Кой етаж е по-добър в кухнята

Преди да поставите подовата настилка в кухнята, трябва да разгледате някои точки. Подът трябва да бъде добър, водоустойчив, без страх от мазнини, устойчив на изпъкналости и драскотини. Тя може лесно да се измие. Ето защо, на вашия етаж в кухнята имаха точно тези характеристики. Нека да разгледаме кой етаж е по-добре да постави в кухнята и какво трябва да насочите вниманието си.

Предварителна подготовка

Предварителна подготовкаПреди да инсталирате пода, трябва да сте сигурни, че то пасва на вашия интериор, че основата за него е перфектна. Също така се случва, че трябва да направите нова основа, за изравняване на повърхността. В крайна сметка това зависи от периода на експлоатационния период на наложения етаж, така че преди да започнете работа, трябва да получите съвети от специалисти.

Ако планирате да инсталирате топъл под на кухнята. тогава трябва да си купите такъв вид подови покрития, която се препоръчва да се инсталира за такава система и има висока степен на топлопроводимост. Повечето експерти предлагат комбиниране на типа подови настилки на кухненския под с неговите ефективни свойства през периода на експлоатация.

Можете да комбинирате различни видове подови настилки, но всичко зависи от предназначението на дадена част от кухнята:

Това е добър вариант за голяма кухня, състояща се от всекидневна.

Ако имате кухня под формата на малка стая, тогава е по-добре да използвате едноцветен и един и същ вид материал. Това ще направи вашата стая по-широка и хармонична.

Керамични плочки

Най-използваната версия на подовата настилка за кухнята. Той има красив външен вид, ниска цена, удобен и практичен за работа. Различни цветове, рисунки Ви позволяват да проектирате кухнята в модерен стил. Можете също така да правите рисунки с различно естество: абстрактно, геометрично, растение.

Технологията на "полагане на керамични плочки">Полагане на керамични плочки могат да бъдат произведени по различни начини:

  • "В бягство,
  • "Съвместно в задника"
  • "На диагонала,
  • комбинация от тези методи.

Керамиката е екологичен материал. Той се понася добре от различните ефекти на химическите агенти и слънчевите ултравиолетови лъчи. В допълнение към предимствата на този подов материал има някои недостатъци. Най-големият недостатък е, че е студено. Така че трябва Топъл "под, със собствените си ръце., Монтаж на системи за подово отопление Етапи на монтаж">инсталирайте или топъл под, или да положите пода с килим.

В работната част на кухнята е по-добре да поставите матова плочка, чиято повърхност е с релефен характер. Това ще намали степента на плъзгане при триене срещу него и естествено ще ви спести от наранявания при падане. Специалистите препоръчват да се поставят керамични плочки в кухнята, която е класифицирана като ¾ степен по скалата за устойчивост на износване и при скала на твърдост от 4/5 клас.

Порцеланови плочки

Порцеланови плочкиТози материал е от изкуствен тип и има редица предимства. Практически не абсорбира влагата, може да издържи на каквито и да било температурни промени, е по-трудно от керамичните плочки, а от 10 мащаби отнема клас 8/9 на скалата на твърдостта.

Ето защо, гранит е идеален за вашата кухня.

Това покритие има различни модели. Може би тази плочка е матирана или полирана. По-добре е да използвате полирани плочки за кухнята.

Самонивелиращи се подове

Течният линолеум е самостоятелно течащ полимерен под. Появата на този материал е много подобна на истинската настилка.

Zalivnoy "етаж със собствените си ръце - подготовка за изливане на пода 3d">Попълване на пода, има висока устойчивост на влага, е безразличен при работа и механични повреди, е идеална възможност за кухнята.

Видът на този материал е много впечатляващ, тъй като той е гладък и блясък. Има 20 различни нюанса, които дори можете да направите Попълване на "подове с 3D ефект">Самонивелиращи се подове с 3D ефект, добавете необходимото изображение, разнообразна употреба на метални, пластмасови или дървени вложки, както и различни други декоративни елементи. Но ако искате да смените покритието по-късно, ще бъде много трудно за вас, тъй като има адхезия и е проблематично да го премахнете.

Бетонни подове



Инструкцията "Как да направите бетонен под">Бетонни подове ще даде своя уникална кухня, модерен, градски vid.Beton разработен в хай-тек стил е достъпна решение за дата за много купувачи в решаването настилка кухня pola.Betonnoe восъчна покритие е идеален за модерната кухня. Такова покритие ефективно, трайно и неизискващ в ekspluatatsii.Nedostatok е теглото на материала, така че преди да се качи добре и точно изчисляване на всички товари, които ще бъдат упражнявани върху характера на носещата конструкция на сградата на.

Линолеум подове

Линолеум подовеПрактическото решение за подови настилки в кухнята е линолеумът от синтетичен или естествен състав. Цената на такъв материал е ниска, особено когато става дума за производство на синтетичен характер. Тя се различава значително от линолеума от този тип, произведен през съветската епоха. Линолеум, полимерен тип, произведени днес ще служи 8-10 години, и има добра топло и звукоизолация. По-добре е да поставите полуобработен материал, който има дебел защитен слой.

Линолеум, поставен в кухнята, не се нуждае от силна грижа. Лесно е да се почисти, какво е най-важно за тази стая. Също така е лесна за инсталиране. Проектното решение при използване на линолеум може да бъде различно.

На този етап има различни видове чертежи, цветове на този продукт. Можете да направите материала под кожата, паркет, дърво, камък и така нататък. Интересна версия на линолеум плочки. Можете да събирате различни рисунки, модели. Но от екологична гледна точка изкуственият тип линолеум не е екологичен. Много експерти съветват да не купуват линолеум на пазара и евтин тип.

И не забравяйте, че колкото повече мирисът на линолеума излиза в ролка, толкова по-вредни вещества в него.

Не забравяйте, че маркировката показва къде можете да поставите този линолеум. Някои линолеуми се използват само в нежилищни помещения. Безопасни и безвредни за човешкото здраве са някои скъпи видове линолеум, като например Mormolium и Artolium.

Корково покритие

Корк "пол: плюсовете и минусите">Корк под е иновация за потребителите от Русия, но много фенове на природни материали вече харесаха. Корк дъбовата кора служи като материал за производство, който се изрязва на всеки няколко години от отглеждането на дървета. Тези подове са много удобни и помагат за намаляване на натоварването при ходене по ставите и гръбначния стълб.

Основните предимства на този материал са му звукоизолация, усещане за топлина, устойчивост на петна, омекотяване създава приятна, не се пързаля, не привлича прах, което е най-добрият за алергии и астма.

Мнозина вярват, че този материал има благотворен ефект върху човешкото тяло. Благодарение на различни текстури и нюанси, този материал се вписва добре във всеки интериор. Такъв под е покрит с лак със специален характер на върха и едва тогава той е готов за работа. Ако подът е правилно положен, тогава няма да се страхува да излее течност върху него.

Дървен под в кухнята

Дървен под в кухнятаПаркет и различни други покрития от естествен дървен състав са много скъпи на тяхната цена, но придават на кухнята почтеност и елегантност. Това покритие е идеално за всеки декор и стил. Но дървото е нестабилно за промени в температурата и влажността. Ето защо този материал се използва само в трапезарията на кухнята. Такива подове са защитени със специални лакове или масла и се използват и импрегнации. Тези подове, след като подобна обработка стават по-трайни и не толкова чувствителни към влага и прах.

Това покритие трябва да се обработва постоянно със специална защитна екипировка и често след това да се грижи за него. Основният недостатък Дървени подови настилки.>дървени подове е тяхната висока цена, не само най-важният материал, но и помощните. Следователно, това покритие оказва значително влияние върху семейния бюджет.

Но няколко материала от този вид могат да бъдат сравнени с покритието на дървото, както в екологична, така и в конструктивна посока.

Ламинат в трапезарията и кухнята

Това е добра алтернатива за дърво. Ламинатът е по-евтин от дървото, но екологичното дърво е по-добро от ламината. Но ламинатът също има своите предимства. Ламинатът е лесен за сглобяване, ниско напрежение, има устойчивост на механични влияния, ниска степен на запалимост.

Този материал може да замени различни видове дървесина. Много производители правят специални модели с модели, подобни на естествен камък, мрамор или керамични плочки. Значителен плюс на ламината е възможността за монтиране на топъл под.

Основен недостатък на това покритие е неговата повишена чувствителност към влага. Ето защо, по време на инсталациятат, Необходимо е да се монтира хидроизолационен слой, независимо дали инсталирате водоустойчив ламинат.

Преди да купите материала, трябва да изберете компания, която отдавна е на строителния пазар и има добра репутация. Когато купувате, помолете продавача да Ви покаже хигиенен сертификат и сертификат за съответствие на стоките. Обърнете внимание на факта, че препоръчва стаи от производителя, където можете да поставите този ламинат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Разбираме кой етаж е най-добре в кухнятаРазбираме кой етаж е най-добре в кухнята
Какъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опцииКакъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опции
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
» » Кой етаж е по-добър в кухнята
© 2021 BggeHat.com