Разбираме кой етаж е най-добре в кухнята

Какъв е най-добрият етаж в кухнята?

Наскоро се опитваме да направим средата около нас не само удобна, но и красива. Ние харчим пари, така че стаите да са удобни. Покана на нашите приятели в апартамент или къща, с гордост да слушат тяхната похвала за нашия дом и отличния му дизайн. Ето защо, сега се отнасяме внимателно с необходимото внимание. Преди да започнем, изучаваме много информация, питаме колеги или в специализирани салони, които съхраняват, е по-добре и по-евтино. Избираме материали, гледаме, какъв етаж е по-добър, какви тапети ще бъдат в хармония с вътрешните помещения и купуват супер модерни мебели. С една дума възникват много въпроси в подготвителния етап на работата.

Преди да вземе окончателно решение за закупуване на строителни материали, които ще бъдат облицовани вътрешните повърхности на тавана, стените и пода, прочетете съветите на специалисти. Ще ви кажем какъв вид подова настилка за кухнята ще бъде най-практичната и най-добрата.

Какви са етажите?

Кухнята е мястото, където семейството прекарва по-голямата част от времето си. Тук се приготвя храна, при което се разполагат много домакински уреди, поради което подовата настилка трябва да отговаря на следните изисквания:

  • Устойчивост на влага.
  • Екологична съвместимост.
  • Дълготрайност.
  • Добра топлопроводимост.
  • Повишена хигиена.
  • Достатъчна устойчивост на удар.
  • Лесна инсталация.
  • Стягане.
  • Естетика.

Всички тези изисквания се дължат на факта, че често капки вода пада на пода, така че такива характеристики като плътност и влагоустойчивост трябва да запазят основата на пода. Устойчивостта на удар ще предпази покритието от падаща тиган или от счупена чаша и няма да повреди пода. По време на работа трябва да направите много неща. Спрей от грес, вода и мръсотия неизбежно ще падне на пода, без значение колко трудно се опитва домакинята. Те трябва да бъдат унищожени, така че хигиенните процедури са задължителни в кухнята и ги прекарваме няколко пъти на ден.

Какви са подовите настилки

Преди да разберете кой етаж е най-добре да легнете, трябва да разберете какъв тип кухненски подови настилки.

Съвременните производители предлагат много възможности за избор на оптимално решение.

дървен

Това е паркет или паркет. Този избор се прави от хора, на които са позволени финансови възможности. Несъмнено екологичността и естествеността са уважавани и скъпи. Пазарът има влагоустойчив паркет, който не се страхува от вода и има много атрактивен външен вид. Двупластовият паркет няма да се влоши дори след наводнението, но при условие, че водата се почиства навреме.

Дървената повърхност се обработва със специални средства, които след това не се покриват с един слой лак. Това е бариерата пред отрицателните въздействия. Също така, индустриалците в съда на потребителите предлагат паркет от изкуствени материали.

За да може дървеният под да продължи дълго време, проветрете помещението по-често и направете почистването с едва влажна кърпа.

корк

Модерен материал

Коркови плочки

Корк в строителната индустрия не е нова. Но в нашата страна едва наскоро започна да се използва като подови настилки. Може би заради високата цена и недоверието на потребителите. Но тези, които вече са научили за него, имат доста високо мнение за неговите свойства.

Коркът е много топъл, така че можете да ходите по него бос, което влияе положително на вашето здраве. Когато влагата попадне в материала, тя не изгнива и не набъбва. Антистатичните свойства не позволяват натрупване на прах върху повърхността. Ударите също не са ужасни за нея, така че падналият тиган да не се разваля и няма да повреди покритието. Дори ако има малка вдлъбнатина, тя в крайна сметка ще изчезне.



Ако гресът попадне на повърхността, може да останат следи. При падане острите предмети могат да оставят белези. Необходимо е покритието да се покрие с восък или специална смес, но естетически, пода вече няма да изглежда толкова привлекателна.

линолеум

Този материал е най-популярният и широко разпространен. Той е устойчив на абразия и има добра устойчивост на влага. Капакът не се страхува от падащи и тежки предмети. Топло и приятно на пипане. Подът на линолеума е много добре измит. В същото време използването на домакински химически съединения не му навреди. Следите от мазнини лесно се отстраняват дори и без помощта на почистващи препарати. Абразивните частици и стъргалките също не могат да повредят външния вид, но трябва да действате без фанатизъм. Външно е възможно да се имитира абсолютно всякакви покрития - независимо дали става дума за дворцов паркет или каменна плочка.

Към този етаж служи за продължителна работа, във времето премахнете локви и се опитват да горещи предмети не падне, защото те са сигурни, че да оставя следа, защо да съсипе външния вид на балатум.

Ламиниран паркет

Ламинат в кухнята

Висококачествен немски ламинат Classen

Този материал се появи сравнително наскоро. Ламинат - синтетичен аналог на паркет. Навън тя може да бъде подобна на нея или на керамична плочка. Специалните добавки му позволяват да издържа на влага. Но от механичната абразия защитава защитния слой на специален ламиниращ филм. Използването на този материал осигурява отлична възможност за комбиниране на зони. Да кажем, че в работната зона можете да поставите ламинат, който имитира керамични плочки, а в трапезарията - като паркет.

Заедно с това има значителни недостатъци. При наводняване на основата на MDF или ПДЧ набъбва и самият ламинат не се възстановява.

За цената на ламинат е евтин материал. Ако се грижите за него и не позволявате изтичане, то ще ви служи дълго.

Керамични и каменни плочки

От всички преди предложени опции, това е най-практичното и удобно. Микроклимата на кухнята позволява висока влажност, високи температури и въздействието на изпаренията върху околните обекти. Плочките са идеални за такива условия. Той има почти всички необходими изисквания, които се налагат на пода на кухнята.

Той не се деформира, не се страхува от влага, с помощта му можете да пресъздадете всеки интериор в стаята. Неговият недостатък е, че ястията, падащи върху него, вече нямат шанс да оцелеят, и ако нещо тежко е паднало върху плочката, то може да се счупи. В допълнение, студената повърхност не позволява на собствениците да ходят на пода бос. Това може да бъде избегнато чрез подгряване на подове в кухнята.

Ако сте избрали керамични плочки, след това купете не много хлъзгаво. В противен случай може да причини нараняване, ако се постави върху мокра повърхност.

Покритие на килими

Керамични плочки

Покритие на плочките

Може би хората, които оценяват първо и преди всичко топлината и уюта на дома си, ще използват този материал. Да кажем веднага - това е много непрактично. Маслени капки и частици от паднала храна ще бъдат изковани в купчината и понякога ще бъде невъзможно да се отървете от тях.

И ако водата стигне до повърхността, основата бързо ще се влоши. Въпреки това, със силно желание в работната зона, можете да направите друг етаж.

заключение

Както можете да видите, строителната индустрия предлага подови настилки за всеки вкус и чантата. Естествена или изкуствена, топла или студена, икономична класа или скъпа. Възможно е да има различни варианти при избора на материал. Ако искате да имате красиви и трайни подове, дизайнерите препоръчват в работната зона да се поставят керамични плочки. И в трапезарията предпочитайте материала, който искате. Решете кой етаж е най-подходящ за вашата кухня, само за вас. Сега знаете нюансите на избора на подови материали, така че да можете да вземете правилното решение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Красив дизайн на тавани в кухнятаКрасив дизайн на тавани в кухнята
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
» » Разбираме кой етаж е най-добре в кухнята
© 2021 BggeHat.com