Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалист

Как да направите пода в гараж

За всяка сексуална база са направени най-строгите изисквания. Но подът в гаража е специален случай. Факт е, че този елемент на малка стая ще бъде подложен на доста големи товари. Задръжте имат не само теглото на автомобила и неговия собственик, но и много различни шкафове и рафтове, които ще бъдат разположени части, консерви и буркани с горива и смазочни материали, както и за други неща. Това означава, че подът на гаража не само ще бъде подложен на механични натоварвания. Така че, въпросът за правилното подравняване на пода в гаража е от значение за безопасното функциониране на тази стая.

И така, какви са изискванията към подовата настилка на гаража? Да се ​​говори в този конкретен случай на голям списък от изисквания не е необходимо, но има четири критерия, които ще формират основата на изграждането на тази основа:

  • Повишена здравина - способността да издържат на тежки товари.
  • Устойчивост на химически атаки. Горивата и смазочните материали са доста активни вещества.
  • Висока устойчивост на влага.
  • Съответствие с правилата за пожарна безопасност.

Както можете да видите, изискванията са наистина важни и за постигане на тяхното съответствие е задачата на тези, които се занимават с монтаж на пода в гаража. Да кажем в една статия за всички видове гаражни подове няма смисъл, защото за обикновените потребители има един важен критерий, който е основа за избор. Това е простотата, удобството и евтиността на процеса, където се използват евтини и достъпни строителни материали. Този начин е - това е традиционните бетонни подове.

Изглежда, че тази технология е известна от незапомнени времена и е прецизирана до най-малка подробност, но въпросът как да се прави правилно подът в гаража все още звучи. Ето защо е необходимо да се говори за тази технология, за да се посочат някои от нюансите на работата, за да се повиши качеството на работа на покритието. Но преди да се направи анализ, трябва да се отбележи, че има два конструктивни варианта за създаване на под в гаража - пода на земята и бетонната плоча.

Етажи на земята

Този вариант на основна конструкция често се използва в местата, където не е възможно да се задълбочат основите поради близостта на подземните води. Но това не е единствената причина. Практиката показва, че този вид е една от опростените форми на създаване на добър и надежден пол. Как става всичко това?

Не е тайна, че всяка почва има висш слой - това е за почвата. За да избегнете спадове, депресии и депресии, е необходимо да се отървете от този слой. Обикновено дълбочината му е 30-40 сантиметра (в различни региони стойността е различна). За да извършите този етап, трябва да използвате конвенционална лопата. Опитайте се да стигнете до дебелия слой. Ако сте направили тази работа, след това се уверете, че подготвената основа е плътна и равна. За това ще трябва да бъде изравнена и подплатена.

Но получената дълбочина е прекалено голяма и за изливане на конкретен хоросан в такава яма ще бъде нерентабилна - твърде много е необходимо да се приеме бетон. Поради това почвата трябва да се пълни с други материали. За това можете да използвате чакъл или натрошен камък. Някои майстори предполагат да заспят алтернативно с пясък. Може да се каже със сигурност, че от това няма да навреди, защото пясъкът ще заема пространство между камъните, което ще укрепи възглавницата. Но не забравяйте, че дори този слой от плътен и траен материал трябва да бъде изравнен и подложен.

Схема за монтаж на пода

Слоеве на полагане на пода

Следващият подготвителен етап е хидроизолацията. Какво мога да предложа в този случай? Използвайте материали на базата на битум. Можете да вземете горещия битум, но с него толкова много шум, че ще ви отнеме много дълго време. Затова закупете покривен филц или покривен филц и ги сложете върху възглавницата. Важна забележка - лентата от хидроизолационен материал трябва да се припокрива. Ако не съжалявате за парите, поставете покривната хартия на два слоя един срещу друг. Това ще бъде 100% изолация и защита срещу проникване на влага.

Тъй като подът в гаража трябва да е силен, е време да се погрижи за тази сила. За да направите това, имате нужда от метална подсилваща рамка. Тя може да бъде изработена от армировка или тел с дебелина най-малко 5 милиметра. Много често, като арго рамка, се използва мрежа за мазилка - отличен продукт, който може да се превърне в отличен закрепващ елемент. Ако изискванията към основата са по-строги, тогава няма начин да се направи без армировъчната структура. Така че, ще трябва да поръчате или да го заварявате сами. Във втория случай ще ви е необходима машина за заваряване и умения за работа с нея.

Така че, подсилващата рамка се вписва в цялата гаражна зона. В този случай не си струва да го притискате здраво към възглавницата - приветства се малко пространство. Най-добрият вариант е ако армо-рамката е в тялото на бетонна замазка. Някои майстори дори се опитват малко да повдигнат решетката, като я монтират на малки стойки - тухли, метални профили и т.н.

Всичко е готово и можете да излеете бетон. Площта на гаража е малка, така че няма нужда да поръчвате готов бетон от фабриката. Но е много трудно да се направи това с лопати и това ще отнеме много време. Затова препоръчваме закупуване или наемане на бетонен смесител с малък обем. Но тогава много потребители имат въпрос - какви компоненти са изработени от бетонен разтвор и в какви количества се използват тези компоненти?

Формулиране на бетон

Полагане на замазки

Бетонни подове



Най-простата и, ако мога да кажа така, класическа версия, е състава на четири компонента:

  1. Цимент.
  2. Натрошен камък.
  3. Пясък.
  4. Вода.

От гледна точка на пропорциите има и класически вариант - 1 обем цимент, 2 обеми пясък, 4 обеми от развалини и половината от обема на водата. Това е само ако е избран M400 цимент. Чрез намаляване на марката цимент, е необходимо да се увеличи количеството му. Същото важи и за увеличението само в обратна посока.

Сега няколко думи за процеса на подготовка на конкретно решение. Преди всичко, циментовият миксер трябва да се напълни в барабана на миксера и да се изсипва вода. Завъртете барабана, докато върху повърхността се появи цимент. Това показва, че всяка част от цимента е намокрена. Но сега, на малки порции, можете да полагате пясък и чакъл и всичко това се прави в ротационното движение.

Обърнете внимание! Готовият разтвор е гъста, дебела маса, в която всички компоненти са равномерно разпределени.

Сега това решение може да се излива върху подготвената основа, равномерно изравняващо цялата площ. По време на подготовката, в разтвора на бетона ще останат въздушни мехурчета, което ще доведе до намаляване на качеството на бетонния под. Следователно е необходимо да се боя опаковката и да се уплътни.

Подове на бетонна плоча

Този вариант на устройството на етаж в гараж често се използва, когато е необходимо да се изгради гараж с изба или в случай, че близо до повърхността са разположени подземни води. Във втория случай тази опция спестява през пролетния и есенния период, когато вероятността за наводняване значително се увеличава. Как се извършва всичко?

Издръжлив под

Потапят се около ямата

Първо, стоманобетонните плочи се монтират в сутерена на основата. За да извършите тази операция по монтажа, ще трябва най-малко един кран. Нека си го кажем, наемането на кран не е нещо евтино, така че трябва да вилката, която ще се отрази на крайната цена на изграждането на гараж. Но за съжаление няма друг вариант. Така че плочите се инсталират, повърхността на подредените плочи остава подравнена и им се дава външният вид на нормален под. Какво ще помогне в този случай? Обичайна замазка. Но имайте предвид, че подовата замазка в гаража трябва да е с висока якост, за да отговаря на изискванията, както е посочено по-горе.

Технологията на изливане на замазки е донякъде подобна на конструкцията на пода на земята. Но в този случай подготвителният процес се намалява - както по отношение на работата, така и по отношение на използваните материали. Но във всички случаи, пропуските между плочите и малките недостатъци трябва да бъдат премахнати. За тази цел се използва същата смес от бетон или цимент-пясък.

След това се полага хидроизолационния материал. В този случай можете да използвате хидроизолация, например полиетиленово фолио с дебелина най-малко 200 микрона. Но подсилващата се метална рамка е необходима и трябва да отговаря на изискванията, споменати по-горе. Оптималната опция в този конкретен случай е телената пръчка с дебелина най-малко 5 милиметра. Тя може да бъде вързана със собствените си ръце или да бъде закупена готов.

Има една много важна точка, когато става въпрос за подови замазки. Тя трябва да бъде наводнена от фарове. Само по този начин можете да получите гладка повърхност. Затова се нуждаете от тези маяци. Като тях можете да използвате дървени летви или метални профили, които се използват за гипсокартон. Сигналите се инсталират в една равнина и се закрепват към бетонната плоча с гипс или разтвор. Сега можете да напълните замазката, да я приведете в съответствие с правилото и да изтеглите решението в себе си в установените фарове.

Не забравяйте! Бетонната замазка трябва да се изсуши добре. Това отнема до един месец, а замазката трябва да бъде покрита с пластмасова обвивка и периодично навлажнена.

Полезни съвети

Някои полезни съвети, които касаят качеството на работата:

Дървена настилка

Дървен под

  • Първо, дебелината на бетонния под трябва да бъде строго дефинирана. В първия случай, т.е. при изграждането на пода на земята, е необходимо да издържим на следните индекси - дебелината на основата е 13-15 сантиметра, дебелината на замазката е 3.0-5.0 сантиметра. Понякога замазката се полага в два слоя, за да се увеличи здравината на цялата конструкция. Така че в този случай дебелината на основата не трябва да е по-малка от 10 милиметра.
  • На второ място, е необходимо да се вземе предвид момента, в който се касае за наклона на пода към входните гаражни врати - на горния слой на замазката се дава необходимата отклонение.
  • Трето, често етажите в гаража са изолирани, особено ако гаражът е част от основната къща. Така че най-добрата изолация в този случай е разширената глина, която се полага върху бетонна основа под замазката.
  • Четвърто, някои собственици на гаражи предпочитат да подреждат пода с керамични плочки или камък. Няма никакво възражение за това, но имайте предвид, че подобно покритие може да се извърши след година или две, докато естественото свиване на сградата и съответно на пода напълно изчезне.
  • На пето място, можете да използвате циментова настилка вместо замазка. Освен това сега производителите предлагат специални материали за подови настилки с повишена издръжливост, които се препоръчват да се използват в гаражите. Те се наричат ​​подови настилки за гаража.
  • Шесто, има вариант на полимерни насипни подове - епоксидни и полиуретанови. Но тези материали не са достъпни за всички.

Заключение по темата

Съвременните технологии и материали ни позволяват да се отдалечим от традиционните методи за изграждане на подови основи. Но бетонът, както показва практиката, все още е най-популярният материал, когато става дума за изграждането на гараж. Той е този, който може да устои на товарите, на които е изложен подът в тази стая.

Но това е изненадващо. Такива подове се изливат отдавна и технологията се развива до най-малките детайли. Въпросът за това как да се направи подова настилка в гараж все още наранява потребителите. Така че нашата статия ще ви бъде полезна и със сигурност ще помогне в тази област.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите пода на дъските в гаража нюанси на процеса на изгражданеКак да направите пода на дъските в гаража нюанси на процеса на изграждане
Как да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалистиКак да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалисти
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Ние правим дървения под в гаража със собствените си ръцеНие правим дървения под в гаража със собствените си ръце
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Подаване на подаПодаване на пода
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
» » Как да направите пода в препоръките от гаража от професионалист
© 2021 BggeHat.com