Как да поставите тапети в кухнята и какъв тапет да изберете

Кухнята във всяка къща не е просто място, където приготвят храна или мият чинии, вечеря или вечеря, пекат вкусни пайове или готвят вкусно кафе сутрин. Тази стая е за цялото семейство олицетворение на дома и комфорт, където гостите могат да се съберат със семейството и да споделят впечатленията си от предишния ден, или притежават семейна среща по-важният въпрос. Ако кухнята е просторна, дори гостите често се хващат на маса за вечеря, която се превръща в празнично положени и елегантно сервирани. С една дума - това е едно от най-любимите места за всички членове на домакинството. Ето защо нейният дизайн трябва да се третира много внимателно. Днес ще ви кажем как правилно да лепете тапетите в кухнята и какъв тапет да изберете, така че кухнята да изглежда стилно, уютно и в съответствие с вашите желания.

Как да поставите тапети в кухнята

Кои тапети да изберете за кухнята?

В допълнение към факта, че кухнята трябва да бъде красива и удобна, тя все още трябва да бъде функционална и практична. За да се изпълнят всички тези условия, е необходимо да се изберат не само мебелите и домакинските уреди, но и да се изберат подходящи материали за довършване на тази стая. Един от тези материали са тапети.

Какъв тапет да изберете за кухнята

От кухнята - място с висока влажност на въздуха, и то често се извисява аромати тегло, тапета трябва да бъде избран такъв, от който ще бъде лесно да се измие случаен място, което не се страхува от богата пара или топлина и че те не се абсорбират миризми. Трябва да се отбележи, че това не е необходимо, за да поставите по стените - на повърхността в близост до мивката и повърхността за готвене все още е по-добре да се направи с плочки или "престилка" на други съвременни материали.

Какъв тапет да изберете за кухнята

И така, какъв тапет да изберете за кухнята? Избор на облицовки за стени е много голяма, за кухнята, можете да си купите пере, винил, нетъкани, течност, естествено тапети или фибростъкло тапети, които могат да бъдат боядисани няколко пъти. Не използвайте хартия или текстилни покрития - те бързо се замърсяват в тази стая и губят външния си вид.

Изберете тапет за кухнята

Винилови тапети са различни видове - пяна, CD, винил, Ситопечат, poliplen ( "кухня" тапети, имитиращи керемиди), им предимство е, издръжливост и практичност - те са устойчиви на вода и не избледняват на слънце, те могат да се забърсват с влажна кърпа мръсотия и дори измийте. Сега те са се появили с дезинфектант или антибактериални добавки, които предотвратяват появата или разпространението на мухъл и плесен.

Изберете тапет за кухнята

Течен тапет - това е специален довършителен материал, в същността си не е тапет, а смес, състояща се от естествени памучни влакна, лепило на базата на лепило и висококачествени пигменти. Към сухата смес се добавя вода и покритието се нанася върху стени със специална технология. Предимството му е, че прикрива малки недостатъци на стените, завършената повърхност няма шевове, е възможно да се замени покритието на мястото на повредената секция. Едно от предимствата на това декоративно покритие - не се страхува от свиване у дома, което е особено важно за новите сгради.

Покритието за стени може да се избере на нетъкан основа - това е един от най-модерните методи. Нейната удобство се залепване процес, който не трябва да се прилагат на лепилото на плата и стената достатъчно смазване повърхност валяк или четка прилагане, и се изсушава на заготовката може да се спазват. Нетъкан тапет изглежда страхотно, не бързайте, не седнете, маска пукнатини. Те се страхуват от повече влага, отколкото винил, но съвременните системи за отпадъчни газове в кухнята са били успешно приложени.

тапети за настолни компютри

Фибростъкло тапети са много практични - те са хигиенични, безопасни за околната среда, могат да бъдат пребоядисани няколко пъти, те са трайни и еластични. С всичките си предимства те имат един недостатък - относително висока цена.

Естественият тапет е изработен от корк, бамбук, бельо и други материали. Те са екологични, не се страхуват от слънцето, са много издръжливи, изключително уютни и приятни, лесни за грижи. Но недостатъкът е, че те абсорбират миризми, така че след залепването е необходимо да се третира силикон с тяхната повърхност. Природните тапети ще добавят към интериорния елемент на екзотичните и луксозните.

Тапети за интериорни решения

Тапетът може да служи само като фон в стаята и е полезно да се подчертаят мебелите и аксесоарите. Ако ги използвате в различни комбинации или необичайни цветове, те могат да се превърнат в истинска декорация, най-вече в кухнята ви.

тапети за настолни компютри

Мислейки за какъв тапет да изберете за кухнята, първо трябва да решите цвета, модела и общата концепция за декориране на стаята. За една много малка кухня не се побира тъмни цветове, вертикални ивици, големи и контрастиращи рисунки - това ще визуално намали пространството. Еднообразни или фини тапети за тапети със сметана, розови, оранжеви и жълти нюанси ще бъдат най-доброто решение. Ако стаята е просторна и сравнително ярка и слънчева, то хладните нюанси на сиво, мраморно, синьо, зелено тонове ще я украсят много добре. В случай на местоположението на прозорците на стаята на север, дори и в голямо пространство, което трябва да използвате топъл цветова схема.

кухня тапет

Ако сте фен на модерния минимализъм - ще отговаря на опции монохромни дизайн, но можете да рисувате една от стените или по-наситени цвят или разлика от тях, но че тя резонира с цвета на мебелите или текстил. С почти всички стилистични решения, структурният монофоничен тапет е и печеливша опция. Те благоприятно подчертават красивите мебели, завеси или декоративни елементи.

кухня тапет



Ясни геометрични цветове, екстравагантни рисунки, триизмерни изображения не могат да се нарекат спокойни, така че е по-добре да направите акценти от тях и да не ги използвате за всички повърхности. Те могат да украсят трапезарията и да боядисат останалите стени с боя или покритие с монофонични покрития. Такова дизайнерско приемане в декорацията ще даде определен цвят на стаята.

Стаята, декорирана в стар или стил рустик, добре подходен тапет с цветен цвят, те изглеждат уютно в комбинация с пердета, избрани чрез рисуване. Можете да използвате само за украса вложки под формата на тематични панели или селски пейзажи. Също така е добре да погледнете бордовете с традиционни кухненски чертежи, с релефно украшение или снимка на кухненски прибори.

Важно е да се завърши "не е твърде далеч", както и кога да спре, не забравяйте, че на това място ще се харчат много време и не трябва да дразни прекалено ярка сянка или лъскави цветове. Основното нещо е, че декорът на стените отговаря на вашите предпочитания и на общите части на помещението. Препоръчваме ви да се запознаете с статията комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята, която разказва за цвета на кръга и как да го използвате.

Как да поставите тапети в кухнята?

Ако искате да реализирате собствени творчески идеи, ще ви помогнат някои съвети как да направите тази работа. Как да поставите тапети в кухнята? Сам, не можете да го направите - ще ви е необходим помощник.

За да залепите тапета, ще са ви необходими следните инструменти:

- мистрия или течност, за да премахнете старите тапети;
- ножици и нож за хартия;
- лепило за тапети, валяк и четка за нанасяне на лепило и контейнер за него;
- гумен валяк и четка с меки влакна, мек парцал;
- молив, лента мярка, оребрена линия или ниво, стълба.

Как да поставите тапети в кухнята

Първият етап е подготовката на стените. Ако залепите тапета върху тапета, те ще изчезнат заедно с новите. Затова старите тапети навлажнете с вода и да ги премахнете от стените (виж нашите материали премахване на стари тапети от стените). Всички пукнатини, които са по стените, от които се нуждаете zashpatlevat (прочетете статията Как правилно замазка стени), а ако повърхността е покрита с боя или емайл е шлифован или премахване на покритието.

Как да поставите тапети в кухнята

Важна точка е купуването на лепило, което трябва да съответства на вида тапет. Първо, ако е необходимо, трябва да премахнете старото покритие, сериозни дефекти по стените, които трябва да шпакловка. Преди да започнете работа, почистете дори стените за поставяне, затова те се смилат с разредена тапетна паста и се оставят да изсъхнат.

След това трябва да прочетете инструкциите за лепило и тапет. Обикновено ги наблюдавайте по време на поставянето, така че ще избегнете много проблеми, като отклонение на шевове, мехурчета или лющене на панелите. Лепкава трябва да започне от ъгъла, до прозореца, това е особено вярно, ако тапетът е залепен припокриване - съвместни ще бъде по-малко забележими. Маркирайте със завинтване или изравнете вертикална линия по повърхността на стената, за да залепите първата плат.

тапети в кухнята

Парчетата трябва да бъдат изрязани с допустимото отстояние няколко сантиметра, като се има предвид честотата на повтаряне на модела - рапорт. Моделът трябва да бъде избран чрез поставяне на две платна една до друга и преместване на следващата, докато шаблонът съвпадне. При закупуване на тапети със съотношение, трябва да имате предвид, че те ще имат известно количество отпадъци. Отпадъците на практика няма да бъдат за единични стени или не изискват стенни покрития.

тапети в кухнята

В съответствие с инструкциите, нанесете лепило и лепирайте първата лента, като извадите останалия въздух и ги изгладете с четка. В тавана и посилона изрежете излишъка със специален нож, прикрепен към метален владетел или шпатула. Започнете да лепете всяка лента от тавана, изглаждайки се от средата до краищата на лентата. Всяко следващо парче плат се нанася върху следващата, обърнете специално внимание на шевовете, поставете ставите със специален валяк за надеждно фиксиране.

тапетиране в кухнята

Местата около отоплителните уреди, прозорците и вратите са залепени до края. Не можете да залепите цялото платно в ъгъла, трябва да бъде изрязано и залепено в самия ъгъл (повече тук - как да залепите тапета в ъглите). Трябва да се помни, че по време на работа и в края на строителството до изсъхване (и това е един или два дни) не можете да отворите прозорците в стаята и да направите течение.

Мислим, че ще се заинтересувате как да лепете тапети на тавана

    .

тапетиране в кухнята

Успех при завършването на кухнята, нека да стане най-топлото и уютно място във вашия дом!


Специално за сайта Кухни


Не по-малко интересен материал е как да закрепите римските завеси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненските осветителни тела избират осветлениеКухненските осветителни тела избират осветление
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
ВсекидневнаВсекидневна
Кухненска маса Какво трябва да бъде?Кухненска маса Какво трябва да бъде?
» » Как да поставите тапети в кухнята и какъв тапет да изберете
© 2021 BggeHat.com