазбираме какъв етаж е по-добър в апартамента
Бетон таван в интериора на популярните варианти декорацияБетон таван в интериора на популярните варианти декорация
Комфорт на вашия дом с топъл национален комфортКомфорт на вашия дом с топъл национален комфорт
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Покриване от металПокриване от метал
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
ПодовеПодове
» » Дървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правила
© 2021 BggeHat.com