Как да направите дървен под на дървени трупи

Дървен под на трупи

Днес има много различни видове настилки, направени с най-съвременна технология и притежаващи голям брой предимства. Но въпреки това разнообразие дървеният под на дървените трупи продължава да бъде най-популярният вид декорация, тъй като има много предимства.

Предимства на секса върху трупи

Изравняване на изоставането на пода

Дървени трупи под дървения под

Дървените подове, които са монтирани върху дървените трупи, продължават да заемат водещите позиции в рейтинга на съвременните подови настилки. Подобна популярност на даден материал и метод на неговото опаковане чрез многобройни положителни свойства на дървесината и инженерната инсталация се обяснява:

  • Натоварването върху основата или припокриването се разпределя възможно най-равномерно.
  • Дървените подове, направени от дървени трупи, осигуряват добра топло и звукоизолация в къщата.
  • Под пода се оформя пространство, което може да се използва за полагане на комуникации.
  • Устройството на дървен под по този начин прави възможно, без значителни разходи, да се изравни повърхността и да се повиши нивото на конструкцията до желаната височина.
  • Инсталирането на такъв дизайн е достатъчно бързо и не изисква огромен опит и специални умения. И това прави възможно да не се привличат професионални дърводелци, като по този начин се намаляват разходите за целия проект.
  • Дървеният под е екологично подово покритие, което в наше време е високо оценено.

Поддръжка на подови настилки

Чувалите могат да бъдат направени от стоманобетон или метал, но такива материали в жилищната конструкция са редки. Както и преди, сега строителите предпочитат едно дърво. Безусловният лидер е дървеното закъснение поради тяхната достъпна цена и качествени свойства на материала.

Използва се регистър като дневник. Ако не е така, тогава ще се направят дървени трупи. Освен това можете да използвате двойно зашити дъски, които в крайна сметка ще съвпадат с желаната част на гредата.

За дърводобив дървесината трябва да бъде избрана много отговорно. Не трябва да има синкави петна, което да показва началото на развитието на гнилостните процеси в дървото. Дървените плочи, дъските или дървените трупи не трябва да имат следи от жизненоважна дейност на бръмбари. Материалът трябва да бъде избран без пукнатини, дори и без сливисти.

Преди да инсталирате дървените трупи, те трябва да бъдат добре изсушени и третирани със специален антисептичен разтвор, както и огнеупорване. Такива действия значително ще удължат живота на цялата дървена подова конструкция в къщата.

Монтиране на изоставането на основата на бетона

Преди да започнете да изоставате върху бетонна основа, трябва да я покриете със слой хидроизолационен материал. Той може да бъде рубероиден, полиетиленов филм или специални съвременни мембрани.

След това се извършва топло и звукоизолация на подземното пространство, като се използва пясък, шлака или плочи. След това подовата замазка се излива.

Дървените трупи на бетона са фиксирани с метални ъгли, които са покрити с цинков състав. Едната равнина на ъгъла е свързана директно с гредата, като се завинтват винтовете в дървото на дълбочина 5 сантиметра. И втората е закрепена върху бетон с помощта на анкерни болтове или дюбели, които влизат в основата с 6 сантиметра.

Полагане върху дървени подове

Много често гредите от дървени подове са неравномерни, така че трупите не са прикрепени към горната част на конструкцията, а към страната. Това се извършва с помощта на самонарезни винтове и галванизирани ъгли.

Ако нямате достатъчно дължина на шината, трябва да поставите елементите в задника или да ги закрепите чрез рязане. Зоната за връзка трябва да бъде укрепена. За тази цел двете страни са закрепени към гредите на пирони или фрагменти багажник за гладене, където дължината на скарата трябва да е 2 пъти по-голямо от разстоянието между връзка места дървен материал. Ако се прилага методът на определяне на приклада, площта свързване на съседни МИГ трябва да се замества с най-малко 50 см.

Монтиране върху земна основа

Най-лесният начин да инсталирате регистрационните файлове е да ги инсталирате на земна основа.



Достатъчно е да се премахне слой от торф, уплътнена почва, чакъл пакет слой е 5 см и се излива бетон постно дебелина от поне 5 см. Последващия процес е подобен подреждане забавяне монтаж върху бетонен фундамент.

Можете да използвате друга технология - с помощта на тухлени подпори. За тази цел фугиращата смес се излива в предварително приготвен кофраж, проектиран за единично закъснение. Техният брой не може да бъде по-малък от два, а ако дължината на изоставането е повече от 3 метра, се препоръчва да се монтира подпората на всеки 1.5-2 метра. Слоевете от хидроизолационен материал се полагат върху получените основи и се оформят подпорни стълбове от червена тухла, върху които се фиксират ушите. На върха на тухлените подпори е необходимо да поставите два слоя рубероид, за да предпазите изоставането от влага. Той идва от тухли, които го привличат от земята.

Следващият етап е фиксирането по страните на черепните ленти. Направете това с винтове или метални ъгли. Фиксираният под е покрит с груб под.

Характеристики на поставянето на закъснение

Строителство на подове

Дървен под на трупи

Устройството на дървен под на дървени трупи предполага, че стъпката между трупите ще зависи от възможните натоварвания на конструкцията, която ще бъде монтирана. Колкото по-малка е стъпката, толкова по-надеждни и по-силни са етажите в къщата.

Ако се използва стандартна дъска с дебелина 4 сантиметра като завършващо покритие, оптималното разстояние между дървените трупи е не повече от 70 сантиметра. Когато се използват дъски с дебелина повече от 5 см, е подходяща стъпка до 1 метър.

Дървените трупи са монтирани перпендикулярно на естествения светлинен поток. В случай на неговото отсъствие, например, когато полагате пода в коридорите, това се прави в посока на движение. Задължително условие е стриктната хоризонталност на елементите, която се проверява на нивото на сградата.

Ние правим подовата настилка

Днес има разнообразие от материали за подови настилки - ПДЧ, шперплат и листово покритие. Ако се използва последната опция, материалът трябва да бъде добре изсушен, тъй като суровината в готовия под ще приеме физическото състояние, което ще бъде удобно за него. В резултат на това новият дървен под ще "угоди" на собственика с изобилие от пукнатини и неприятно скърцане на плочки.

Подовите плоскости в къщата трябва да се поставят перпендикулярно по дължината на дървените трупи. Дължината на материала се избира така, че ставите да са разположени в средата на изоставането. Освен това, всяка последователна серия трябва да бъде придружена от леко изместване на ставите с 2 щифта. Плочите трябва да се закрепват с винтове, докато крайните релси трябва да се разполагат на разстояние 2 см от стената. Такива слотове са необходими за възможно деформиране на дървения под под влияние на температурни разлики или ниво на влажност в помещението.

След поставянето на първата плоскост се монтират следните две, след което се вкарва скобата. Следващите дъски се поддържат от клинове с максимална сила и се закрепват с винтове през жлеба. По този начин дървеният под се разпространява със собствените си ръце.

Готовият под не е прекалено красив, затова се препоръчва да му бъде даден по-пълен външен вид. За да направите това, трябва да смилате дървената повърхност и да я покриете с боя и лак.

Като правило, всички нови плочки за подова настилка не са прикрепени към дървените трупи, тъй като след известно време те трябва да бъдат управлявани, за да се намалят пукнатините. Всяка четвърта или пета платка е закрепена, което впоследствие осигурява по-бързо разглобяване по време на свиването на подовата настилка от листовата купчина.

Съвети за грижата

Полагане на пода върху дървените трупи

Почистване на пода в къщата

Устройството в къщата на дървен под е много красиво и удобно. Но собственикът трябва да помни, че дървесината е естествен материал, който е подложен на различни влияния върху околната среда.

За да удължите срока на експлоатация на такова покритие, трябва да използвате някои препоръки:

  • Подът винаги трябва да е сух, тъй като водата и дървото са несъвместими. В този случай е по-добре да почистите с влажна кърпа.
  • При преместване на мебели трябва да бъде много внимателна, тъй като е възможно да се наруши целостта на дървения под, и от такива драскотини ще бъде трудно да се отървем от.
  • Ако площта на помещението е твърде голяма, тогава е полезно да поставите килимите, което ще ви помогне да избегнете драскотини от обувките.
  • За поддръжка използвайте средствата, предназначени за дървена обшивка, която гарантира качествено почистване и издръжливост на пода.
  • Някои видове дърво могат лесно да бъдат повредени от обувките, така че ако носите токчета, ще трябва да сложите любимите си обувки на рафта и да се разхождате из къщата в чехли. В противен случай рискувате да похарчите значителна сума, за да подмените капака.

заключение

Дървеният под на трупите привлича хората в продължение на много векове не само с дълъг живот, но и с външна естетика. В допълнение, това покритие е екологично чист. Подът, изработен от иглолистна дървесина, е в състояние да създаде удобен микроклимат в къщата за цялото семейство. Инсталирайки този под, покриващ себе си, ще получите не само висококачествено и трайно покритие, но и нови полезни умения, както и значително спестяване на финансови ресурси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървена подова рамкаДървена подова рамка
Полагане, полагане на дървен подПолагане, полагане на дървен под
Подови дъскиПодови дъски
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Дървен под с ръцеДървен под с ръце
Регулируем под на трупиРегулируем под на трупи
Шперплат на подаШперплат на пода
Сглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къщаСглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къща
Подът в парната баня със собствените си ръцеПодът в парната баня със собствените си ръце
Полагане на масивна дъска върху бетонни плочиПолагане на масивна дъска върху бетонни плочи
» » Как да направите дървен под на дървени трупи
© 2021 BggeHat.com