Вместо да стена в дървена къща най-добрите материали

Естественото дърво е много популярен строителен материал, който никога няма да излезе от модата. Дървени къщи също се строят днес, точно както преди 100 години. Ще обсъдим правилата за избор на завършванията на стените в тази статия.

Най-подходящите материали за стени - какво да изберем?

За качествено покриване на стените в модерна дървена къща е необходимо да се изберат облицовъчни материали, като се вземат предвид много фактори. Необходимо е да се вземе предвид района на местоположението на жилищния обект, климатичните условия в района, както и очакваните правила за експлоатация на сградата. В малка лятна вила, която се използва само през лятото, можете просто да боядисвате или покривате стените с лак, като спестявате парите си.

За жилищни сгради, в които собствениците живеят през цялата година, препоръчваме да избирате по-скъпи, атрактивни и надеждни материали за облицовки. Качеството на интериорния дизайн зависи от лекотата на работа на конструкцията, нейната функционалност и естетика. Включване стенна декорация повече сила и пари, можете да постигнете по-добри резултати от дизайна. Сред най-подходящите довършителни материали е обичайно да се разпределят облицовки от естествено дърво. Използването им прави възможно запазването на визуалната привлекателност на дървото и организирането в помещенията на микроклимат, благоприятен за живота на хората.

Облицовани с естествена дървесина - една от най-подходящите опции

Облицовани с естествена дървесина - една от най-подходящите опции

Дизайнерите препоръчват да се използва за декорация на стени:

  • дървена облицовка;
  • блок къща;
  • различни панели;
  • гипсокартон.

Тези опции пред които са изправени най-много в търсенето, тъй като те позволяват да се създаде в стаята перфектно подравнени стени, характеризиращи се с лесен монтаж и не изисква предварителна инсталация върху повърхност, предварително съгласуване трябва да бъдат покрити. За да се намери оптималната тапицерия, трябва да се взема предвид не само характеристиките на къщата, но също така и на индивидуалните характеристики на вътрешните помещения, като кухни и бани стени трябва да издаде материали, устойчиви на влага, както и за дневната и спалнята е най-важно - визуални облицовки по обжалване.

Стените и облицовъчните материали също могат да претеглят теглото си, поради инсталираните декоративни елементи, мебели, лампи и други неща. Натоварването трябва да се има предвид и при избора на покритието, така че в процеса на работа покриващият слой не се срутва и дълго време запазва техническите и визуални характеристики.

Дървена облицовка - най-важните предимства на естественото довършване

Облицовката е обикновена дървена дъска със специални канали за закрепване, което позволява възможно най-плътно затягане на отделните елементи на облицовката на стената по време на монтажа. Този завършен материал запазва всички свойства, предимства и недостатъци на естественото дърво:

  • широка палитра от цветове и текстури;
  • добра топлоизолация;
  • висококачествена звукова абсорбция;
  • дълъг живот с правилна инсталация и качествена грижа;
  • страх от повишена влажност;
  • податливост към биологично замърсяване (гъбички, мухъл);
  • опасност от пожар.

Предвид тези характеристики на лигавицата, когато е избран, се даде предимство на модели с добра защита срещу влага обхванати от специални средства за предотвратяване на заразяване на дърво плесен и намалява неговата запалимост. Повърхността на облицовката може да бъде гладка, добре обработена или нетретирана. Във втория случай, след инсталирането на облицовката, смила повърхността на стените, независимо предпазват дъските от негативни влияния и лакове.

Особено внимание при проучването на пазара за облицовка трябва да се даде на дървесните видове, от които е направена. Ако някои материали са подходящи за сухи помещения за живеене, то за влажни помещения е по-добре да изберете дъска от липа, елша и дъб, а не от иглолистни видове. Правилно избраната и правилно инсталирана облицовка е гъвкава, практична, екологична и атрактивна. С негова помощ можете да украсите всяка стая в жилищна дървена къща в пълно съответствие с дизайнерските идеи и предпочитания на потребителите.

Гипсокартон - модерен и достъпен дизайн инструмент

Гипсокартон за завършване на дървени къщи не се използват толкова често, колкото двуетажно, но също така ви позволява ефективно да прикрие строителни недостатъци и елементи на инженерни комуникации, отличаващи се с малко количество и можете да поставите върху вътрешната стена на допълнителен слой изолация. Друго предимство на сухото строителство е, че той е в състояние да освободи влагата, а това е изключително положителен ефект върху вътрешния климат в сградите.

Гипсокартон обикновено се използва за декориране на жилищни имоти в съвременните стилове на дизайн. Листовете от този материал могат да бъдат огънати, придавайки на стените и ъглите удобна форма. За облицовка на стените отдавна са запазили визуалните качества, те трябва допълнително да бъдат защитени от гризачи. Много големи производители импрегнират листове от гипсокартон със специални химикали, които изплашват мишки, плъхове и насекоми.

Между гипсокартона и стената можете да поставите допълнителен слой изолация

Между гипсокартона и стената можете да поставите допълнителен слой изолация

В пазарните плоскости гипсокартон са представени в широк диапазон:

  1. 1. Гипсокартон за стени. Използва се за облицовъчни повърхности в помещения с нормална влажност.
  2. 2. Влагоустойчив гипсокартон. Подходящ за декорация на стени в "мокри" зони на къщата.
  3. 3. Пожароустойчива гипскартон. Използва се за декориране на помещения със силни температурни промени и повишен риск от пожари.


Всеки вид гипскартон може да бъде закупен относително евтин и бързо инсталиран на стените. Опростеността и бързата скорост на инсталиране са осигурени от големи размери на гипсокартонени плоскости. Покритата повърхност може да бъде допълнително боядисана или измазана.

Гипсокартон може да се използва само за една до друга повърхности в домовете, които са преминали процеса на свиване, и още по време на инсталацията трябва да бъде да тире от пода и тавана, като се има предвид тенденцията на дървесината да се разширява под въздействието на температурата. Благодарение на крехкостта на гипсовите плоскости, те могат просто да се разрушат или да се счупят със сезонни температурни промени.

Видове и характеристики на стенните панели

В магазините днес можете да намерите голям брой стенни панели, изработени от различни материали. Най-често за проектиране на частни дървени къщи използват панели, изработени от MDF, фибростъкло, пластмаса, бамбук и стъкло. ПДЧ са най-популярните и разнообразни. За довършване на къщата можете да използвате:

  • Сглобени рамкови панели;
  • плочки;
  • лист.

Основното предимство на плочи от дървесни влакна е тяхната наличност и издръжливост. Те са монтирани на стените с помощта на винтове, благодарение на които облицовката е в състояние да издържи дори и тежки товари. На стената, облицована с плочи от дървесни частици, лесно можете да окачите различни рафтове, лампи и декоративни елементи. За панели от този тип, подходящи фитинги и корнизи за декорация на ставите са на пазара. Под всеки панел можете да избирате корнизи, первази, ъгли, тапицерии и др.

Най-популярни са дървесни плочи

Най-популярни са дървесни плочи

MDF панелите се характеризират с добра устойчивост на влага, ниска цена, лесна инсталация и екологична чистота. Поради здравина и издръжливост те се използват за украсяване на стени в бани, кухни и бани. Продуктите се отличават с голямо разнообразие на пазара и визуален облик, т.е. с тяхна помощ вие можете да проектирате красиво всички "мокри" зони в къщата.

Широко използвани в ремонта и модерни стъклени панели. Те ви позволяват да създадете уникален дизайн в отделните стаи на къщата, който отговаря на вкусовете и предпочитанията на потребителите. Най-добре е да използвате стъклени панели не като стени, а като вложки, декориращи стаята. Цялостните стени с помощта на стъклени панели са направени само във функционални помещения: бани, кухни и др.

Стъклените панели могат да бъдат изработени от цветни материали и да имат не само гладка, но и гофрирана повърхност, покрита с чертежи и обемни изображения.

SMP (стъкло-магнезиеви листа) са подходящи за декориране на стени в дървени трупи. Такива обшивка проявяват добра гъвкавост, когато монтирате допустим радиус на кривина на листа е около 3 м. Това означава, че риск от увреждане на този завършек на работа по време на къща почти нула. SMPs са лесни, устойчиви на влага и огнеустойчивост. Поради големите си размери те се използват не само за довършителни повърхности, но и за създаване на тънки вътрешни прегради.

Block House - струва ли си парите?

Колиби за своите визуални характеристики почти не се различава от обичайните дървени дъски, но има изпъкнала цилиндрична лицето на реброто и обработва за лесен и бърз монтаж. Той е идеален материал за декорация на стени в дървени къщи, позволява поддържане на благоприятен микроклимат в декорираните стаи и може да се монтира от самите собственици. За вътрешно обзавеждане е обичайно да се използват ламели с дебелина до 25 мм, които са фиксирани върху щайгата.

Експертите препоръчват закупуване на блок къща за довършителни дървени стени с 10 запаси. Купуването на твърде много обшивка ще увеличи разходите за ремонт, но това е необходимо за качествено довършване. Ако блокът къща не е достатъчно, ще бъде необходимо спешно да отидете в магазина за нова партида от материали, които може да не отговарят на вече инсталираните дъски според сянката.

Стените, декорирани от блок, са естетически приятни, но изискват внимателно отношение по време на работа и постоянна поддръжка. Ще трябва редовно да почиствате облицованите стени от прах, а също и на всеки 1-3 години, за да актуализирате лаковото покритие. Ремонтът на стените трябва да включва не само монтажа на ламелите, но и полагането на вътрешния топлоизолационен слой, върху който е окачена блоковата къща.

Покриването от блоковата къща изглежда като повърхността на дървена дограма с небоядисани стени, защото е толкова привлекателна и популярна. За декорация на стените е необходимо да се използва декор, съответстваща селски интериор стил - ковани продукти, резбовани принадлежности, греди и т.н. Точно дресинг е също толкова важно за привлекателността на стаите, както и правилния избор на облицовки и монтажни работи ...

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Snip 23-01-99 Сграда КлиматологияSnip 23-01-99 Сграда Климатология
Вила село модерна сграда реалностВила село модерна сграда реалност
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Най-добрите бои за фасадите на дървени къщиНай-добрите бои за фасадите на дървени къщи
Тухлена къщаТухлена къща
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Избор на материал за дървена къщаИзбор на материал за дървена къща
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Как да започнем строителствотоКак да започнем строителството
Карфиле на дървена къщаКарфиле на дървена къща
» » Вместо да стена в дървена къща най-добрите материали
© 2021 BggeHat.com