Ремонт на подови настилки

Когато появата на нови технологии и материали на строителния пазар, традиционната схема на подреждането на пода оцеля от възраждането му. Системата на изоставане е най-добрата алтернатива на цимент-пясъчна замазка в апартамент или частна къща. Поради това единственото правилно решение за големи ремонти на подове е подреждането на система от дървени трупи, която има няколко предимства.

Предимства на подовата конструкция на трупи

Основните предимства на подовата конструкция при закъсненията са:

  • Възможност за подреждане на идеално равна повърхност
  • Значителни икономии на финансови ресурси и време
  • Възможност за полагане на подземни инженерни и комуникационни мрежи, от канализация до електрически проводници
  • Отлични топлоизолационни и звукоизолиращи помещения
  • Намаляване нивото на натоварване на пода в стария жилищен фонд. Максималното натоварване е около 5 тона / 1 м².
  • Възможност за подреждане на многоетажни етажи, което е значително предимство при чести промени в предназначението на помещенията

Системата за забавяне е в състояние да удължи живота на довършителната подова настилка, поради което поправката на паркета върху дървените трупи може да не се изисква от дълго време

Ремонт на подове без подови инсталации. Подреждане на дървени подови настилки

В идеалния случай, за да получите качествен под, който ще ви издържа дълго време, трябва напълно да демонтирате стария дървен под. Тази възможност обаче не винаги е налице. Можете да опитате да поправите ситуацията, без да отстранявате подовата настилка. Моля, имайте предвид, че при тази ситуация няма да има гаранции за качествена основа, да не говорим за равномерността на подовата повърхност. Все пак можете да се справите с тази задача. За да се направи това, е необходимо да се установи основната причина за неспособността на секса.

По правило подът се огъва и се гмурва в следните ситуации:

  • Когато изравняването на повърхността на дюшеме, добре оборудвани за трупи, в съответствие с трупи се приложат дървени подложки или други материали, които с течение на времето може да се напука от сухота, поп или пукнатина.
  • При монтажа на пода се използват нискокачествени материали, например необработен дървен материал, който в крайна сметка изсъхва и се деформира.
  • При слабо закрепване на грубия под на закъсненията.

Първите две причини елиминират чрез ремонт на белия дроб е невъзможно, в този случай е необходимо да се премахне напълно блистер етаж или неговото повредена част, последвана от подмяна на дървени строителни части разграждат. Това ще говорим малко по-късно. За да се отстрани третия дефект, е необходимо да се фиксират дървените трупи колкото е възможно повече на палубата.

Закрепване на подови настилки към дървени трупи

Първо, трябва да намерите всички закъснения, фокусирайки се върху шапките на винтове или нокти. В случай, че подът е покрит с тапицерия, зад която няма закопчалки, можете да "запечатате" ушите с помощта на пробивни отвори.

Грубият под е фиксиран към дървените трупи чрез винтове, чиято междина не трябва да е по-голяма от 20 см.

За определяне на бетонна основа изоставането е необходимо да се определи с помощта на бормашина с бормашина дълго разстояние от основата до най-горния етаж и се уверете, перфоратор дюбел дупки с дълбочина 5-7 см. Така че дюбел свържете бетонна основа етаж и на забавяне. Такива манипулации трябва да се извършват при всички изоставания с интервал от 50 см. По този начин ще получите сигурно фиксиран под на закъсненията, който ще ви служи за няколко десетилетия.

Този метод е икономичен вариант на ремонт на подове, но не решава основния проблем - отстраняване на разликите във височините и отстраняване на депресиите и хълмовете. Ето защо, този начин на изравняване на пода ще ви лиши от възможността за настилка на груб под като покритие на ламинат или паркет. Горните подови настилки изискват перфектно плоска фундаментна повърхност, която на практика не може да се постигне без демонтиране на стария под.

Промяна на повредената зона на покритието

За да определите степента на повреда на пода при закъснение, трябва:

  • Намерете изгнилите или изсъхнали дъски, които могат да бъдат идентифицирани чрез почукване на повърхността с чук: ако ударите повредената дъска, звукът ще бъде глух.
  • Премахнете лесно огъваемите площи на пода, независимо дали става дума за шперплат, ПДЧ или борда.
  • След като определите степента на повреда на пода, можете да започнете ремонтни работи. Ако причината за скърцане и извиване на пода е механична повреда на дървото, целият ремонт ще се състои в замяна на износения фрагмент. Необходимо е да се направи това възможно най-внимателно, без да се нарушава целостта на системата.
  • След това, в най-износената дъска, се пробива дупка. Той вкарва трион, така че дъските са нарязани. Това трябва да се направи по оста на дървения труп, така че новите дъски да могат да се опират на изоставането. Ако отстраните дъските по ръбовете на дървения материал, тогава забавянето ще трябва да бъде разширено чрез накланяне на страната на лъча с подходящ размер.
  • След като режете всички дъски на повредения участък, те леко се изтръгват с длето или нокти и се отстраняват. Тогава заковани дъски с необходимия размер. 

Идентифицирайте дърветата, засегнати от гниене, също не е много трудно - под натиск те незабавно се деформират. Ако малък фрагмент от закъснението е повреден, той може да бъде ремонтиран чрез премахване на повредената зона, като се закотви борда с подходящ размер.

Баровете могат да бъдат засегнати от гниене при отсъствие на въздушна вентилация или с лоша хидроизолация. Можете да коригирате ситуацията само чрез цялостна реконструкция на пода. Старите закъснения, които са изсъхнали и изгнили, също трябва да бъдат напълно заменени.

Традиционният метод за инсталиране на дневници

Специално внимание трябва да се обърне на избора на материал за дървени трупи, тъй като качеството на дървените елементи изисква специален контрол.

Суровините са предмет на следните изисквания:

  • Гредите за дървени трупи трябва да бъдат рендосани и сухи (нивото на влажност не трябва да надвишава 20, иначе изсушено, трупите могат да бъдат деформирани).
  • Те трябва да бъдат третирани с антисептично съединение.

Преди монтажа е необходимо внимателно да се проверят неравните пръти за целостта и невъзможността за повреда от червеи.

При полагане на дървените трупи температурата в помещението трябва да е поне + 8 ° C, а нивото на относителната влажност не трябва да превишава 60 ° С.

Технология на ремонта



Преди всичко е необходимо внимателно да прахът на стоманобетонния под настилката да се почисти и да се почисти от строителни отпадъци и при необходимост да се подреди с циментова замазка. Понякога се използва специална облицовка от различни дебелини, за да се изравни твърдата основа, но това не трябва да се прави, защото с времето те се деформират или излитат. Поради това, по време на употреба, подът ще започне да се скърца и да се увисне.

След това поставяме върху основата слой грунд и подреждаме под изолацията на изолацията. Обикновено за тази цел се използва ролков полиетилен, който трябва да бъде покрит със залепени ленти.

Над хидроизолацията е положен звукоизолиращ слой. В тази ситуация, можете да използвате покривни материали, фибростъкло, лист каучук, слой от пресован корк или шлака. Днес пяна полиетилен е в голямо търсене, които могат едновременно да служат както звукоизолация и хидроизолация. Можете да го купите във всеки строителен магазин.

Подреждането на системата за забавяне е много важна работа, защото резултатът от нея ще зависи от трайността на работата на пода като цяло. На шумоизолационния слой изолаторите се монтират без разстояние на разстояние не повече от 0,6 м една от друга. Моля, имайте предвид, че колкото по-силна и по-дебела е плочата, толкова по-голямо е изоставането. Например, ако работите с дъски с дебелина 30 cm, разстоянието между отделните дървени трупи ще бъде 50 cm. Разстоянието между стените и закъсненията не трябва да надвишава 3 cm.

Не забравяйте да проверите закъсненията във всички посоки за равномерност, като използвате две-метрова релса - всички те трябва да бъдат в една и съща хоризонтална равнина. Регулирайте височината на дървения материал с помощта на дървени подложки.

Запушванията са фиксирани към основата на пода с помощта на ноктите. Ако това не е възможно, тогава е необходимо да увеличите напречното сечение на лъча до 7х10 см.

Монтиране на регулируемия под на дървените трупи

Обикновено този метод се използва за ремонт на пода в стария жилищен фонд, при отстраняване на повредения под, нивото му намалява и той трябва да върне старата стойност.

Има много опции за подови настилки - плаващи подове, самонивелиращи се подове, както и подове на бетонна замазка

Все пак, като се имат предвид различни методи, строителите спират на регулираната система за забавяне, тъй като имат неоспорими предимства в сравнение с конкретната основа.

На първо място, не всяка сграда може да издържи нивото на натоварване, което води до монтажа на бетонния под върху стоманобетонните плочи.

На второ място, поставянето на бетонен под е труден процес, който отнема много време и усилия.

На трето място, регулируемата система за забавяне е идеалната основа за подови покрития от ламинат или паркет. Основата на паркета трябва да има висококачествена и идеално равна повърхност. Ако разликата във височината е повече от 2 мм на 2 линейни метра, това покритие ще причини неприятно скърцане и няма да продължи дълго.

За да може бетонната замазка да придобие желаната равномерност, в нейното подреждане е необходимо да се използва самонивелираща се смес, върху която се полага листът от шперплат. Това не само ще увеличи финансовите инвестиции, но и ще отнеме доста време. Само една бетонна замазка изсъхва за около 28 дни. За разлика от бетонния под, инсталирането на паркетен под с помощта на система от регулируемо закъснение в експозицията не се нуждае. За да инсталирате изоставането за 100 м ², това ще отнеме не повече от 2-3 дни.

Четвърто, ако демонтирането на старата етаж, ще откриете, че нивото падна с 15 см или повече, за да се увеличи височината си с помощта на бетон не отнема само време, но и опасно. С помощта на регулируеми отклонения нивото може да се повиши с 19 см или повече.

Пето, ако старият етаж на партидата се държи на дървени трупи, инсталирането на нови регулируеми пръти няма да бъде проблем, тъй като тяхната дебелина съответства на оригиналната.

Шесто, този дизайн гарантира добра циркулация на въздуха в подземния. Дори и в случай на навлизане на вода, не трябва да се притеснявате: тя ще се разпадне много бързо.

Седма, температурата на подземния етаж не се различава от температурата на помещението, така че паркетът винаги ще бъде топъл.

Процесът на полагане на регулируемия под е както следва:

  • Изрязаните отвори са пробити в рендосани паралелни пръти
  • В получените отвори са монтирани болтове-рафтове от пластмаса, към които са фиксирани дървени лагери.
  • При завъртане на пластмасовата стойка със специален ключ нивото на дневника се настройва на желаната височина.
  • С помощта на винтове за самозатягане или метални гвоздеи, болтовете на рейките могат да се закрепят колкото се може по-плътно към основата.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етажите в дървената къща - правим правилния избор!Етажите в дървената къща - правим правилния избор!
Устройството на пода в рамкатаУстройството на пода в рамката
Етажи на земятаЕтажи на земята
Някои полезни съвети за избор на топли електрически подовеНякои полезни съвети за избор на топли електрически подове
Капитал и козметичен ремонт на пода в ХрушчовКапитал и козметичен ремонт на пода в Хрушчов
Подови дъскиПодови дъски
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
Регулируем под на трупиРегулируем под на трупи
Шперплат на дървени трупи е проста техника за подреждане на трайно покритиеШперплат на дървени трупи е проста техника за подреждане на трайно покритие
» » Ремонт на подови настилки
© 2021 BggeHat.com