Устройството на пода в рамката

Един от най-важните технологични етапи на издигането на рамкова къща е монтирането на под. Традиционен вариант, който най-добре се вписва в атмосферата на тази сграда е дюшеме - изчистен дизайн, който, за разлика от бетонния под, вградена в рамката може да издържи без никакви проблеми.

Устройството на пода в рамката

Устройството на пода в рамката

След това ви каним да се запознаете с последователността на пода на устройството в кадъра на кадрите. След като разгледахте препоръките, успешно ще се справите сами с изпълнението на необходимите мерки, като избегнете нуждата от привличане на външни капитан и свързаните с него разходи.

Устройството на пода в рамката къща (един вид от фасадата на сграда в процес на изграждане)

Устройството на пода в рамката къща (един вид от фасадата на сграда в процес на изграждане)

Какво да се прави по пол: критерии за подбор

На първо място, трябва да изберете правилното дърво. В процеса на подбор, помислете за климата в местоположението на къщата, очаквания интензитет на натоварването върху структурата, наличния бюджет, както и особеностите на обслужването на обзаведената стая.

За по-голямо удобство на възприемането ключовите критерии за оценка на материалите и препоръки за тяхното функциониране са представени под формата на таблица.

Таблица. Избор на материал за монтаж на пода в рамката

Критерии за оценка - пояснения и препоръки
Материал на производствоИглолистно дърво. Сравнително бюджетен вариант, който е оптимален за използване в средна и малка площ. Въпреки сравнително ниските разходи, тя се характеризира с много добри показатели за издръжливост и надеждност.

Дъбови и аспи. Традиционни представители на средни и по-високи ценови сегменти. Основните оперативни характеристики са значително по-добри от тези на най-близките "конкуренти". Aspen, с оглед на най-високата си екологична съвместимост, е идеално подходящ за използване в спални и детски стаи.
влажностЗа устройството на пода в рамката къща, по-специално, когато става въпрос за дневна, само подходящо качество суха дървесина. Влажният материал неизбежно намалява по време на сушенето, което води до образуване на празнини в покритието.
Външно състояниеКонтролирайте, че дървото няма пукнатини, подозрителни петна, счупвания и други подобни дефекти. Въздържайте се от използването на такъв материал, дори ако ви се предлагат големи отстъпки.

За да определите необходимото количество материал, изчислете площта на помещението. В допълнение, добавете към прогнозната стойност от порядъка на 5-10 на склад. Подовите настилки се извършват най-удобно с дъски с дължина 2 м. Ако е възможно, купувайте артикули от една партида, произведени и обработени при същите условия. Това ще гарантира, че няма разлики в цвета, текстурата и други външни критерии за оценка на съветите.

Дървесина за строителството

Дървесина за строителството

Най-предпочитаният материал за подреждане на подови настилки в рамката е дървената хартия. Основното предимство при използването на този материал е липсата на необходимост от окончателно полиране, което прави възможно значително намаляване на разходите за труд и време.

Приблизителната схема на подреждане на пода в рамката

Приблизителната схема на подреждане на пода в рамката

Какво може да бъде пода на дървена къща: преглед на съществуващите опции

За подреждането на подовите настилки се използват най-често следните материали:

  • паркет;
  • залепена паркетна дъска. Материалът струва по-малко от обичайния паркет, без в същото време да има значителни външни разлики, но малко по-нисък от редица характеристики на изпълнение;
  • паркет от масивно дърво;
  • дъска от дърво.

Подготвителна работа

Технологията на устройството на пода в разглежданата структура предполага създаването на двуслоен дизайн, състоящ се от базови и директно дървени материали. Традиционно подовата настилка се полага върху дървените трупи или върху гредите, които се припокриват. При избора на конкретен метод е необходимо първо да се вземат под внимание характеристиките на оборудваните помещения и местоположението му.

Преди употреба всички дървени компоненти са импрегнирани със специални антисептични и забавящи горенето агенти. Задължително е водоустойчивостта на основата на бъдещата подова конструкция. Penofol е много подходящ за тази работа. Ако няма достатъчно бюджет, можете да използвате филм от полиетилен.

Редът за подреждане на груб под в рамката къща

Подготовка на подложки

Процес на пробиване

Процес на пробиване

Монтаж на стълбове

Монтаж на стълбове

Запълване на колонната основа

Запълване на колонната основа

Ако вашият karkasnik построен върху основите на кея, всяка допълнителна подготвителни мерки всичко, освен опори хидроизолация не трябва да се извърши (обикновено се използва за тази покривен материал). В случай на издигане на къща върху друга носеща конструкция, започнете работа с подреждането на споменатите стълбове. По преценка на собственика, подпорите са изградени от тухли или са отляти от бетон, като се вземе предвид проектната височина на бъдещия етаж. Степента на стълбовете не трябва да надвишава 2 м, като средно те се придържат към терена от 80 до 100 сантиметра.

Основа на колоните

Основа на колоните

Например, се дава инструкция за подреждането на такива бетонни подпори. Процедурата е следната:

  • дупки се пробиват в земята с диаметър от порядъка на 20 см и дълбочина около 100 см;
  • Тръбите от азбестоцимент с дължина около 130 см и вътрешен диаметър от 100 мм се излагат на дупките в нивото;
  • Пространството в ямите около тръбите е покрито с пясък, който се разлее и се натопи;
  • Строителната смес се излива в тръбите през фуния, приготвена от 1 част цимент, 4 части пясък, около 5 части смлян камък и вода;
  • в тръбите са монтирани специални плочи за фиксиране на трупите.

Монтиране на дневника

Преди да монтирате дневниците, трябва да направите долната превръзка.

Долен каишка

Долен каишка

Ако още не сте го направили, изпълнете следните стъпки:

  • фиксирайте на дъното на дъното. Елементите са поставени на ръба. Най-често използваните табели са 15x5 см. Ако е необходимо, можете да промените тези показатели според условията на вашето положение;
  • Свържете вътрешните дъно облицовъчни плоскости в ъглите с винтове;
  • към вътрешните дъски с помощта на винтове фиксират дъските на средната част на долната лента;
  • прикрепете външните табла към средните табла. Закрепването се извършва и с помощта на винтове;
  • Залепете горната част на лентите с електрическа равнина. Уверете се, че структурата е равна на нивото;
  • маркирайте местата за бъдещо инсталиране на изоставането;
  • въоръжени с електрически моторен трион, правят канали в лентата, за да монтират изоставането.
Долна лента и изоставане

Долна лента и изоставане

След това трябва да поставите закъснението. Можете да се използва за тази борда или дървени греди размери 10x5 см, 15H5 или вижте други измерения, като се фокусира върху оперативните характеристики на помещенията и на очакваното ниво на натоварване на подовата конструкция. Дървените трупи се фиксират, като се използват подходящи крепежни елементи: винтове, дюбели, гвоздеи, винтове, ъгли и др.

Поставяне на журнала на колонна основа

Поставяне на журнала на колонна основа

Закъсненията са натрупани върху колана

Закъсненията са натрупани върху колана

МИГ

МИГ

Снимката показва регистрационен файл на тънка дъска

Снимката показва регистрационен файл на тънка дъска

За дървените трупи, прикрепете дървени летви 3x3 см (можете да имате повече). За това можете да използвате пирони, винтове или други подходящи крепежни елементи. Пръчките ще служат като опора за поставяне на краищата на дъските на пода. За по-голяма лекота по-нататъшно полагане на пода, свържете дървените трупи с напречни пръти от подобен лъч / дъска. Закрепете джъмперите, поддържайки 125-сантиметрова или друга стъпка в съответствие с размерите на използваните елементи за подови настилки.

Отвори за шахти

Отвори за шахти

Издърпайте дъските на долната лента с ноктите, придържайки се към шаха и стъпка от 0,5-0,8 метра.

Импрегнационен регистър

Импрегнационен регистър

Важна забележка! Традиционно, в технологията на рамковата конструкция, грубият под е предварително устроен, след който са издигнати стени и прегради. Но при определени обстоятелства или поради личните съображения на собственика, реда на изпълнение на споменатите технологични мерки може да се промени.

Устройството на груби настилки

Подова настилка

Подова настилка

На горепосочените носещи платна с размери 3х3 см се полагат OSB плоскости (задължително с устойчиви на влага свойства) или шперплат. Последното, като правило, не е фиксирано към подпорните релси, а директно върху изоставането. И ако в случай на OSB, обикновено няма трудности, тогава трябва да се обърнете към инсталацията на шперплат паркет с познания за редица важни нюанси. Правилата и препоръките за правилното полагане на шперплат са описани подробно в следващата таблица.

Таблица. Правила за устройството на черен под от шперплат

Изисквания Обяснения
Схема за оформлениеЛистата от шперплат трябва да бъдат монтирани в шахмат; Всеки нов ред трябва да бъде изместен спрямо предходния с около половината от листовия елемент.
Дебелина на листаПри избора на дебелината на шперплат, да се ръководи от терена на подкрепа закъснение. Тези параметри са взаимосвързани, т.е. можете да помислите за това дори и преди да инсталирате опорите.
Така че, ако дървените трупи са инсталирани на разстояние 30-45 см, използвайте шперплат с дебелина 16-18 мм или пластини OSB-3 с дебелина 18 мм.
При монтаж на опори с стъпка 50 сантиметра или повече (максималната стойност традиционно не надвишава 62,5 см), купувайте листове с дебелина 18-21 мм или плочи с дебелина 22 мм.
Закрепване на подови настилкиЗа фиксирането на шперплат е подходящ сложен метод, включващ съвместно използване на лепило и винтове или пирони. Винтовете осигуряват основното закрепване на листовете, а лепилото допълнително ще отстрани появата на изкривявания.
Шперплатът се закрепва около периметъра и в средата (диагонално). Закрепващите елементи по ръба на листа трябва да бъдат поставени на стъпка от 15 сантиметра, в средната част се препоръчва да се поддържа пролука от 30 сантиметра.
Разстояния между листаШперплатът се полага при спазване на разстояние от 2-3 мм. За да сте сигурни, че пропуските са еднакви, вкарайте ноктите с подходящ диаметър между листовете. След подреждане на подовете ще ги почистите.

В пространството между закъсненията се полага слой хидроизолационен материал. За закрепването на филма е най-удобно да се използва строителна машина.

Работата по подреждането на конструкцията е почти завършена. Остават само няколко крайни стъпки, а именно:

  • лежи в клетките на подовата рамка минерална вата или друг избран топлоизолационен материал -
    Полагане на изолация

    Полагане на изолация

    Топлоизолация и полагане на комуникации

    Топлоизолация и полагане на комуникации

    Два слоя изолация

    Два слоя изолация

  • Покрийте изолираната конструкция с парно бариерен филм. Експертите препоръчват да се сложат листове от този материал с 10-15 см. Припокриване и задължително оразмеряване на ставите -

    Пароизолация

    Пароизолация

  • лежи върху дебелина на дървената дъска от около 30 мм. Издържайте стъпка от 40-60 см, в зависимост от дебелината на дъските, избрани за последващото устройство за палуба, и очакваното ниво на натоварване върху субстрата. За закрепване на дървени елементи можете да използвате самонарезни винтове или други подходящи крепежни елементи. Благодарение на тази допълнителна кутия ще бъде създадена необходимата вентилационна хлабина;
  • За да поставите върху щайгата листова дъска с дебелина 25-35 мм или обикновена дъска с дебелина 40-50 мм;
  • За да подредите избраната довършителна настилка.
    OSB теракот

    OSB теракот

    OSB е прикрепен към дървена подова решетка с 45 мм самозатягащи се винтове

Сега притежавате цялата необходима информация за самостоятелно регулиране на подовата конструкция в кадъра. Следвайте ученията в ръководството и всичко ще се окаже.

Завършен етаж

Завършен етаж

Подова настилка от дъска

Подова настилка от дъска

Разходка в рамката на къщата

Разходка в рамката на къщата

Успешна работа!

Видео - Устройството на пода в рамката

Видео - Как е пода в рамката къща

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти на рамкови къщи 6x6Проекти на рамкови къщи 6x6
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Рамки къщи 4x6Рамки къщи 4x6
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Загрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръцеЗагрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце
Технология на изграждане на рамкови къщиТехнология на изграждане на рамкови къщи
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
Стиропорът е надеждна изолация на фасадатаСтиропорът е надеждна изолация на фасадата
Печки, камини, барбекю Всички критерии за разнообразие и подборПечки, камини, барбекю Всички критерии за разнообразие и подбор
Изграждане на рамкова къщаИзграждане на рамкова къща
» » Устройството на пода в рамката
© 2021 BggeHat.com