Технология на процеса на подовата настилка в къщата

Как да направим етажа в къщата

Много жители мечтаят за тих живот някъде в селото в добре изградена къща с всички удобства. Но не всички мечти се сбъдват, защото не всеки е готов да се откаже от комфортен живот в градски апартамент с всички комуникационни мрежи и отговорността на комуналните услуги за тяхното състояние. Но ако все пак сте решили да предприемете такава отговорна стъпка и дори искате да построите собствен дом, ви съветваме да предприемете отговорни стъпки към всички етапи на строителството. Нека разгледаме по-отблизо един от въпросите - как правилно да подредите етажа в частна къща. Не става дума за довършителни работи, а за монтаж, изолация и хидроизолация.

Възможни опции

Предимството на частната къща е, че нейното изграждане не е ограничено до каквито и да било ограничения по отношение на размера. Особено се отнася до височината на таваните. Можете да ги повишите до максималните възможни стойности, което влияе положително върху процеса на изграждане на пода. В какво е този положителен момент? За да изградите подовата база в този случай, можете да изберете различни дизайни - или много евтини или много скъпи. Широката гама ви позволява да изберете точно опцията, която можете да си позволите.

Например, можете да донесете устройството на дървен под върху бетонна плоча. Като основа тук стои плоча, почиваща на основата. И подът, на който ще ходиш, е с изоставена структура с поставените върху нея дъски. Това е много скъпо, защото трябва да използвате няколко вида строителни материали, въпреки че можете да направите с един.

Нека да разгледаме различните опции.

Етаж на плочата

Такива основи често се използват в големи многоетажни къщи. Този елемент на сградата се използва само защото може да издържи на тежки товари. Плюс това, инсталирането му не отнема много време, но е невъзможно без кран и такелаж специалисти.

Какво трябва да потърся при инсталиране на бетонна плоча?

  • Това е студена основа.
  • Това е напълно неравномерен.
  • Между плочите се формират незапечатани шевове.
  • Не всички производители на бетонни продукти могат да се похвалят с високото качество на своите стоки, така че продуктът трябва да бъде финализиран на място.
Дървен под

Изолация под дъската

Сега се връщаме към въпроса за това как да направим пода върху плочата. Има няколко възможности, но най-често разработчиците не отиват твърде далеч, предпочитайки прости традиционни методи. Най-лесният начин е да попълните замазката. За да направите това, трябва да се подготвите. Първо, методът за производство на замазката е избран. Има опция за дядо - смесване на цимент и пясък в определени пропорции с последващо добавяне на вода. Въпреки това, този метод постепенно отива в забвение, тъй като такава замазка не отговаря на изискванията на модерността.

Втората възможност е да купите готова суха смес, да я разредете с вода в пропорциите, посочени на опаковката, и да я използвате по предназначение. Много производители са усъвършенствали сухи смеси, добавяйки в тях малко полимерни материали, пластификатори и други компоненти, необходими за подобряване на качеството. Тази опция е по-скъпа от втората, но нейното качество е няколко пъти по-високо. Затова ви съветваме да обърнете внимание на това.

Изсипете замазката

Така че, подредихме материала. Сега отидете на инсталационния процес. Първо, проверяваме плочата за дефекти, които трябва да бъдат запечатани с разтвор, приготвен за замазката. Не е необходимо да ремонтирате сайтовете. Просто решете къде трябва да обърнете специално внимание. Това е мястото, където най-много трябва да похарчите. Но преди това е необходимо да се нанесе грунд върху бетонния под. По-добре е да се проникне дълбоко. Можете да го нанасяте с валяк или четка.

След като грундът изсъхне, можете да излеете слой от замазка. Не трябва да е прекалено гъста, защото има за цел да уплътни дефекти и да изравни повърхността. Между другото, привеждане в съответствие с този слой на пода не работи колкото е възможно, така че не обръщайте внимание на този индикатор.

Саморазливна смес

Бетонни подове

Напълненият под трябва да бъде оставен поне за един ден, така че замазката да изсъхне. След това покрийте основата с полиетиленово фолио - това ще бъде хидро- и парна бариера. Моля, обърнете внимание, че фолиото трябва да се полага върху стените, така че да ги покрива на височина с 15 сантиметра. След това в цялата област са монтирани маяци - дървени ламели или метални профили. Те трябва да бъдат изложени в една и съща хоризонтална равнина.

Как да го направя така?

  • Инсталирате лазерен ъгъл близо до повърхността на пода в ъгъла на стаята, чиито светлинни лъчи ще покажат контура на стените. Те ги излагат на височина, така че да съответстват точно на нивото на пода, на което ще се извърши довършването.
  • Навсякъде, със стъпка малко по-малка от продължителността на правилото, с която ще извършите изравняване на замазката, се инсталират маяци. Те са изложени по протежение на контура. За да направите това, от противоположните стени прости влакна, които са прикрепени към винтове, предварително инсталирани върху тях. Темите трябва да са здрави, така че да не се изплъзват. Сигналите се прикрепят към пода с едно и също решение от замазката, която се полага от слайдове. Често вместо изстъргащ разтвор се използва гипс, който се втвърдява по-бързо.


Построени са фарове и сега можете да поставите нагревател между тях. Няма ограничения за избора на изолационен материал. Можете да вземете експандирана глина, минерална вата, пяна и т.н. Но има малка разлика в процеса на полагане и евентуално покритие. Ако се използва claydite - най-добрият вариант в този случай - след това затворете го с защитен филм, няма смисъл. Ако се използват порести нагреватели, те трябва да бъдат защитени от влага. В края на краищата, под влияние на голямо количество влага, много топлоизолатори веднага губят свойствата си.

Керамични плочки

Отопляем под

И последният етап е подготвянето на основната замазка. Той трябва да е дебел и гъст, така че пода да издържа на тежки товари. Затова ви препоръчваме да поставите подсилващата рамка от металната или синтетичната мрежа върху изолацията. След това можете да напълните решението. За да може пода да изглежда равномерно, трябва да използвате правилото за подравняване. Поставете го на фаровете и дръпнете себе си. Решението за излишъка ще се свие към стената, запълвайки нередностите.

След като се излее пода, трябва да дадете време за изсъхване на замазката. След няколко дни не забравяйте да махнете маяците и да запълнете празното пространство, за да запълнете подложката и да я приведете в съответствие с шпатула. Сега трябва да изчакате, докато подът се изсуши добре, след което можете да завършите финала. Между другото, по този начин можете да поправите пода в къщата и в града апартамент.

дюшеме

Този тип подова конструкция в частни къщи е най-популярна. А тук не само че дървото е екологично чист и топъл материал. Това също е един от най-простите и най-бързи начини за издигане на секс. Такава конструкция може да бъде използвана за изграждане на пода на земята, по дължината на гредите и над плочата.

Продължете да обмисляте възможността за монтаж на пода върху бетонна плоча. Първо трябва да се отървете от дефекти. Използвайте обикновен циментов разтвор. Запечатайте ги със шевове между плочите, пукнатини, вдлъбнатини и чипове. След това трябва да използвате нивото на лазера, за да определите контура, по който ще бъде изложена крайната повърхност. Ако всичко е подготвено, можете да продължите с изграждането на обща конструкция.

Имайте предвид, че дървените трупи ще бъдат инсталирани перпендикулярно на дъските, а дъските трябва да бъдат поставени перпендикулярно на стената, на която е поставен прозорецът.

Етаж с шаблон

Паркет съвет

На първо място се полага хидроизолационен материал върху цялата площ на пода - полиетиленово фолио. Местоположението му е точно същото като описаното в предишния раздел.

Сега се задържат изоставанията. Те трябва да бъдат инсталирани хоризонтално и в същата равнина, затова използвайте същия метод, както при профилите на маяците. Но можете да ги подсилите по различни начини:

  1. Първата опция е да използвате дълги винтове, които фиксират трупите до бетонния под. Предварително е необходимо да пробиете отвори в бетон и да поставите пластмасови дюбели. Основното тук е да настроите точно дупките в пода и закъсненията помежду си.
  2. Вторият вариант е да инсталирате допълнителни дървени подпори по краищата на изоставането. Те са прикрепени към пода, а труповете между тях - към подпорите. Като опори могат да се използват дървени летви или парчета пръти от изоставането.
  3. Третият вариант - изостава при повдигателните устройства. Това е съвременен начин, с който е много лесно да се извърши изравняване на лагерите.

Когато монтажната конструкция е монтирана и фиксирана, възможно е да се извърши изолацията на пода. За тази цел се поставя нагревател в интерлакционалното пространство. И няма значение кой материал ще бъде използван. Най-важната дебелина на слоя. Единственото нещо, което трябва да се обърне внимание е малка разлика от 2-4 сантиметра, която трябва да остане между нагревателя и финала. Това ще бъде вентилационна система, която премахва излишната влага от под пода. Това ще увеличи експлоатационния живот както на дървени конструкции, така и на топлоизолационни материали.

Сега покривате пода с полиетиленово фолио, което в този случай играе ролята на хидроизолация. След това можете да поставите дъските за пода.

Как да поставите дъската правилно

Мрамор в банята, като истински

Гигантски черупки

Този процес не е много труден, ако спазвате всичките му нюанси. Нека я скицираме:

Първата дъска е поставена на стената. Необходимо е да оставите между тях малка пропаст от 1 сантиметър, което ще позволи на дървото да се разшири под въздействието на различна влажност и температура. Платката е прикрепена към лагерите чрез винтове през жлеба на езика. Качулката винаги трябва да се удави в тялото на дървото.
След това, около дъската, стойката е настроена на ширина на дъската плюс 5-6 сантиметра. След това се монтира втората плоскост, която е свързана с първия гребен с гребен.
Между пръта и втората дъска се забиват щифтове с коничен край. По този начин свързването на двете плочки е запечатано.
Вторият елемент се закрепва към жлеба с винтове.
Той премахва рейката и се премества в същия размер. И всичко се случва според една и съща технология.
Последната дъска е прикрепена към закъсненията в края на близката до стената. Закопчалките са затворени с плинт.

Подовата плоча е готова за това. Ако не разбирате нещо от горното, можете да видите видеоклиповете, които сме публикували специално на тази страница на сайта.

Заключение по темата

Варианти на подовото строителство в частна къща са големи. И всеки разработчик го избира, като се вземат предвид техните възможности. И в големите къщи и в малки дървени конструкции се дава предпочитание. Най-вероятно традициите играят ролята си тук. Руснаците предпочитат материали, използвани от дядо им. Те са преминали теста на времето и не могат да се кажат други свойства на дървото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на селски къщи от вековеИзграждане на селски къщи от векове
Как е подовата изолация от материали и технологии?Как е подовата изолация от материали и технологии?
Етапи на изграждане на частна къща как да се направи етажЕтапи на изграждане на частна къща как да се направи етаж
План на етажа на къщатаПлан на етажа на къщата
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Как да се изгради къща в страната?Как да се изгради къща в страната?
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Изграждане на къща бързо и евтино!Изграждане на къща бързо и евтино!
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
» » Технология на процеса на подовата настилка в къщата
© 2021 BggeHat.com