Какъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опции

Кухня може с право да се нарече най-популярното място в апартамента. Според статистиката, хората прекарват 60 пъти тук. Много е важно да изберете подово покритие за кухнята, което да не се страхува от топлина, влага, а също така лесно да се измие и да не се надраска.

В този случай не трябва да се обръща по-малко внимание на подготовката на повърхността за полагане на пода, защото зависи от нейното качество зависи от живота на подовата настилка.

Дизайнът на пода в кухнята също е важен въпрос, който трябва да бъде разгледан с всякаква сериозност и отговорност. Винаги помнете, че подът трябва задължително да бъде в хармония с останалата част от интериора. Ако, например, сте избрали стила на Прованс за кухнята, тогава е най-добре да поставите естествени материали на пода.

Най-популярната кухня покритие

Днес в строителния пазар има такъв голям асортимент от подови настилки, така че един неопитен купувач е много труден за навигация. Експерти отбелязват, че най-практичен материал за пода в кухнята е линолеумът. Съвременният балатум, като правило, се различава оригинално оцветяване, а също и отлично качество.

Линолеум в кухнята

Лек линолеум

Друго предимство на този вид покритие е неговата приемлива, демократична цена. Ако използвате линолеум наситени, топли цветове, можете лесно да превърнете кухнята в най-удобното място в цялата къща. В същото време, сини, черни и сиви тонове ще дадат на помещението строгост и тъпота. Едва ли искате да прекарате много време в такава кухня.

Трябва да кажа, че при правилно използване линолеумът може да продължи до 10 години, без да губи звукоизолационните и топлоизолационните свойства. Много е лесно да се погрижиш, защото е лесно да се измие. Когато избирате линолеум, не забравяйте да обърнете внимание на това, как този мирис мирише, защото миризмата е по-остра, толкова по-лошо е нейното качество.

Екологични материали

Също така е много популярно сега да поставите корк подове в кухнята. Предимствата на този материал са, че той не се плъзга, има висока звукоизолация и практически не извлича прах. Етаж от корк Това е идеална възможност за тези хора, които страдат от различни алергии. По този начин учените са установили, че запушалката благоприятно влияе на организма на човека. Корковият под е много лесен за почистване, този материал не се страхува от влага, което означава, че не можете да се притеснявате за неговата безопасност, ако изведнъж разливите нещо.

Корк под

Корк под

Най-скъпото покритие за кухнята е естествено дърво. Необходимо е да оформите подредена сума не само за самия материал, но и за полагане на работи. Също така е необходимо да се каже, че дървените подове в кухнята са непрактически достатъчно, в края на краищата, ако има течности върху тях, има разводи, които са много трудни за отстраняване.

Ако все пак решите на дървен кухненски под, бъдете подготвени за това, че това изисква постоянна грижа. Въпреки, че в справедливост трябва да се каже, че дървените подове очевидно си заслужават усилията, защото никой друг материал така не облагородява стаята, прави го уютно, като естествено дърво.

Дървени покрития

Дървени покрития



Най-често дървени подови настилки се избират от паркет. Ако следвате елементарните правила за работа, ще ви издържи за много години. Винаги си струва да си спомните, че голяма паркетна дъска визуално намалява пространството. Златното правило на дизайна е, че колкото по-малка е стаята, толкова по-малко декоративни елементи на пода, тапети и тавани.

Също така, визуалното възприятие за размера на стаята зависи от посоката на полагане на пода. Така че, с помощта на паркет дъска и като използвате различни начини за полагане, можете да постигнете напълно различни ефекти в една и съща стая.

Материали, които имитират природни

Ако не можете да си позволите естествено дърво, винаги можете да използвате ламинат в кухнята, защото в наше време производителите на ламинат могат да симулират почти всеки тип дърво. Разбира се, този материал не е толкова екологичен, колкото коркът, но има много по-голяма трайност.

Основен недостатък на ламинат е, че се страхува от влажността. Ето защо, преди да полагате ламинат, трябва да направите възможно най-добрата хидроизолационна замазка.

В допълнение, използването на ламинат ви позволява визуално да разширявате пространството. Редове от подобни табели могат визуално да "извадят" стаята. Също с помощта на ламинат е възможно да се играе и регулира геометрията на кухнята.

Ламинат в кухнята

Ламинат в кухнята

Говорейки за кухнята, не е възможно да не кажем дума за керамичните плочки. Този материал преобладава в кухните на нашите сънародници. Кухненските плочки идеално се вписват във всеки интериор, защото са от различни цветове и нюанси. Този материал е много удобен за използване, евтин и много екологичен. Единственият недостатък на плочката е, че е много студен материал, въпреки че този проблем може лесно да бъде решен чрез инсталиране на отопляем под. Когато избирате цвета на плочките, не забравяйте да вземете предвид размерите на стаята.

Винаги помнете, че тъмните тонове визуално стесняват пространството. Ако вашата кухня не се различава по размер, тогава най-добре е да останете на плочки от светли цветове.

Също така е важно дали плочката е матова или гланцирана. В случай на полагане на матиран материал визуално размерите на помещението се намаляват, а гланцовата плочка значително разширява пространството.

За да се създаде оригинален дизайн на пода в кухнята, такъв материал като порцеланови камъни. Това покритие не се страхува от влага, температурни промени, а също така има специална твърдост. Също така, гранит се произвежда в различни цветове и може да имитира различни естествени материали. Ако вашата кухня е доста малка по размер, тогава не се препоръчва да се използва такъв голям материал като порцелан каменинови изделия. В този случай вашата кухня ще изглежда дори по-малка, отколкото всъщност е. Трябва да кажа, че този материал изглежда добре само в големи помещения.

Не се страхувайте от експерименти!

Ако се стремите към оригиналност, не се занимавайте с никакви подови настилки. Проектантите единодушно препоръчват комбиниране на различни видове материали. Например, комбинацията от керамични плочки в работната площ на кухнята с естествено дърво или паркет в трапезарията изглежда много оригинална.

Това решение не само визуално изглежда добре, но и има практическа стойност. За работната площ е най-добре да изберете тези материали, които не се страхуват от влага, топлина и са доста трайни.

Идеалната покривка за кухнята е не само красива, но и практична. Сега пазарът предлага толкова широк избор от материали, които всеки купувач ще намери точно това, от което се нуждае. Не се страхувайте да експериментирате, проявете въображението си, защото в дизайна практически няма граници и рамки. В крайна сметка вие правите кухнята само за себе си и всички съвети за дизайна не трябва да се разглеждат като директни указания за действия. Най-добрият вариант е да комбинирате вашите собствени идеи и готови дизайнерски решения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Кухни марияКухни мария
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
» » Какъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опции
© 2021 BggeHat.com