Газирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къща

Газирани бетон или газ силикат - което е по-добре за изграждане на частна къща 1Какви строителни материали ще ви помогнат да спестите значително? Това е сложен въпрос. Тъй като цената на вашата конструкция зависи единствено от вашите възможности. Как да се изгради частна къща, но не останете с празен портфейл? При строеж на къща, газобетон, газообразен силикат и пенобетон

. Нека да разберем, газобетон или газ силикат, което е по-добре? На първо място е необходимо да разберете какво са газобетон и газсиликат. След това анализирайте теоретичния материал. И така, определете кой от тези строителни материали е все още по-добър.

Така че, директно газобетон. Бетоновият бетон също е изкуствен камък, изработен от цимент, кварцов пясък и специализирани газови генератори. В допълнение към всичко това, той добавя и гипс, вар и промишлени отпадъци. Тя има по-малко радиоактивност в сравнение с конвенционалния бетон. Ето защо можем уверено да кажем, че този материал е екологичен.

Газобетонът се използва в цял свят и се произвежда в 50 страни, на повече от 240 растения. Той е издържлив, надежден и има отлична топло- и звукоизолация и е лесен за работа, завършва и монтира. Външно не се различава много от това блок газ-силикат, с изключение на това, че е само в сиво. В допълнение, важно предимство е пожароустойчивостта, пропускливостта на парите и устойчивостта на замръзване. Между другото, тухли ще бъде много по-скъпо от газобетон блокове.

Газирани бетон или газ силикат - което е по-добре за изграждане на частна къща 2

И какво тогава е газът силикат? Ние отговаряме. Газообразният силикат се получава от смес от вар, пясък и вода, в която се добавят порообразуващи добавки. От газовия силикат са направени блоковете на стандарта GOST-21520-89. Той има ниска плътност и топлопроводимост (няма да издържа на температури над 400 ° C).

Но е важно да се отбележи, че в много страни газообразният силикат е забранен, тъй като има подобна радиоактивност с обикновения бетон. Блокерите са сиви.

Смята се, че на газ силикат по-силна, защото в неговото производство на въздушни мехурчета се разпределя равномерно върху обема на единица и затова стените рядко се свиват и крек.

Газирани бетон или газ силикат - което е по-добре за изграждане на частна къща 3

Сравнете цените на строителните материали



Сравнение на цените - задачата е не по-малко сложна от изграждането на частна къща. В края на краищата, качеството на избраните материали директно зависи от издръжливостта на къщата. Разбира се, не си струва да се отрече, че блоковете на газовия силикат са по-евтини, но те са още по-вредни за здравето от газобетона.

Не забравяйте обаче, че ако сте решили да построите частна къща някъде в малко село и да я използвате като дача, тогава всичко, от което се нуждаете, е по-добре да си купите през зимата. Защо? И тъй като в периода от пролетта до края на есента има така наречения сезонен строеж и, следователно, материали за строителството закупени през пролетта ще ви струва няколко пъти повече.

Но не отречете, че можете да наемете архитект и дизайнери, които ви обясняват ясно, газобетон или газ силикат, което е по-добре, а също и да се изчисли разходите за строителство. Но това удоволствие може да си позволи поне представители на средни и големи предприятия. Т.е. хора с голям доход. Ето защо е много важно да имате време за зимата да купите всичко, от което се нуждаете за бъдещия си дом.

Газирани бетон или газ силикат - което е по-добре за изграждане на частна къща 4

Защо да построим къща като цяло, ако всичко е толкова скъпо?

Не забравяйте, че никой не казва, че всичко е толкова скъпо. Трябва само да предупредите предварително допълнителни и най-вероятно ненужни разходи, защото разходите, свързани с изграждането на частна къща и без допълнителни разходи, ще бъдат достатъчни. Разберете, разбира се, за вас, газобетон или газ силикат, което е по-добре. Трябва обаче да си припомните, че спестените пари по строителството ще ви бъдат полезни, например, да купите нови мебели в къщата или нещо друго, защото спестените пари няма да бъдат излишни.

Не е необходимо да се отрече, че след като прочетете по-горе материал, вие имате една мисъл: "А защо се притеснява да се изгради нещо, когато можете да си купите готов?" Статията е написана не за да ви възпира от изграждане, по-скоро обратното - да убеди. Несъмнено никой не говори за това как строежът на частна къща ще бъде бърз.

Този процес може да продължи няколко години, а понякога и десетилетия. Разбира се, бихте могли да си купите частна къща. Но построен със собствените си ръце е още по-добър, защото в него всичко ще бъде както душата ви желае. Винаги е по-приятно да знаете от какво е построена тази къща, каква дебелина на основата е положена, от кои профили са монтирани метални пластмасови прозорци, какви строителни материали са били използвани и т.н.

Газирани бетон или газ силикат - което е по-добре за изграждане на частна къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
Къща от бетонни конструкцииКъща от бетонни конструкции
Аерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложениеАерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложение
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
» » Газирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къща
© 2021 BggeHat.com