Разбираме какъв етаж е по-добър в апартамента

Кой етаж е по-добър в апартамента

Всеки собственик се грижи за това в апартамента си, беше уютно и удобно, не само за него, но и за другите. Има шикозен ремонт - стените са декорирани с тапети или декоративна мазилка, кухнята и банята са облицовани с керамични плочки, монтирани са многостенни тавани с въртящи се лампи. Но има и друг вид украса, на която зависи не само красотата в апартамента, но и благосъстоянието на жителите му. Този етаж. Какви са най-добрите етажи във всяка стая? Каква е разликата между различните материали? Какви са техните предимства и недостатъци? Всичко това е по-подробно.

Какви покрития се използват в нашите апартаменти?

Керамични плочки на пода

Етаж в апартамента

Основният детайл от интериора, създаващ топлина и красота в стаята, е подово покритие. И за да можете да получите в бъдеще не са били разочаровани от него, и се установили в правилността на избора, ние ще ви запознае с модерни довършителни материали, които се използват в строителната индустрия за тази цел:

  • Паркет съвет.
  • Ламиниран паркет.
  • Балатум.
  • Покритие на килими.
  • Керамични плочки.
  • Полимерни подове 3D.

Всеки тип покритие има предимства, недостатъци и специфични характеристики. Например, плочките не се побират за пода в спалнята, или килимът ще стане неизползваем в кухнята след няколко дни. Във всяка стая, в зависимост от предназначението й, се използва видът й.

Паркет съвет

От незапомнени времена дървените покрития се смятат за най-популярни и популярни. В селото хижите крадат дъски и за много векове това е единственият начин да се подобри пода. Тогава в процеса на еволюцията имаше паркет. Тя е много скъпа и се използва само в благородни дворци или къщи на местните богати хора. Неговата отличителна черта е изключителна красота. Ленти от паркет могат да бъдат изложени такива модели, че вместо на пода, произведение на изкуството е получено. Ермитажът, Лувъра и други известни музеи на света демонстрират произведения на истински майстори и занаятчии.

Днес обаче малко хора се осмеляват да поставят паркет в апартамента или къщата си - само в елита. Това е много скъпо и дълго. Поради това производителите започнаха да произвеждат паркет. Тя е повече от дъска от паркет, така че процесът на полагане става много по-бърз и по-лесен и струва по-малко.

Всяка дъска се състои от три слоя. На най-горния лицев слой има ценно дърво. Крайната цена на продукта зависи от него. Дебелината на фурнирания материал може да варира от 4 до 6 mm. Останалите слоеве са изработени от по-малко ценно дърво. Те са обработени с лепило, са свързани чрез пресоване и са покрити с няколко слоя лак.

Благодарение на дизайнерските си характеристики борда е много лек, издръжлив и издръжлив, докато то понася висока влажност. Неговата цена е много по-малка от тази на естествения паркет, но има всички свои качества и заслуги. Освен това не е необходимо да се шлайфа и лакира. За вас тя ще направи производителя във фабриката. Друг важен фактор е, че това покритие може да издържи на многократни ремонти, тъй като дъската може да се върти.

Всеки пакет показва колко пъти материалът може да бъде полиран. Така че, ако един фрагмент е повреден, той е лесен за ремонт. И дори такова покритие може да бъде поставено абсолютно във всеки хол.

Ламиниран паркет

Тази подова настилка се появи не толкова отдавна. Но днес тя е много популярна и търсена. Благодарение на технологията на ламиниране и ниска цена, материалът може да направи дизайна на апартамента незабравимо удоволствие, защото има огромно разнообразие от цветови и текстови решения. Но дори това не е най-важното нещо. Начинът на опаковане е опростен благодарение на специалните канали и шпайкове. Всеки лист е свързан с друг в ключалката и е изключено допълнително спонтанно отделяне по време на работа.

Ламинатът има три- или четирислойна структура. Лицевият слой е специална декоративна хартия, която имитира дървесни видове, естествен камък, кожено покритие, метални или керамични плочки. Този слой е покрит отгоре с друго прозрачно покритие, което предпазва ламината от износване, влага, мръсотия, химикали и слънчева светлина.

Това е качеството и дебелината на последния защитен слой, които определят цената на ламината.

Следва и основата - ПДЧ или ПДЧ. Той дава якост на покритие, твърдост, стабилност на геометричните параметри и способност да не абсорбира влагата. Слоевете се залепват заедно. Материалът може да се постави навсякъде, с изключение на помещения с висока влажност.

линолеум

Лимолеум на пода на стаята

Избор на линолеум



Предшественикът на линолеума е известен още от средата на 18-ти век, когато природните компоненти се нанасят горещо върху тъканната основа. После технологията се промени и към материала се добави натрошен корк. И в края на 19-ти век производството се стигна до точката, в която се появи линолеум с модел. Сега малко хора използват натурален линолеум, защото това е много скъпо. Използваме PVC-покритие, т.е. изкуствен материал на пластмаса.

Съвременните производители предлагат битови, полуобработени и търговски линолеум. Домакинството се използва за жилищни помещения с нисък трафик - само за нашите апартаменти. Това се случва:

  •  на нетъкан текстил;
  •  върху пенообразен субстрат.

Този материал има редица предимства:

  • Ниска цена.
  • Разнообразие от цветове и текстури.
  • Простота на подреждане.
  • Малка топлопроводимост.
  • Устойчивост на влага.
  • Заглушаване на звука.
  • Дълготрайност.
  • Той не се плъзга.

Наред с тези качества, той има и редица недостатъци:

  • Изкуствени компоненти.
  • Тежките мебели оставят следи по него.
  • От температурната разлика материалът може да се деформира.

Позволява се да се полага линолеум във всички жилищни помещения.

Покритие на килими

Килим в апартамента

Подови настилки с килим

Този под е направен от естествени или синтетични влакна на изкуствена основа - филц, юта, гума от пяна. Преди това килимите покриваха само богатите граждани. Сега почти всеки може да си купи килим и да го сложи в къщата си. Има пиърсинг и тъкани видове.

Приятна на външен вид и мека на допир, има антистатични, звукоизолационни и топлоизолационни свойства. Материалът е практичен и лесен за почистване. Разнообразие от начини на производство и тъкане позволи използването на този материал в различни стаи - от мек и пухкав купчина в детската стая в хола на природен юта.

Сега идва покритието с повишена износоустойчивост със силно отблъскващи свойства. С подходяща грижа и обработка със специални средства веднъж годишно килимите ще продължат до 10-15 години. Но ако семейството има хора, които страдат от алергии, тогава е по-добре да се откажат от килими. Подходящ е за всички стаи, с изключение на кухнята, банята, тоалетната и коридора.

Керамични плочки

Това е незаменим материал за кухня и санитарни помещения. Той съчетава благородна красота, естественост, практичност и издръжливост.

Избирайки плочка в банята, трябва да потърсите модела, който ще има неплъзгаща се и релефна повърхност, която ще ви помогне да избегнете наранявания, докато правите душ. Ярките и ярки цветове могат да променят пространството на помещението и да създадат незабравима атмосфера в него.

Недостатъкът на материала може да се счита, че от рязък удар плочки може да се пука. И с тактилно усещане е студено. Но съвременната технология ви позволява да подредите "топла подове", така че сега това едва ли може да се нарече недостатък. По-скоро това е добродетел, защото плочката прави топлина добре.

Полимерни 3D подове

Полимерни подове 3D

Изборът на светъл и цветен дизайн за декорация на пода

Напоследък триизмерните етажи станаха много популярни сред потребителите. Те се отличават с висока здравина, практичност и издръжливост. Те нямат шевове и пукнатини. Има голям шанс, че ще се уморите от модел на пода, а след това ще трябва да го замените, но няма да се развали. И още. За да се излее такова покритие, е необходимо да се проведе качествена подготовка на основата. Но след това, отваряйки вратата, можете да стигнете до цъфтящата морава или да се озовете на морския бряг.

Съществуват различни видове подове за вида свързващ агент и степента на пълнене на сместа:

  • Епоксидна. Те са с висока якост и устойчивост на химични съединения, механични влияния и влага.
  • Полиуретан. Устойчиви на температурни крайности, както и устойчиви на вибрационни натоварвания.
  • Акрил. Те не са устойчиви на механични влияния в сравнение с други видове, но са по-евтини и се препоръчват за използване в жилищни помещения.

Използването на полимерни 3D подове може да реши много проблеми в апартамента, по-специално, за да коригира липсата на планиране или малка площ от стаята. Такива подове могат да се използват абсолютно във всички стаи на апартамента.

заключение

Модерните подови настилки осигуряват богат избор от материали. За да решите кои са най-добрите етажи, трябва да запомните, че пода трябва да бъде не само красив, но и практичен, удобен и безопасен. Ако съвпадат всички ваши изисквания и характеристики на избраното покритие, имайте предвид, че сте взели правилното решение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв секс да прави в кухнятаКакъв секс да прави в кухнята
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Разбираме кой етаж е най-добре в кухнятаРазбираме кой етаж е най-добре в кухнята
Дизайн на интериора Какво трябва да знаетеДизайн на интериора Какво трябва да знаете
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Минимализъм във вътрешността на апартаментаМинимализъм във вътрешността на апартамента
Какво е по-добре да се използва при декорация стени в апартаментКакво е по-добре да се използва при декорация стени в апартамент
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
» » Разбираме какъв етаж е по-добър в апартамента
© 2021 BggeHat.com