Какви са половете и от какъв материал се изграждат?

Видове подове

Какви са половите типове и какво трябва да се отнасят до тях - подови настилки или сексуални бази? Нека да не се разхождаме и да спираме на гениталните основи, ще разглобим, от какво могат да бъдат издигнати и какви материали са по-подходящи за използване, а също така ще говорим за възможни технологии за опаковане.

Подовата настилка е конструкция, върху която е базиран подът с всички свои покрития, комуникационни мрежи и други допълнителни слоеве. Това означава, че такива показатели като сила, надеждност и равномерност трябва да бъдат взети предвид в процеса на нейното изграждане. Първоначално в модерното строителство се използват два вида етажа. Този под е бетонен и дървен. Ще говорим за тях.

Бетонни подове

Жителите на градски апартаменти с бетонни подове се сблъскват постоянно, защото стоманобетонната плоча на подовата настилка е основата. Това е здрава конструкция, която се произвежда във фабриката, където са изпълнени всички необходими изисквания. Вярно е, че нашите вътрешни плочи, за съжаление, не се различават по равнината на горната равнина. Ето защо, такъв бетонен под трябва да бъде завършен с помощта на изравняващи материали - обикновен циментов пясък или саморазливни подове. Всичко това води до повишаване на стойността, но няма друг изход.

Понастоящем като подови плочи се използват многоконусни аналози или екструдери. В частното жилищно строителство първият вариант се използва като най-достъпен и евтин. Имайте предвид, че използването на плочи от стоманобетон в строителството на частна къща ще изисква специално оборудване под формата на кран, което ще увеличи разходите за работа. Но теглото на табелата е толкова голямо, че не може да се вдигне на ръка. Така че трябва да викаш.

Сега няколко думи за това как можете да коригирате грешките на производителя по отношение на плоскостта на плочата. Има два варианта, а първият е замазка като най-простият и най-популярен начин. Вярно е, че за извършването на такава работа са необходими няколко строителни материали.

Нека просто опишем процеса с няколко думи:

  • Уплътнява се връзката между плочите и се полага плътен хидроизолационен материал, който също ще играе ролята на парна бариера. Факт е, че изпаренията от горещ въздух дори през бетонната структура по порите преминават към горните етажи на сградата. И особено когато става въпрос за мазето. Между другото, за това можете да използвате голям брой различни материали, например полиетиленово фолио с дебелина 200 микрона.
  • На такова подготвено покритие е възможно да се напълни циментови замазки. Обърнете внимание - ако имате нужда от топлоизолация на пода, тогава изолаторът се полага върху хидроизолационния слой, който е покрит с друг слой хидроизолационен материал.
  • Ако замазката трябва да бъде напълнена с дебел слой, тогава тя трябва да бъде укрепена чрез поставяне в тялото й на подсилена клетка под формата на решетка от метална тел или арматура.

Във всеки случай стоманобетонната плоча е най-трайният тип настилка. Изграждането с плоча се извършва няколко пъти по-бързо, отколкото при други опции. По принцип тя привлича разработчици, които изграждат частна къща.

Бетонният под на земята

Ламинат в апартамента

Дървени покрития

Към конкретните основи може да се припише и подовете, построени на земята. Ако някой не разбира какво говорят, обяснете. В някои случаи е възможно да се направи без скъпа плоча, но този начин на строителство е възможно само на първия етаж на сградата. За това се изсипва конкретно решение между елементите на сутеренната част на основата, която оформя пода. Ако сравнявате този тип сексуална база с предишната, тя е много по-трудна по отношение на работата, изисква много строителни материали и е класифицирана като "мръсна".

И така, в строителния обект основата се напълва, стените се повдигат и покривът е покрит. Сега е времето да поемеш секс. На първо място, ще се определи нивото, на което ще се издигне пода. Обикновено това е нивото на капачката или малко по-ниско, така че да го зададете точно по целия периметър, за който използвате лазерното ниво. След това можете да отидете на най-трудоемката работа - изкопни работи.

Първо трябва да се отървете от мекия горен слой, т.е. от почвата. За тази цел е необходимо да се изкопае цялата площ на ямата до дълбочина 30-40 сантиметра, а в някои райони тази цифра може да е по-голяма. Важно е да се вземе предвид нивото на потока на подпочвените води. Ако е ниско и те се намират близо до повърхността на земята, тогава бетоновият под не се препоръчва да се организира. Водата ще унищожи такъв етаж, така че е по-добре да използвате други опции за строителство.



След изкопни работи е необходимо да се сгъсти дъното, въпреки че на това ниво почвата е вече много гъста. След това трябва да напълните ямата до определено ниво, за което ще трябва да използвате няколко слоя насипен материал. Първият слой е пясък с дебелина 10-15 сантиметра. Тя трябва да бъде удряна чрез добавяне на вода. Вторият слой е развалини, които също са ударени. На върха му, пясък трябва да се направи, за да скриете остри ръбове на камъните, които могат да отрежат хидроизолационния материал.

Мокро замазка в къщата

Бетонова замазка

Следващият слой е хидроизолация. Съвсем наскоро за тези цели се използва горещ битум, рядко асфалт. Днес тези материали нямат нужда, тъй като на пазара се е появила по-удобна ролкова хидроизолация, която по техническите характеристики няма да даде първо и процесът на тяхното нанасяне е много по-лесен. Вярно е, експертите съветват, без значение колко здрави са тези материали, да ги поставят на няколко слоя в напречна посока един спрямо друг.

И сега трябва да се погрижиш за изолацията на пода. Не ви съветваме да го откажете - по-добре е да прекарате сега, а след това да спестите гориво, което се използва за отопление на къщата. Какво предлагат производителите като топлоизолационни материали? Най-често срещаните видове са глина и перлит или речен фин пясък. И двата варианта имат естествено съдържание, ниска цена и се отличават с отлични топлоизолационни свойства. Така че, просто заспивайте изолация над хидроизолацията, правете това равномерно без промени. Дебелина от 15-20 сантиметра ще бъде достатъчна.

Следващият етап е инсталирането на подсилваща рамка. Този елемент е монтиран в бетонни подове. Рамката е решетка, изработена от метална армировка или проводник. Днес всички строителни проблеми се опростяват, като се използват готови елементи. Така че с бронирана рамка, която може да бъде закупена във всеки строителен магазин под формата на заварена метална мрежа. Но имайте предвид, че рамката трябва да се намира вътре в основата на бетон - нито на повърхността, нито на стъпалото, а именно в центъра на дебелината. За да направите това, можете да използвате съвременни допълнителни продукти, които са метални или пластмасови стойки. В близкото минало мястото им беше заето от обикновени тухли.

Бетон за подове

Голям квадрат

Цветни плочки

Въпросът за това как да се направи бетонен разтвор за подови настилки не е най-лесният. Много крайградски предприемачи обикновено отказват да го подготвят сами, защото много фабрики за бетонни продукти продават готов бетон. Доставя се до местоназначението на автокомрекообразни миксери, а обемът е неограничен. Това означава, че получавате ново качествено решение, което отговаря на изискванията на SNiP. Но този метод може да се използва, ако къщата ви има голяма площ за изливане. И ако не, тогава трябва да подготвите решението ръчно. По-лесна работа е възможна, ако използвате малък бетонен смесител, който не е необходимо да се купува. Днес такова оборудване може да се наеме.

Но тогава възниква въпросът за рецептата - какви материали и колко трябва да се използва. За конкретно решение трябва да има цимент от не по-малко от M400 - 1 порция, пясък - 3 дози, чакъл - 3-4 порции и вода от пропорцията. Първо, циментът се смесва с вода, след което към него се прибавят и други компоненти. Цялата маса трябва да бъде доведена до хомогенна последователност.

След приготвяне разтворът се излива на място. Ако площта на пода е достатъчно голяма, тя трябва да бъде разделена на няколко секции, като се използват дървени или метални водачи. По този начин се получават компенсаторни шевове, което ще предотврати напукване на основата на пода.

Дървени подове

Бетонният под на земята може да бъде издигнат не винаги. Ако откажете инсталирането на плочи, единствената опция е изграждането на дървен под на изоставането. И тук са възможни две възможности:

  • Задайте регистрационните файлове върху гредите.
  • Чрез помощни постове.
Защитено покритие

Подово отопление

В първия случай е необходимо да се монтират греди, лежащи в краищата им в сутерена на основата. Тъй като гредите могат да действат на дървени трупи, дървени греди с голямо напречно сечение или стоманобетонни прегради. Незабавно направете резервацията, че опцията с лентите във всички индикатори е по-добра. Ние няма да търсим своите заслуги, просто вярваме на опита на строителите, които предпочитат гредите. Има един малък минус в този дизайн - местоположението на гредите, които, за съжаление, не са в една равнина хоризонтално. Но няма значение, защото под подова настилка на плочата плоската повърхност ще бъде създадена от структурата на лагера и грубия под. Между другото, това е такава конструкция на дървена подова основа, която се смята за най-надеждна.

Вторият вариант е опростена гледка към дървения под, въпреки че практически във всяко отношение той не е по-нисък от първия. За тази цел трупите се монтират с краищата си върху основата, а в интервалите под тях се издигат подпорни подпори, които ще носят част от товара. Подпорите могат да бъдат изградени от тухли или камък, можете да ги излеете от бетон, да инсталирате метални тръби или други профили, както и дървени трупи. Важно е тук повърхността на опорите да е равна и всички те са в една и съща хоризонтална равнина. Това е първото. Втората е да се извърши тяхната компетентна хидроизолация. Третото е да се поставят подпорите, така че самите те да са надеждна конструкция. И за това ще е необходимо да се излее една малка основа под всеки стълб.

Заключение по темата

Понастоящем в сектора на строителството се наблюдава голямо разнообразие от полове. Да речем направо - малко, но е достатъчно. Много хора могат да си спомнят как в древни времена се използват каменни палуби като сексуална база. Това вече е солидна основа за секс, но в съвременното строителство вече не се случва. И защо, ако всичко може да се направи много по-лесно? Ето защо, ако сте на кръстопът, какъв етаж да направите, изберете от описаните три, но разгледайте нюансите, които ви споменахме.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалистКак да направите пода в препоръките от гаража от професионалист
Как да приведете бетонови подове в идеално състояниеКак да приведете бетонови подове в идеално състояние
Каква е подготовката на пода за балатумКаква е подготовката на пода за балатум
Самостоятелна подова настилка в частен домСамостоятелна подова настилка в частен дом
Как правилно да изолирате бетонен подКак правилно да изолирате бетонен под
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Какъв е цикълът на секса?Какъв е цикълът на секса?
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Предимства на полимерни настилкиПредимства на полимерни настилки
» » Какви са половете и от какъв материал се изграждат?
© 2021 BggeHat.com