Полагане, полагане на дървен под

Дървото е сграда от естествен материал, която има своите предимства и недостатъци. Той е силен и издръжлив. Поради трайните си влакна, този материал може да издържа дори на масивни метални крепежни елементи. Сега ще говорим за това в тази статия.

Нюанси на подови настилки дървен под

  • Свойствата на нарязания материал от техническо и физическо естество варират от една и съща порода. Всичко зависи от мястото на отрязване.
  • Дървото притежава хигроскопичност и абсорбира влагата от въздуха доста лесно и благодарение на капилярното засмукване. Следователно всяка технология за полагане на пода на едно дърво изисква защита.
  • Поради опасността от пожар на дървото се появява сериозен проблем.
  • Редки, ценни и екзотични сортове са много скъпи.

Много собственици на къщи и апартаменти си задават въпроса кое е по-добре да лежи: дървени или Инструкцията "Как да направите бетонен под">бетонен под?

Нюанси за монтаж на бетонни подове

  • Има голяма здравина и твърдост;
  • По-късно всяко покритие може да се положи върху него;
  • Може да издържи на тежки прегради.

Но той:

  • Много е трудно да се извършват комуникации в такава корица;
  • Поради липса на вентилация, долната му част има излишна влага;
  • Декоративното покритие се нуждае от инсталация, което увеличава разходите.

Но изборът е ваш. Повече информация за това поле можете да намерите в статията Всички "за това как да направите бетонова подова настилка и монтирайте себе си">монтаж на бетонни подове.

Избор на материал за полагане на дървени подове

Полагане на дървени настилки

Така че, решихте да поставите дървен под. Да изберем подходящия за него материал. Тук има някои нюанси.

Степента на влагата зависи от свойствата на дървото. Качествата и техните характеристики са в SNIP. Дървени подове № 2.03.13-88 и фрагмент II-25-80 "Дървени конструкции". Дървото има граница на влага от 12.

Трябва да решите вида на дървото. Неговите ценни сортове имат красива текстура, но те са скъпи. От относително евтини, с оптимална цена и качество са скалите: лиственица, дъб, кедър, пепел.

Ако дървеният под изисква боядисване с лак, по-добре е да вземете гъста и светла дървесина с красиво изрязано изображение. (вж. Дървеният "под на закъснение на предимствата и недостатъците">Дървен под на трупи)

Много е важно материалът да е защитен от пожар, насекоми и плесени.

Гарнитурите и дървените трупи от всички страни са импрегнирани с антисептици, дъските могат да бъдат покрити само отдолу, предната част ще бъде защитена от гъби, паразити.

Импрегнирането на такава конструкция е по-добре водоразтворим състав, например: флуоросиликат или амониев силикофлуорид, натриев флуорид и други, които съдържат антипиритни добавки.

Изграждането на подове от дърво може да бъде различно. Може да се извърши на дървени трупи, на греди, които се припокриват, на твърда основа, на земята с помощта на дървени трупи. Тези методи зависят от характеристиките на сградата.

Полагане на дървени подове на греди

С този метод гредите са носещи елементи, които служат за основа на припокриването между етажите. Предимството на такъв под е, че те са допълнителен елемент от цялостната конструкция на сградата, като същевременно подобряват нейната коравина (виж Фиг. Рамка "дървен под">Дървена подова рамка).

Основен недостатък е високата степен на шум, генериран от звукови вибрации, които се предават на подпорите и през тях до стените на къщата.

Ето защо, за да се избегне този проблем, трябва да се поставят закъснения.

Полагане на дървени подове на земята

При подреждане Етажи "на земята">подове на земята, Сложете трупи на отделни стълбове - опори, които не са свързани със стени. Такива подове не са шумни.



Но те изискват добра хидро- и парна бариера, поради наличието на вода в земята, която оказва неблагоприятно въздействие върху дървото. Поставете стълбовете върху бетонния препарат или чакъл или чакъл, който е плътно опакован.

Сложете стълбове с операция, която съвпада с разликата между греди, в зависимост от дебелината на дъските. Обикновено е 40см / 1м. Хидроизолация поставена под трупи като 2 слоя покривен материал, с изключение на това, че дебелината на уплътнението е монтирана табла парчета приблизително 3sm.Ukladyvayut етаж на дървесината като греди чрез ниво.

Стандартни методи за нанасяне на паркет и палуби

Полагане на дървени настилкиПодовете на дъските са представени под формата на дъски с дебелина 2,5-4 см. На първо място, преди подовата настилка на такъв под, е необходимо да се монтират 2 логаритъри на разстояние 2 см от стените в стаята. С помощта на нивото на балончетата по дължината на багажника се проверява верността на инсталацията.

След това издърпайте кабела между тях и оставете останалите трупи. С помощта на парче бара с необходимата дебелина, рамковият елемент се повдига.

Трябва да има пропаст между закъсненията и стените от 1 см, така че при температурни колебания дървото да може да "диша". За правилното подово покритие на дървените подове, дъските трябва да се поставят перпендикулярно на прозорците, така че подът ще изглежда по-добре (виж фиг. Полагане на "паркет">Полагане на паркет).

Поправете настилката по два начина

  • Обичайният метод е да се карат ноктите в предната част на дъските.
  • При паркет, те са закачени в ъгъла на хребетите под наклон, докато завършват шапките в дебелината на дървото. Този метод от своя страна е разделен на палуба, когато плочите са подредени по неконтролиран начин.

Първата дъска по отношение на вътрешната дъска се поставя на разстояние 1 cm и 2 cm от външната стена и се фиксира с 1-2 нокти или винтовете се завинтват към всеки лъч или закъснение. Този пропуск след инсталирането на всички трупи ще бъде затворен с перваза.

Между тях, дъските се съединяват в една четвърт, в дюбел или от край до край. Дъските са най-добре снабдени с език, което означава, че изолацията и здравината на пода се увеличават. Ако полагането се извършва по обичайния начин, след това до стената, каналът се полага с първоначалната плоча за подова настилка, а по метода на паркета - от гребена.

Ако материалът е рендосан, докато предната си част ostrogannoj, фалцован ръбове е избран, езикът е обикновено по-малко прави чивии канали от двете страни и след това свързани чрез релса език. Тази конструкция в работата е по-трудна поради по-капризния материал. При монтажа всяка следваща дъска поставя в непосредствена близост до вече закован с чук чрез дървена износване диаграма на подложка на гребена на жлеба.

След това се фиксира с крепежни елементи. Последно постави дъските чрез клинове, които често задръстват проблем с фиксиращи плочи stenoy.Ochen между тях и, поради това, че гнездото за чук в гребена не е напълно свързан. След това използвайте скоба или клинове. Ако разликата е получен по време на полагане от 1 mm, а след това на борда отстранява им равнина, преди образуването на равномерност и отново сглобен.

Процес на шлайфане, грундиране, замазка и довършителни работи Монтаж на "дървен под">монтаж на дървен под.

Шлифовъчна машина

За да изравнете дървения под, използвайте подови и ръчни мелници. За този вид работа ще ви трябва различно зърно от пясък, от големи до малки. Ще се изисква набор от абразивни дискове.

Преместете машината по пода, така че чиповете да не се счупят от ръбовете им. Когато шлайфането на машината не е силно натиснато, тъй като е залепен голям слой дърво. Започнете с най-големите кожи и завършете с най-плитки (вж. Looping "floor">Време на дървения под).

Между тези етапи се полагат мазилки между плочките за подова настилка. Подовата замазка за подова настилка от дърво се прави на базата на вода или полимерна композиция. Вторият вид замазка е по-ефективен поради високата еластичност и липсата на седене. След това повърхността е грундирана, за да подобри адхезията на лак или боя към дървото.

Стабилни и устойчиви nitrovarnishes и имат някои недостатъци: те са неприятно с използването на много вредни за здравето на човека, като например време за съхнене, и известно време след това, когато разгорещени дървени подове, те продължават да се осигури разнообразие на вредни вещества в продължение на няколко години.

Затова вместо тях се използват еднокомпонентни полимерни съединения, които се разреждат с вода. Те имат по-малка плътност, лесно се прилагат, почти без мирис, безвредни, бързо изсъхват.

Преди да започнете работа, пода се вакуумира. Лакът е добре смесен и ако е необходимо добавете малко вода. Нанесете композицията по пода. Първият слой лак трябва да бъде тънък. Следващият слой се нанася след 2-3 часа. Ако е необходимо да се постави 3 слоя, проблемите се шлайфат със среден шкурка - № 100/120.

нюанси:

  • При инсталиране на тоалетни чинии, които имат пиедестал с наличие на технологични дупки. На етажите на дъските не е трудно да се направи. Но има модели без тяхното присъствие, тогава инсталирането на такава тоалетна купа върху това покритие става все по-трудно.
    После в подовите дъски се издига гнездо, равно на размера на основата на водопроводната конструкция. Най-напред направете дупката, след което използвайте широка длето, за да премахнете желания слой. При инсталирането това устройство се излива със строително лепило, например - "течни нокти".
  • Сега попълнете дървения под с хаван реално. На пазара има специални смеси, които извършват този процес. Те се полагат на базата на специална технология (вж. Нанесете "на дървения под">Потапя се върху дървения под). Те включват различни добавки: подсилващи агенти, пластификатори, водоотблъскващи вещества и т.н.
  • Ако се нуждаете от ремонт на дървените подови настилки, тогава е лесно да се направи. С помощта на чук ударите върху необходимия борд за замяна и в случай на слухов звук замествате този борд с нов.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървен под в апартаментДървен под в апартамент
Кой етаж е по-добър в кухнятаКой етаж е по-добър в кухнята
Боя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на подаБоя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода
Покривало за подове, тествано от вековеПокривало за подове, тествано от векове
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Видовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнениеВидовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнение
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Пожарозащита на дървесина в дървена къщаПожарозащита на дървесина в дървена къща
» » Полагане, полагане на дървен под
© 2021 BggeHat.com