Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?

Сухо запълване на подови настилки

Как да улесним полагането на замазката?

Процесът на създаване на готови бетонни подове е много сложен и отнема време. Слоеното изливане на разтвора отнема много време и изисква голямо внимание от работниците, които го изпълняват. Освен това бетонната замазка е една от най-скъпите опции за полагане на пода. Инженерната идея обаче не стои неподвижна и на мястото на пластовото пълнене дойде сухият пълнеж за пода.

Използването на този материал предполага значително облекчаване на процеса. В същото време времето се намалява с 2-3 пъти, а разходите за материалите се намаляват с 1,5-2 пъти. Освен това използването на запълване ви позволява да се отървете от необходимостта от дълга стационарна стая за свиване на пода.

Бетонната замазка на основата на запълващ материал може да се използва в помещения за различни цели - жилищни, промишлени или обществени. Може да се постави и на стар етаж - дори на дървен или теракот, което значително опростява създаването му. И, разбира се, такива подове имат по-добра термична и шумоизолация от традиционната монолитна бетонна замазка.

Технология за натрупване

По правило замазката, базирана на материала за запълване, е поставена, за да се осигури най-плоската повърхност на пода, която има отлична устойчивост и изолация. Следователно, на първо място, е необходимо да се установи ниво на повишаване на базата. При използване на висококачествени материали трябва да се води с 30-40 мм запълване и 10-20 мм от бетонния слой.

След това е необходимо да се организира еднакво запълване на пода. Доста често експертите препоръчват разделянето на пода в равни клетки, чиито стени се образуват от осветителни тела или от мрежеста мрежа. Въпреки това, когато работите с малки стаи, можете да направите без такива конструкции.

Накрая се обръщаме към избора на сух материал. Най-популярна е глинестата пълнеж за пода, който има редица предимства. Тя не е обект на влага и температура, не се деформира при големи натоварвания, а също така има отлични топло- и шумоизолиращи свойства.

Моля, обърнете внимание! За полагане на подове в помещенията е най-добре да се използва експандиран глинест пясък с размер на гранулите 1-4 mm. Пясък с по-голяма част, както и експандирана глина и чакъл се използват за външни работи.

След като подовото покритие за пода е положено върху повърхността до определено ниво, то трябва да бъде изравнено и да се осигури стабилността на повърхността. Експертите съветват да се положи тънък слой от полиуретан или друг синтетичен материал върху разширената глина, което ще предотврати деформацията на пода. След това повърхността е готова за пълнене с тънка замазка.



И какво следва?

След като е поставен подът на основата на експандирана глина, е необходимо да се обмислят вариантите за окончателното завършване. Най-често срещаните от тях са гипсовите влакна, които осигуряват максимална топлоизолация и комфорт. Claydite запълване на пода е идеално подходящо като основа за този материал, тъй като предотвратява потъване и други деформации, водещи до увреждане и унищожаване на листовете.

Често се поставя паркет върху замазката, като се изисква и извивката на повърхността. Използването на глина, което позволява да се създаде идеално равна повърхност, помага да се предотврати скърцането и деформацията на отделните елементи на паркета, а също така да се удължи експлоатационният му живот с 20-30. В допълнение, поради липсата на кухини под паркета, той ще бъде по-малко чувствителен към инсталирането на тежки мебели.

Обърнете внимание! Максималното натоварване на експандирания под е 360 kg / m 2 за точково натоварване и 1000 kg / m 2 за разпределено натоварване. Въпреки това, при полагане на замазка в многоетажни къщи, вие също трябва да се ръководи от характеристиките на плочи.

Като сухо запълване на пода, експандираната глина също е идеална възможност за организиране на топъл подове. Топлоизолационните свойства на материала в комбинация с образуването на "въздушна възглавница" в интервалите между неговите гранули прави възможно подобряването на ефективността на отоплението с 15-20 в сравнение с традиционната монолитна замазка. Освен това, малката височина на пълнежния материал също прави възможно постигането на удобство при полагане на иновативни електрически топло подове с малка дебелина.

Още малко за ползите от разширената глина

Сухо пълнене и изравняване

Плаващ под с вашите ръце

Използвайки глина за подови настилки като основа на бетонна замазка, получавате и редица допълнителни предимства. Процесът на полагане на пода в този случай може да се извърши след полагането на тръбопроводи и електрически проводници. Ако е необходимо, може да се извърши дори и без да се извършват други довършителни работи и да се демонтират други материали. Това става възможно поради липсата на прах, което е характерно за изравняване на слоестата замазка, както и поради значително ускоряване на работата.

Ако говорим за скоростта на полагане, тогава двама опитни работници в един ден могат да полагат до 80 квадратни метра подова на експандирана глина, което съответства на площта на 2-3-стаен апартамент. Запълването от разширена глина не изисква допълнителна изолация. Той може ефективно да отблъсне влага, пара и различни киселини и токсични материали, което ви позволява да увеличите максимално защитата на жизненото пространство.

Използването на сухо запълване се препоръчва от водещи строителни и инженерингови фирми, сред които:

  • Кнауф
  • Ceresit
  • Lafarge

В допълнение, този вид замазка може да се използва при външни работи - за изграждане на градински пътеки, наливане на тераси и подреждане на пътища за достъп. Като цяло, заслужава да се отбележи, че пода на базата на разширени глина попълване - това е истинска революция в областта на строителството и ремонта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалистиКак да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалисти
Универсален функция за монтаж на фундамент и инсталиранеУниверсален функция за монтаж на фундамент и инсталиране
Настилката на пода със собствените си ръцеНастилката на пода със собствените си ръце
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Всичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе сиВсичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе си
Топло подово отоплениеТопло подово отопление
Три начина за подравняване на пода в апартаментТри начина за подравняване на пода в апартамент
Разбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологиятаРазбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологията
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Прогресивно и бързо механизирано подово покритиеПрогресивно и бързо механизирано подово покритие
» » Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
© 2021 BggeHat.com